Oppsummering November-2020

Nå som mørketiden er over oss og med mye grått og trist vær er det viktig å kunne kose seg innendørs. Den siste måneden har vært travel med ulike gjøremål og annet som hører livet til, men det har også blitt tid til både lesing og tv-titting. Om bare få timer går vi inn i årets siste (lese)måned og når det gjelder lesing så ble det lest en hel del i november og bare èn eneste bok fikk omtale her på bloggen.

BØKER LEST

 1. Tre menn til Vilma av Gudrun Skretting-norsk 2020-leseeks
 2. Adventsstjernen av Simon Stranger- Barne-og ungdomsbok-norsk- lånt B
 3. Vingårdens hemmelighet av Kristin Harmel- oversatt roman-lydbok B
 4. De usynlige av Roy Jacobsen- roman-lydbok Storytel
 5. Hvitt hav av Roy Jacobsen-roman-lydbok Storytel
 6. Etter det kom sommeren av Line Blikstad-norsk 2020-leseeks
 7. Rigels øyne av Roy Jacobsen-roman-lydbok Storytel
 8. Julens ni liv av Florence McNicollo- oversatt roman-Lydbok B
 9. Ti amo av Hanne Ørstavik- norsk 2020-leseeks
 10. Bare en mor av Roy Jacobsen-norsk 2020-lydbok B
 11. En julefortelling av Charles Dickens- oversatt litteratur-1001bok-lydbok B
 12. Stillheten av Don Delillo-oversatt roman-leseeks
 13. Stormfulle høyder av Emily Brontë -oversatt roman-1001bok-Kjøpt
 14. En lidenskap av Annie Ernaux- oversatt litteratur-leseeks
 15. Yoko ono er en sjarlatan av Ingvar Ambjørnsen-norsk 2020-lydbok B
 16. Solvokteren av Maja Lunde og Lisa Aisato-norsk 2020-Lånt B
 17. Averno av Louise Glück-oversatte dikt-Kjøpt
 18. Dei vaksnes løgnaktige liv av Elena Ferrante-oversatt roman-lydbok B
 19. 25 dager til jul av Poppy Alexander-oversatt roman-lydbok B
 20. Frihet av Hadia Tajik-memoar-norsk 2020-leseeks
 21. Her er vi av Graham Swift-oversatt roman-leseeks
 22. Jeg skal ta vare på deg av Gunn Marit Nisja-norsk 2020-lydbok B
 23. Været og uvirksomheten av Fatou Åsbakk -norsk 2020-debutant-leseeks

11 lydbøker / 2 ebøker / 10 papirbøker
17 romaner/ 1 dikt / 3 Biografisk litteratur / 2 barne-og ungdomsbøker
13 lånt/ 8 leseeksemplarer / 2 kjøpte

Har lest en god del gode bøker denne måneden og noen som ikke var fullt så bra. Jeg vil spesielt nevne Adventsstjernen av Simon Stranger, en høyaktuell bok om Josef på 15 år som har fått avslag på asylsøknaden og Stella på 11 år som blir venner med Josef. Boken er bygget opp som en adventskalender men jeg klarte ikke å vente og leste boken i ett jafs.

Mulig det kommer omtale på et par av bøkene enten her eller på insta i løpet av desember og derfor nevner jeg ikke noen flere her.


FRA BOK TIL FILM/TV-SERIE

På fredag og lørdag forrige uke så jeg sesong 2 av Virgin River som skal være basert på bøker av Robyn Carr.
Det ble litt av en cliffhanger på slutten av siste episode så jeg håper inderlig at det kommer ny sesong til neste år. Serien handler om sykepleieren Melinda Monroe som flytter til den lille bygden Virgin River for å starte litt på nytt etter at mannen døde. En koselig serie som anbefales til de som liker koselige serier 🙂

Ellers har det blitt en hel drøss av julefilmer både i oktober og november så hadde det ikke vært for lydbøkene så hadde jeg ikke fått lest så mye!

Seriene Greys anatomy, Station 19 og The Good doctor har også startet opp igjen på Sumo i det minste og de tre blir et must hos meg og Covid-19 har naturligvis kommet dit også.

SER FREMOVER MOT DESEMBER

En måned igjen av leseåret 2020 og for et leseår det har vært. Godt hjulpet av lydbøker gjennom hele året «mangler» jeg bare 7 bøker for å nå 200 leste bøker. Nå har det ikke vært et mål i seg selv å lese så mye men siden jeg var så nært et rundt tall så vil jeg forsøke å nå det.

Aberet med å lese så mye og samtidig velge å ikke skrive om så mange av bøkene er jo at man ikke får reflektert like mye som man ville gjort om man skrev om alle, eller tilnærmet alle i etterkant. Så der må det noen endringer til i 2021 om jeg ikke kommer dit at jeg bobler over av formidlingsglede på nyåret.

Bøker skal fordøyes også og det går stort sett fint for ofte kan det gå flere dager og kanskje så mye som en uke før jeg plukker opp neste bok om det skulle være nødvendig. Innimellom kommer «livet litt i veien» slik at man ikke har tid til å lese, i hvertfall er det slik hos meg.
Vel, nok om det.

I desember skal det koses og atter koses. Hele huset er skrubbet og alle vinduer er vasket, julebaksten er ferdig og det mangler bare å lage nye porsjoner om det skulle bli nødvendig. Juletreet skal pyntes i morgen og resten av pyntingen tar jeg nå i uken. Julekalenderne er pakket inn og klar, det samme er julegavene.

Skulle egentlig vært på noen litterære arrangement i morgen og ons men gitt situasjonen vi er i så ble begge avlyst/ utsatt, jeg krysser fingrene for at de kan komme på besøk en annen gang.

Foreløpig har jeg kun planer om å lese Tabita av Iben Mondrup og Morgenstjernen av Karl-Ove Knausgård så kom gjerne med tips i kommetarfeltet til bøker du mener jeg burde lese sånn på tampen! 🙂


HA EN KOSELIG DESEMBER KJÆRE LESER!

HILSEN BEATHE

18 kommentarer om “Oppsummering November-2020

 1. Hei Beathe,

  Har du mottatt Lengselens breddegrader av Shubhangi Swarup og Kvinnene jeg tenker på om natten av Mia Kankimäki? Kanskje du kunne lest dem? + Brevene fra Maresi, siste bok om Krønikene.

  Hilsen Gunhild

  Fra: Beathes bibliotek Svar til: Beathes bibliotek Dato: mandag 30. november 2020 14:56 Til: Emne: [New post] Oppsummering November-2020

  Beathes bibliotek posted: » Nå som mørketiden er over oss og med mye grått og trist vær er det viktig å kunne kose seg innendørs. Den siste måneden har vært travel med ulike gjøremål og annet som hører livet til, men det har også blitt tid til både lesing og tv-titting. Om bare»

  Liker

 2. Jeg når ikke en gang 100 i år, men gitt at jeg trodde det ville bli ca ei bok i uka så er det kanskje ikke så verst. Har ikke fått med meg så mange 2020 bøker som jeg hadde håpet på, men det betyr bare at jeg har mange bøker til gode. Jeg har kun lest Stormfulle høyder av dem på lista di. Til gjengjeld har jeg lest den flere ganger 🙂 Ser du har «funnet» Roy Jacobsen. Jeg får absolutt ikke ham til, og fatter ikke hvorfor. Har gravd meg ned i litt gammal sci-fi på øret nå. Robert Jordans Wheels of Time. Det får bli juleboka på øret i år, hehe.
  Tror det er viktig å skrive når lysten er til stede. Som du vet har jeg ikke akkurat vært overaktiv i år, men det kommer tilbake bare man ikke presser på. Heldigvis mistet jeg ikke leselysten helt. Nå må jeg imidlertid igang med julegaver… Ingen julekalender i år, heldigvis. Og imorgen kommer tre på plass. DET gleder jeg meg til i denne dobbeltmørke mørketiden.
  Ha ei fin uke Beathe.

  Liker

  1. Jeg har aldri lest så mye som jeg har gjort nå i år men så har jeg heller ikke lyttet til så mange lydbøker før heller. men NOTE TO SELF neste år er å notere selv om jeg lytter og om jeg ikke skriver blogginnlegg så i hvertfall må jeg bli flinkere å skrive noen ord om boken i etterkant og ikke bare underveis. I år har jeg for aller første gang brukt regnearket jeg fikk fra deg for et par år siden med noen endringer, det fungerer helt supert.
   Robert Jordan har jeg ikke lest noe av men så er jeg heller ikke fan av sci-fi,det vil si at jeg ikke vet for jeg har aldri prøvd.

   Roy Jacobsen tok jeg på rappen gitt, jeg leste første boken på nytt og storkoste meg med lyttingen. Alt kan ikke passe alle heller så finner du ikke tonen er det vel ikke så veldig farlig.

   Stormfulle høyder ser jeg frem til å lese flere ganger, fin bok altså! 🙂

   Godt vi ikke har mistet leselysten i det minste så får heller skrivingen komme etter hvert.

   Et rungende JA til juletre, gleder meg til å sette opp og pynte. Viktig med litt ekstra kos i disse dager.

   Fin uke til deg også, Marianne 🙂

   Liker

 3. Eg har lest 7 av dine leste bøker, og sett Virgin River. Eg var ikkje klar over at det var basert på bøker så nå må eg sjå om eg finner bøkene 🙂 Ha ein fin kveld!

  Liker

  1. Ja,det hadde jo vært moro da. Forfatteren er også med å lage serien men jeg har ikke funnet ut av hvilke av bøkene hennes serien er basert på, hun har skrevet «noen» bøker for å si det sånn.

   Fin kveld til deg også, Elida 🙂

   Liker

   1. Eg var inne på Goodreads og kikka på bøkene og OMG det var mange bøker. Tenker det blir litt som med Chesapeake Shores at det blir plukka litt her og der for det opplever eg har skjedd i dei bøkene/den serien.

    Liker

    1. Ja,jeg tenkte kanskje at det var noe slikt og hadde den nevnte serien i tankene. Da er det kanskje ikke «nødvendig» å lese bøkene for det blir mye å rekke over selv om det alltid er kjekt å lese bøkene serier er basert på . Krysser fingrene for at det blir flere sesonger i det minste. Merker også at jeg savner Chesapeake shore.

     Liker

     1. Eg har lest alle bøkene i serien om Chesapeake Shores, og der trenger du i alle fall ikkje lese bøkene først. Serieskaperne har tatt seg kunstneriske friheter over ein lav sko, og mot midten av bokserien fant eg nesten ikkje Netflix-serien i det heile tatt :-/

      Liker

 4. Fy … for en leseliste og leseglede, Beathe. Du vet jeg liker dine oppsummeringsinnlegg. Koser meg.
  Jeg har kun lest 11, 13 og 14 av «dine» bøker denne måneden. Gleder meg til å lese omtaler.

  Liker

  1. Hehe….. ja, jeg har skjønt det og tusen takk, det er kjekt å høre. Lesegleden skorter det ikke på, da er det verre med å formidle lesegleden ut til andre.

   Ha en fin uke Augusta 🙂

   Liker

 5. Oyoyoy… skal si du har kost deg i lesestolen denne måneden 🙂 Fått dreisen på Roy Jacobsen har du også, heldige deg som har lest serien i ett strekk. Du har virkelig blitt avvendt med blogging, så det er bra du skriver oppsummering, for oss som ikke er på insta, men som er nysgjerrig på hva du leser.
  Fine julebilder Beathe, ønsker deg en koselig lesedesember!

  Liker

  1. Er ganske så avslappet til bloggingen ja,men sånn er det når jeg har mistet gnisten til å formidle videre til andre men behovet for å prate om bøker med andre som har lest den samme er der og da er det godt det finnes kommentarfelt rundtomkring.

   Takk for det og i like måte, Tine

   Liker

 6. Herlig at du har lest Jacobsens Barrøy-serie. Tenkte du ville like den, ja.
  Ellers har jeg lest Averno av dine og Nisjas roma, og Ferrantes.
  Har flere av dine liggende her, i papir eller på iPad; Ti amo, Været og uvirksomheten (hvordan likte du den?), Tre menn til Wilma og Stillheten. De to sistnevnte skal i alle fall leses i desember.
  Averno må jeg lese en gang til, den tar det litt tid å bli «ferdig med». Leste en del av diktene et par-tre ganger, men må lese den i helhet på nytt.. Ikke bare bare å hoppe ned og opp fra underverdenen og sjelens irrganger.

  Må si jeg er imponert over lesetempoet ditt, selv om jeg vet at lydbøker øker antall bøker.
  Selv har jeg lest 111 bøker så langt i år, så da blir det vel rundt 120 til slutt som det har vært sånn gjennomsnittlig de siste par årene.. Hadde ikke forventet mer, heller mindre i grunn.

  Ønsker deg en finfin desember Beate:)

  Ps. Jeg skal også lese Morgenstjernen, men venter til jula, hvis jeg greier.:)

  Likt av 1 person

  1. Gøyt at vi begge har kjøpt og skal lese Morgenstjernen i desember, Anita 🙂
   Barrøybøkene er veldig bra! 🙂
   Ang Averno, nei,det kan det ikke ha vært og jeg er spent på hva du syntes om den. Ingen enkel diktsamling egentlig selv om de fleste diktene egentlig er tilgjengelige.
   Når det gjelder Været og uvirksomheten så var det en spesiell bok hvor det egentlig ikke skjer noe som helst, men jeg lier jo slike bøker, vet ikke helt hva jeg tenker om den ennå. Tror den skulle fått noen ord enten her eller der(insta)

   Jeg har aldri lest så mye som jeg har gjort i år, når jeg så etter har jeg lagt på i underkant av 120 bøker pr år i den tiden jeg skrev om de aller fleste bøkene. Må nok bli flinkere til å notere også ved lytting slik at en kan gå tilbake å se om det skulle være behov for det.

   En fin desember til deg også, Anita 🙂

   Liker

 7. Utrolig mange bøker du har fått lest!
  Ja Roy Jacobsen sin serie var fantastisk.
  Simon Stranger sin bok ble jeg fristet til å ta en titt på.
  Ha en fin Desember!

  Liker

Kommentarer er stengt.