Bokanmeldelse – Rapsgubbene av karin Brunk Holmqvist

Hei igjen!

«Rapsgubbene» er Karin Brunk Holmqvist sin andre bok.

Albert og Henning er brødre – to gamle ungkarer som støtter hverandre tykt og tynt. Gubbene er vel kjent av alle i bygda, og alle kjenner de litt eksentriske vanene deres. Albert og Henning lever etter påbudene de en gang fikk av moren sin. Skulle de finne på å gå til køys uten å ha vasket seg i ørene, hører de straks mors strenge stemme i sitt indre. Men gamle gubber er også lure som rever! Noen regler kan de rett og slett velge å glemme. Bak gården ligger rapsåkrene og lyser som solen. Der står Albert og Henning ofte og kikker ut over markene, diskuterer likt og ulikt og spytter snus. Men freden er truet. En dag spres en stor nyhet over landet: I Alberts og Hennings rapsåker er det funnet spor etter romvesener! Den lille gården invaderes plutselig av journalister fra hele verden. Dette ville mor ikke likt, tenker gubbene, og prøver å holde seg unna. Men hva slags vesener er det som har inntatt åkeren? Og hva vil nå skje med den søvnige bygda?

Forfatteren av boken klarte igjen å fenge meg fra første til siste side i boken, for i likhet med den første boken så var dette en bok med mye varme og humor. Det var noen likhetstrekk med den første boken, men det syntes jeg ikke gjorde noe i det hele tatt. I begge bøkene var det eldre søsken som bodde i lag og hadde gjort det hele livet.

Måten disse eldre herrene klarte å lure en hel verden på var utrolig underholdene og ikke minst morsomt.

Nå holder jeg på med hennes tredje bok i postkassen som heter » Sirlie gentlemen søkes» og handler om to eldre damer igjen:-)))Den har jeg kommet sånn ca halveis i og storkoser meg:-)

Rapsgubbene er en bok jeg koste meg veldig med, så dette er en bok du bør få med deg!

3 kommentarer om “Bokanmeldelse – Rapsgubbene av karin Brunk Holmqvist

  1. Artig med bokblogg. Jeg har lest begge du har lagt ut her. Likte best potensgiverene, den var bare HÆRLIG. Såg hun hadde kommet ut med ny bok nå. Takker for at du tok turen innom meg og er med på mitt julekalenderlotteri:)

    Liker

Kommentarer er stengt.