Oppsummering #5: Mai 2018

solnedgang 30

Sommeren kom som kastet over oss nå i mai og det var bare å sette seg ut og nyte det i fulle drag. Jeg har ikke fått vært på plantasjen og kjøpt utemøbler eller flere uteplanter for jeg orker ikke å prioritere annet enn å nyte finværet, men det er nesten som jeg ønsker at det skal bli litt overskyet en dag slik at jeg får gjort litt nødvendige ærend.

Det har blitt en del lesing ute i solen men likevel ikke like mye som jeg hadde trodd på forhånd. Seksten bøker ble fasiten i mai.

 

BØKER LEST

 1. Nørd av Mina Lystad -Barne-og ungdomsbok – norsk 2018- Leseeks/Kindle
 2. Tretten måter å se på av Colum McCann- noveller – oversatt- Leseeks
 3. Dødevaskeren av Sara Omar – oversatt roman – Kjøpt
 4. Omelette Norvègienne av Suzanne Brøgger – Essay- Lånt på eBokBib
 5. Levepistolen av Hege Susanne Bergan- dikt- norsk 2018- Leseeks
 6. Min ulydige mor av Therese Lund Stathatos – Roman- Norsk 2018 – Leseeks
 7. Fjellfolk av Ellen Emmerentze Jervell – Roman – Norsk 2018 – Leseeks
 8. En muslimsk mors kamp av Azra Gilani -Sakprosa – Norsk 2018- Leseeks
 9. La oss aldri glemme hvor godt det kan være å leve av Sarah Zahid- dikt- norsk 2018- Leseeks
 10. Madonna i pels av Sabahattin Ali-oversatt roman – Leseeks
 11. Dikt i Samling av Halldis Moren Vesaas – dikt- Leseks
 12. Løven og Hvalen av Kamilla Davis – dikt – norsk 2018 – Leseeks
 13. Parfymeorgelet av Margit Walsø – roman- norsk 2018 – Leseeks
 14. Russlands hemmelige krig mot vesten av Øystein Bogen – Sakprosa- Norsk 2018 – Gave fra forfatteren
 15. Armauer av Liv Mossige-roman-norsk 2018 -Leseeks
 16. Bånd av Domenico Starnone – oversatt roman – Gave

 

7 romaner, 1 ungdomsbok, 1 novellesamling,4 diktsamlinger,1 Essay,2 sakprosa
12 leseeks, 2 gaver,1 kjøpt, 1 lånt på eBokBib,
10 norsk anno 2018.

Av bøkene jeg har lest så er det vel boken Armauer om lepra og St. Jørgen som skuffet mest ellers har det vært flere sterke bøker, blant annet Dødevaskeren og En muslimsk mors kamp,to bøker som fint kan  rett etter hverandre  siden de handler om noe av den samme kulturen. Bogens bok om Russlands hemmelige krig mot vesten er uhyre skremmende lesing.
Kom forresten til å tenke på fargekoding av blogginnlegget når jeg skal skrive om den boken siden jeg har fått den i gave fra forfatteren selv og her tror jeg Ingalill må på banen. Jeg har ikke sett forfatteren «live» og har dermed ikke sittet på bar og drukket med ham eller noe som helst men derimot er døtrene våre venninner! 😀

Bokomtaler av de tre bøkene jeg ikke har skrevet om kommer sånn etter hvert, dette er bøker som tar noe tid å skrive om og jeg orker ikke prioritere det nå som det er så varmt.

 

LITTERÆRE ARRANGEMENT

To arrangement har jeg fått med meg denne måneden og begge har vært arrangert på litteraturhuset.

 1. Samtale med Sara Omar, forfatteren bak boken Dødevaskeren på litteraturhuset
 2. Samtale med Berit Hedeman, forfatteren bak Bjørnejegerskens bekjennelser på litteraturhuset

 

SER FREMOVER MOT JUNI

 

Håper at været holder seg fremover også og jeg satser på nye dager med lesing ute i solen. Jeg har to litterære arrangement i neste uke som jeg ser virkelig frem til.  I juni er det også regnbuedagene med parade den 9 juni.

Ellers blir det forhåpentligvis flere gode leseopplevelser også nesten måned, jeg starter med en krimbok og en oversatt roman (som foreberedelse til et arrangement i neste uke) ellers kommer jeg til å ta lesingen som det faller seg.
Jeg kommer ikke til å ta pause fra bloggen men jeg merker at det er laber aktivitet rundt omkring og jeg merker at lysten til å sitte og skrive lange omtaler ikke helt er der om dagene og jeg skal(prøve å) skrive korte omtaler eller ty til samleomtaler de to neste månedene.

 

HA EN RIKTIG FIN LESEMÅNED I JUNI OG RIKTIG GOD SOMMER!

 

HILSEN BEATHE

12 kommentarer om “Oppsummering #5: Mai 2018

 1. Eg merker og ein nedgang i blogger-innlegg, men eg tenker det er naturleg. Veret gjer jo sitt til at ein har ikkje så lyst til å sitte framfor ein pc og blogge 🙂

  Du har fått lest ein heil del denne månaden, eg er imponert. Sjølv har eg ikkje lest så mykje, men eg har slitt med eit par bøker som tok litt lang tid…

  God lesejuni, Beathe!

  Liker

  1. Det er nok været som gjør det, innbyr ikke akkurat til å sitte foran pcen å jobbe, merker det godt selv også.
   Ja, det ble noen bøker denne måneden og igjen skylder jeg på været, mye tid tilbringes med å sitte ute og da blir det lest. Jeg har knapt nok sett på tv i hele mai og flere kvelder har ikke tv vært på en gang og det er sjelden kost her i huset.

   Takk og en fin juni til deg også, Elida og måtte været fortsette:-)

   Liker

 2. Det var mange bøker, jeg har lest akkurat halvparten. Men så har jeg gjort mye praktisk, som må gjøres når man har hus, hage osv.
  Madonna i Pels og Dødevaskeren er de to jeg har lest av dine.
  Min liste kommer, i morgen er det litteraturfestivalen på Lillehammer. Gleder meg til den, fantastisk stemning bare å være der.
  Ha en flott juni også håper vi på litt regn, også kan sola komme og være slik hele sommeren for min del!

  Liker

  1. Takk for det 🙂
   Jeg har bare en altan som krever litt stell så det blir begrenset i forhold til dere som har hus og hage som skal ha stell. Dere er heldige som skal til Lillehammer, kunne godt ha tenkt med det jeg også en gang. Kan godt tenke meg at det er kjekt å være der og at det er en egen stemning.

   Ser frem til å se hvordan din mai har vært, Ingun! 🙂

   Ja, det er helt fantastisk vær vi har men som deg håper jeg nesten på litt regn snart,og det så et øyeblikk ut til at det skulle bli litt overskyet men solen tittet fort frem igjen 😀

   Liker

 3. Heia fra Lillehammer! Her er det veldig varmt.
  Har lest to av dine. Og har Dødevaskeren på vent. Italieneren er her på Lillehammer, mulig jeg rekker en samtale med ham i morgen, som publikum altså,
  Enig i at det er labert på bloggene rundt omkring.. Men noen av oss holder fortet. Mulig det blir mer samleinnlegg fra meg også. Ha en fin juni Beathe.:)

  Liker

  1. Takk for det og beklager seint svar! Håper du hadde tid til italieneren om lørdagen,uansett er jeg sikker på at du har hatt en fin helg på Lillehammer! Ja,det er veldig labert og merker selv at jeg ikke besøker så mange heller, men av og til prioriteres andre ting.

   Liker

 4. På vegne av oss slabbedasker: Tusen takk til deg og dere som holder aktiviteten oppe!

  Dette er en kjip trend og skyldes nok ikke bare været, men for egen del håper jeg i alle fall å snart være over kneika. Jeg har bare ikke hatt tid eller kapasitet til verken lesing eller skriving, og det stresser meg veldig. – Som igjen virker mot sin hensikt. Nå sitter jeg og fortviler over å ha lest bøker jeg VIL skrive om, men jeg husker ikke lenger nok til å skrive godt nok.

  Liker

  1. Det er vel slik at det prioriteres andre ting eller at ikke alle er så gira på blogging akkurat nå. Mye som gjør det sikkert. Jeg er ikke av de aller ivrigste men noen innlegg blir det jo per måned. Håper at du og andre som har vært lenge borte fra bloggingen finner frem blogglysten igjen for det er rimelig magert i bloggrekkene om dagen.

   Liker

  2. Rakk ikke italieneren dessverre. Det måtte vike for middag. Alltid en utfordring det der, å velge, hva skal man få med, når skal man spise.. Men det var fint der uansett, og så får jeg heller lese boka etterhvert.

   det var nesten et sjokk å komme hjem til 11 grader i går kveld som sank til 8 i formiddag- etter ca 30 grader i flere dager der i sør.. Kanskje folk kryper tilbake til bloggene nå da det er litt kjøligere overalt.:)?

   Liker

   1. Ja, man rekker ikke å få med alt og viktig å få i seg litt mat også! Merket det også her at det har vært litt kaldere de to siste dagene, litt mer vind enn det har vært…. men det ble nesten litt kjærkomment at det ikke var så drepende varmt. Ikke at jeg skal klage altså.

    Ja, kanskje det blir mer liv på bloggene rundtomkring når det blir litt kaldere ute.

    Liker

 5. 16 bøker var jo litt av en haug da, godt at du er i siget. Jeg har bare lest tre av dem, så vi leser ganske så forskjellig om dagen 🙂 Nyt sommeren!

  Liker

  1. Det ble litt i mai og er godt i gang med juni så får vi se hva det blir til når måneden er slutt. Vi pleier vel egentlig ikke å lese så mange av de samme bøkene vi, du leser way more krim enn meg for eksempel.

   Liker

Kommentarer er stengt.