Kort om-Den største julegaven av Joanna Bolouri

Original tittel:All I want for christmas-Norsk tittel:Den største julegaven-Forfatter: Joanna Bolouri-Oversetter:Helene Limås-Format:Innbundet-Sideantall:332-Utgitt:2020 -Min utgave: 2021-Kilde: Leseeksemplar tilsendt fra Vigmostad & Bjørke

EN RØRENDE OG MORSOM PAGETURNER

Det er ingen hemmelighet at jeg er svak for romantiske filmer, jo mer søtt og klissete det er jo bedre er det liksom. De to siste årene har jeg startet julefilm-maratonet allerede i oktober og i år har jeg attpåtil laget meg en filmkalender for desember-og det ble litt av en utfordring å finne 24 filmer feelgood filmer jeg ikke hadde sett. Vel,sannheten er at det klarte jeg ikke så det er godt at jeg gidder å se filmer på nytt igjen.Vel, nok om min hang til romantiske julefilmer for nå skal jeg snakke om Bolouri sin bok, Den største julegaven og for dere som måtte rynke på nesen av dette søte klisset kan jeg trøste dere med at denne har en fin og litt sår historie selv om den selvfølgelig også er en feelgood.

Veldig ofte i filmer så er det en kvinnelig hovedperson og forteller, derfor var det litt befriende at det er en mannlig hovedperson denne gangen. Vi møter Nick,han har nettopp mistet jobben som advokat i et stort firma. Han er kjæreste med realitystjernen og kjendisen Angela som dumper ham like etter at han fikk sparken, for da var han ikke attraktiv nok for henne.

Noe motvillig tar Nick jobb som julenisse på et kjøpesenter som ligger like i nærheten av der han og kameraten Matt bor. Det blir litt av en overgang å tilbringe dagene blant lunefulle alver og snørrete småtroll, men en dag møter han den fire år gamle Alfie og noe endrer seg for Nick. Det eneste lille Alfie ønsker seg til jul er at moren hans, Sarah,skal få seg en ny kjæreste for hun har vært så lei seg siden faren hans døde. Nick bestemmer seg for at Alfie skal få ønsket sitt oppfyllt og siden han selv på dette tidspunktet «bare» har en pause i forholdet til Angela spleiser han Matt sammen med Sarah. Matt som har ligget seg gjennom halve London blir ganske så betatt av den nydelige Sarah og sønnen hennes og ser ut til å være klar for å gå inn i et mer seriøst forhold.

Problemet er bare at Nick er i ferd med å falle for Sarah men han vil ikke gjøre noe for å skade forholdet mellom Matt og Sarah for Matt er som en bror for ham og de bor sammen. Men det blir stadig vanskeligere for Nick å se paret sammen…..

Denne boken likte jeg så godt at den ble slukt i to store jafs. Bolouri skriver godt og det merkes at hun har skrevet litt manus for tv for hun skriver veldig levende, det blir nesten som å lese en film. Hun har også gjort et godt stykke arbeid når hun har konstruert fortellingen for jeg føler den har mer kjøtt på beina enn det som ofte er tilfelle med bøker i denne sjangeren. Den er forutsigbar som bare det, akkurat som bøker av denne typen skal være for det er reisen man er med på som er hele kosen. Likte veldig godt hvordan begge mennene endret seg i løpet av boken og måten de så på egne verdier i livet. Syntes også de sekvensene med Sarah og sønnen var fine, og for en utrolig sjarmerende fireåring Alfie er. Jeg har et lite ønske for neste jul, å se denne boken filmatisert.


Dette var en lettlest, humoristisk og herlig julebok som jeg anbefaler på det varmeste!

Augusta har også lest og skrevet om boken.


Joanna Bolouri er en britisk forfatter. Hun jobbet med salg frem til hun var 30 år, da ble hun forfatter på heltid. Hun har jobbet med en rekke komedieforfattere og skuespillere fra hele storbritannia. Den største julegaven er hennes femte bok og den aller første på norsk.

HILSEN BEATHE