Elidas 1001-lesesirkel for 2020: Liste over bøkene som skal leses.

collage 1001lesesirkel for 2020.jpg

 

Med få dager igjen av leseåret 2019 er det på tide å se litt på hvilke lesemål en skal sette seg for det neste året. Jeg har ikke tenkt å ha så mange lesemål men Elidas 1001-lesesirkel blir et «must» å være med på sammen med diktlesesirkelen til Anita om den også skal fortsette neste år.
Fant ut at det kan være fint å velge bøker allerede nå for å ha et utgangspunkt så kan en heller endre underveis om en finner det for godt.  Jeg har for det aller meste fokusert på å velge ut bøker jeg allerede har liggende slik at jeg slipper å kjøpe, eventuelt kan jeg selvfølgelig låne på biblioteket. Uansett her er utgangspunktet mitt for 2020.

 

 • Januar: Bok utgitt mellom 1961 og listas ende.

Cain av Josè Saramago

 • Februar: Forfattar frå Afrika.

Vanære av J.M.Coetzee

 • Mars: Kvinneleg forfattar.

Surfacing av Margaret Atwood

 • April: Forfattar frå Amerika (Nord-, Mellom- og Sør-Amerika).

Vredens druer av John Steinbeck

 • Mai: Bok utgitt mellom 1700 og 1800.

Justine,eller dydens ulykker av Marquis de Sade

 • Juni: Forfattar frå Europa.

Yes av Thomas Bernhard

 • Juli: Bok på 500 sider eller meir.

Frèdèric Moreau:En ung manns historie av Gustave Flaubert

 • August: Forfattar frå Asia.

Kunstner i den flytende verden av Kazuo Ishiguro

 • September: Mannleg forfattar.

Rop det fra berget av James Baldwin

 • Oktober: Victober.

Stormfulle høyder av Emily Brontè

 • November: Forfattar frå Oseania.

The garden party av Katherine Mansfield

 • Desember: Bok utgitt mellom 1901 og 1960.

Giovanni`s room av James Baldwin

 

Da plukket jeg ut åtte fra hyllen og fire må jeg enten kjøpe eller låne på biblioteket, så gjenstår det å se om jeg holder meg til denne listen gjennom hele året eller ikke. Uansett så gleder jeg meg til å komme i gang med et nytt leseår.

 

HILSEN BEATHE

 

 

13 kommentarer om “Elidas 1001-lesesirkel for 2020: Liste over bøkene som skal leses.

 1. Artig å lage slike lister og lete frem bøker til lesesirkler.
  Kain likte jeg veldig godt. Justine også. Ishiguro sim forfatter også, leste en annen av ham dette året. Skulle gjerne fått tak i Surfacing av Atwood på norsk.
  Ellers må jeg også lete i hyllene. Har en Coetzee-roman, tror den er på lista og at det var derfor jeg kjøpte den. Har jo samlet noen 1001-bøker de siste årene.
  Overfører nok Byatt, som jeg ikke fikk lest i år, til neste år. Prøver meg igjen på Don Quijote. Hvordan ble det med deg og den?

  Diktsirkelen – ja hva med den? Hvor mange deltagere bør vi være? I snitt har vi vært 3-4 de siste månedene..
  Jeg skal i alle fall får ordnet den loddtrekningen snart. Det har bare vært så mye her på privaten i det siste.

  Ønsker deg en fortsatt fin romjul Beathe:)

  Liker

 2. Atwood boken jeg har er på norsk selv om de har kalt den det samme,kjøpte den på et antikvariat for et par år siden.
  Coetzee har flere bøker på listen, Don Quijote fikk jeg ikke lest, kanskje vi kan ta den på en felles langlesing neste år?

  Krysser fingrene for diktsirkel men det er selvfølgelig noe du må avgjøre og kjenne på selv.

  Ja,kjekt å tråle gjennom 1001-listen og bokhyllen for å finne bøker.

  Liker

  1. Sitter med et lass med bøker her og sjekker lista/1001-boka. Har nok til å fylle kategoriene, minus Asia og Oseania.
   Ser at Coetzee har flere bøker på lista ja, men jeg finner ikke min, så da får det være det samme..

   Ja, kanskje prøve på samlesing av Don Q igjen ja?

   Liker

   1. Blir spennende å se hva du finner frem! 🙂 Ja,det hadde vært fint, vi kan jo lese den over flere måneder eller noe…. Litt finfacts: Du hadde kommentar nummer 20 000 på bloggen her,det var litt kult 🙂

    Liker

    1. Artig.:) (Ang kommentar 20 000)
     Ja, det hadde vært artig å fått til å lese Don Q.

     Har lagt lista mi inn i Elidas innlegg, samt min fane Lesesirkler og utfordringer 2020.

     Liker

     1. Ja,så listen din i etterkant og har vært inne å sett og kommentert. Fin liste du har kommet frem til.

      Don Q får vi til, vi kan jo for eksempel begynne å feb og bruke rundt 3 måneder eller noe, vet ikke om man mister tråden da… når det går så lang tid…

      Liker

      1. Ja, så det nå, da jeg var inne og justerte lista. Får ikke autovarsel på kommentarer på blogger lenger, aner ikke hvorfor. Men har krysset av for varsel på innlegget nå da..

       Ja, kanskje vi skal prøve oss fra februar.. Er den fengende så går den unna, hvis ikke er det greit med litt tid..

       Liker

 3. Då er bøkene dine notert hjå meg og venter på juni-boka som me allerede har diskutert. Du må ikkje vera redd for å bytte bok underveis, og det spiller liten rolle når på året du leser dei ulike bøkene. Eg har lest to av dei du har valgt deg ut, og ser fram til å få inspirasjon til resten.

  Ha ein fin lørdag, Beathe!

  Liker

  1. I den boken jeg har liggende står den og flere andre bøker jeg har lest men som ikke står på den listen du har, det ser ut til å være 2006-utgave. Nå var heller ikke den listen jeg hadde på bloggen basert på den boken heller så nå går jeg etter den du har og heller plusser på de andre på min egen liste over leste bøker. Jeg har funnet en annen bok å lese og valget falt på YES av Thomas Bernhard.

   En fin lørdag til deg også,Elida 🙂

   Liker

 4. Kanskje jeg skal hive meg på dette i 2020, det høres smart og litt utfordrende ut. Tror jeg fikk med meg et par bøker, som tilfeldig passet i fjor. Men, jeg skal notere sjanger og tidspunkt så får jeg se etterhvert!
  Ha en fortsatt fin romjul!
  Her har huset vært godt befolket, men barn, kjærester osv. Så nå er jeg glad vertinnejobben er over og vaskemaskinen har gått i hele dag. Så nå her jeg endelig fått roen over meg til å gjøre noe annet.

  Liker

  1. Jeg var ikke med på så veldig mange nå i år men har lest et par helt på tampen her nå. Det er kjekt når en likevel vil ha litt fokus på bøker fra den listen og det er jo bare til å være med når det passer sånn.
   Høres jo koselig ut med fullt hus selv om det blir noe mer arbeid med det. Jeg har ikke hatt besøk men det er nå likevel mest meg som står for matlagingen her i huset så ofte blir det litt mindre egentid spesielt i høytider når en gjerne lager mat som er noe mer tidkrevende. Det er ikke ofte en får all fritid som egentid, sånn er det bare.

   Fortsatt fin romjul til deg også,Ingun! 🙂

   Liker

 5. Det var ikke bare før jeg reiste til Liverpool det gikk fort i svingene, da jeg kom hjem og skulle ta igjen det tapte gikk det like fort. Flott liste, Surfacing finner vi den på norsk? leser gjerne Margaret Atwood, det er faktisk hun som sitter og plystrer på meg fra sofaen nå, så dette ble også litt «fort i svingene» igjen 🙂 Greit å ha en liste å gå etter, men Elida er ikke streng når det gjelder å bytte bok eller å bytte måned 🙂

  Liker

 6. Hehe…sånn er det, fort gjort å blingse litt om man har det travelt. Atwood-boken er på norsk, en god gammel årgang jeg kjøpte på et antikvariat for et par år siden faktisk, på tide den blir lest.

  Kan godt være at jeg kommer til å bytte noen etter hvert også, jeg får se.

  Liker

Kommentarer er stengt.