Bok & kulturhjørnet #4

bok og kulturhjørnet ok

 • Legeserien Greys anatomy har nettopp avsluttet sesong 14 og jeg har sett hver eneste episode minst to ganger siden min datter begynte å se serien når hun ble stor nok . I serien dukker det av og til opp kjente personer som pasienter eller kolleger  av personalet på Grey Sloan Memorial som det heter nå. Blant annet er det en av stjernene i serien 13 reasons why, og ikke minst Elisabeth Moss fra Handmaid`s tale.
  elisabeth moss

Oversikt over de 50 kjente skuespillerne som har gjestet serien finner du her.

 • This is soo amazing!  Den 96 år gamle Stefanie Dreyfuss har alltid vært en bokelsker og hun har i alle år notert sirlig ned i sin egen kode hva hun syntes om hver eneste bok hun leste. Når hun for et par uker siden døde fant familien hennes disse kartotekene hun hadde samlet på. For å bruke hennes egen kode, NBAA- Not bad at all. Les og ikke minst se kartoteket hennes her.
 • Minken Fossheim døde tidligere denne uken i en alder av 62,RIP kjære du! Jeg husker henne best fra serien «Huset med det rare i» som hun ledet sammen med Øyvin Berven og Marianne Furevold ( Ja, hun som var med og laget Skam)
 • Arv og miljø av Vigdis Hjorth  skal snart bli teater med premiere på DNS i novemer og jeg har store planer om å få det med meg. Jeg har ennå tilgode å lese boken men det skal selvfølgelig bli gjort innen den tid.
 • Elida stiller i dag følgende spørsmål på bloggen sin: Er bokblogging på gyngande grunn? Jeg anbefaler dere å lese og ikke minst komme med deres egen innspill til dette innlegget. Jeg leste senest i dag på en annen blogg om en som skulle ha sommerferie men som var høyst usikker på om hun kom til å komme tilbake og opplevde vel noe av det samme som jeg selv tok opp i et innlegg for en tid tilbake.
  Blogging skal være lystbetont og det må selvfølgelig være opp til hver enkelt blogger å gjøre som man selv vil og besøke hvilke blogger en syntes er verd tiden, samtidig er det synd om det norske bokbloggmiljøet skrumper enda mer inn enn det allerede har de siste årene! For hvor i all verden er de 126 bokbloggerne som pr dags dato er medlem av «Norske bokbloggere» på facebook? Er det noe vi kan gjøre for at man fremdeles skal ha et bokbloggermiljø her i Norge? Ta gjerne debatten inne hos Elida siden det var hun som brakte dette på banen i dag.

 

 

HILSEN BEATHE

 

14 kommentarer om “Bok & kulturhjørnet #4

 1. Eg har dotte av Grey’s Anatomy for evigheter siden, men eg såg serien meget aktivt fram til sesong 5 eller noko sånt 😛

  Takk for link, både her og på Facebook. Eg er redd mange av dei har lagt opp, men ingen tar seg bryet med å rydde opp i medlemslistene. Kjenner det irriterer meg, må undersøke det nærmere.

  Liker

  • Åja, jeg ser ennå men jeg ikke like ivrig for mange av favorittene i tillegg til Meredith er forsvunnet for lenge siden, men sånn er det når de holder på i evigheter!
   Ja, kanskje man burde bedt om at de må rydde opp i gruppen der?

   Liker

 2. Det er stile på bloggfronten om dagen, og litt kjedelig er det jo må jeg innrømme. Håper du holder koken Beathe, for jeg liker godt å besøke deg. Denne nye spalten din er super, og når det gjelder Grey så har jeg ikke sett en eneste episode 🙂

  Liker

  • Det er jo litt kjedelig, samtidig prøver jeg å begrense tiden jeg bruker på surfing om dagene. Ha en liten «ferie» samtidig som jeg ikke forsvinner helt. Kjekt å høre at du liker spalten, Tine 🙂
   Ikke overraskende å høre at du ikke har sett med tanke på at du ser fint lite på tv, men det synger nok på siste verset snart, tror det blir toppen to sesonger til men det er jo litt med sine 24 episoder pr sesong.

   Liker

 3. Det var fantastisk å høre om Stefanie Dreyfuss og kartotekkortene hennes. Det er litt av et system å opprettholde over så lang tid. Det må være fint å ha for etterkommerne hennes. Nå legger vi jo inn det vi leser på nettet, men det blir ikke helt det samme 🙂
  Jeg så (på Facebook tror jeg) at du skulle begynne på Oryx og Crake. Jeg ville bare si at du har så mye å glede deg til! Det er en fantastisk trilogi som tilbyr tre ulike bøker, men en historie som henger helt sammen. God lesning!

  Liker

  • Beklager veldig seint svar. Ja, ikke sant? Det er helt fantastisk og litt av et system hun har laget til. Når det gjelder Oryx og Crake så var det sikkert på Goodreads jeg la den til. Jeg begynte på den for noen år siden men det var verken tid eller sted men jeg skal absolutt ta fatt på den trilogien om ikke så lenge.
   Ønsker deg en fin sommer, Astrid Terese 🙂

   Liker

 4. Fint innlegg, Beathe! Og bra at du tar videre det Elida skriver om, jeg skal innom og lese hos henne også. Håper virkelig at vi fortsetter å ha et bloggmiljø her i Norge :))

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..