Den blå villaen av Eva Frantz

Original tittel: Blå villan-Norsk tittel:Den blå villaen-Forfatter: Eva Frantz-Oversetter:Kari Engen, MNO-Format: Innbundet-Sideantall:256-Utgitt:2017-Min utgave:2023-Kilde:Reklame /Leseeksemplar tilsendt fra Mangschou forlag

PERFEKT SOMMERKRIM

Eva Frantz var et helt ukjent navn for meg men når forlaget spurte om jeg ville lese denne krimboken med handling fra den finske landsbygden kunne jeg rett og slett ikke si nei. Akkurat det er jeg veldig glad for fordi dette er krim slik jeg liker det, uten for mye gørr. Den blå villaen er den første krimboken i en serie om kriminalbetjenten Anna Glad og det er skrevet fire bøker i serien til nå, og om det kommer flere vet jeg ikke. Men med det utgangspunktet er det håp om at det ikke går så altfor lang tid før vi får en ny bok om Anna Glad i norsk språkdrakt.

Boken starter med at et ung kjærestepar,Linnea og Kaj, på vei hjem fra fest holder på å kjøre på en liten gutt som vandrer gatelangs midt på natten. De følger ham hjem og finner moren hans, Becca Stenlund, i en blodpøl midt på kjøkkengulvet. Offeret er den kjente bloggeren fra den kjente og populære bloggen «Den blå villaen» hvor hun skriver om interiør og livet generelt med mann og barn i den blå villaen.

Politiet blir naturligvis tilkalt og kriminalbetjentene Anna Glad og Rolf Månsson kommer til åstedet for å starte etterforskningen av overfallet. Becca Stenlund er fremdeles i live når hun blir funnet og havner i koma. Bruno, den fem år gamle sønnen hennes blir hentet av farmoren før han etter hvert blir gjenforent med sin far.

Gjennom bloggen har Becca Stenlund med familie fremstått som den perfekte familien men den feilfrie fasaden slår ganske snart sprekker når det blir kjent at hun og mannen Peter ikke bor sammen lenger og det viser seg at hun har vært plaget med en del nettroll i kommentarfeltet på bloggen, noen så groverende at de ble anmeldt. Kan det være noen av disse som har gått til angrep på Becca og forsøkt å drepe henne? Og hvem er det som tar seg inn i den blå villaen og settr fra seg friske blomster?

Siden dette er den første boken i en serie så er det naturlig at karakteren er i en oppbyggningsfase,noe som er helt i orden for jeg liker Anna Glad allerede. Hun virker som en dyktig politi og hun fremstår både troverdig og en som bryr seg om sine medmennesker. Verre er det med den ufordragelige samboeren hennes Måns. Firmaet hans gikk konkurs og han går bare tiltaksløs rundt og virrer, om han ikke sitter med spillkonsollen i hånden til alle døgnets tider. Personlig hygiene gikk visst fløyten sammen med firmaet og det er ikke snakk om å rydde opp etter seg noen steder.

Bedre likte jeg derimot Rolf Månsson, den eldre kollegaen til Anna. Han var tidligere gift og har tre voksne barn, nå er han gift på nytt med Max. Jeg likte dynamikken mellom han og Anna.

Når det gjelder krimgåten så blir den til slutt løst men ikke før forfatteren har lagt til en tvist eller to. At det var flere personer som kunne stått bak ugjerningen og at historien tar noen vendinger underveis gjør at det blir spennende fra start til slutt, og selv om jeg var på et tidspunkt såvidt inne på rett gjerningsperson slo jeg det fort fra meg igjen, så når det hele ble avduket ble jeg likevel overrasket.

Frantz har et lettlest og godt språk, hun er god til å skape karakterene for selv periferie karakterer får godt med kjøtt på beina. Liker godt plottet og historien ellers, og måten fremdriften skjer på. Det var flere vonde familiehistorier som ble skrevet frem og som gav et ekstra lag til handlingen. Som bokblogger har jeg jo opplevd å få kommentarer som ikke var så grei å få, samtidig var de ingenting i forhold til hva Becca måtte forholde seg til. Det var fint å få et innblikk i hvordan det var å være eier av en populær blogg med mange følgere, og samtidig se litt av medaljens bakside.
Likte også godt beskrivelsene fra den finske landsbygden, og ser frem til å komme tilbake. I et intervju står det at forfatteren er inspirert av engelsk litteratur og krim, det tenker jeg gjenspeiler seg i boken hennes og er sikkert en av grunnene til at jeg likte denne så godt. Jeg elsker engelsk krim.

Dette er krim slik jeg liker det best, litt sånn snill krim som passer fint for en dag ute i det nydelige sommerværet vi har om dagene. Så mangler du litt sommerlektyre så er kanskje denne boken noe for deg.



BOKEN ANBEFALES – EN HERLIG SOMMERKRIM- PERFEKT FOR LATE SOMMERDAGER!



Forfatter

Eva Frantz er født i 1980 og er en finsksvenk forfatter og journalist. Hun debuterte som forfatter i 2016 med romanen Sommarön og har siden den gang skrevet èn roman til i tillegg til fire krimromaner i serien om kriminalbetjenten Anna Glad.



HILSEN BEATHE

6 kommentarer om “Den blå villaen av Eva Frantz

      1. Flott omtale Beathe. Likte også boka. Kommer ny i serien oktober og til påske. Så bare å glede seg. For dette likte jeg. Ha en fin søndag.

        Liker

Kommentarer er stengt.