Bok & Kulturhjørnet#3

bok og kulturhjørnet ok

Sommeren ble nærmest kastet over oss og jeg er ute mesteparten av dagen for det er bare å nyte finværet mens vi har det. Jeg leser en god del om dagene og ligger langt foran skjema i forhold til å lese 150 bøker i år, som er målet mitt inne på goodreads.

 

 • Andre sesong av serien 13 reasons why er i gang på Netflix, den første sesongen av serien fikk litt blandet kritikk, noen menter den glorifiserte selvmord- jeg syntes ikke det og jeg ser frem til å ta fatt på sesongen selv om den fikk dårlig terningkast i VG.
 • Den tyske forfatteren Judith Hermann mottok i helgen Zinklarprisen som kommer innunder Blixenprisen. Jeg har kun lest èn bok av henne men jeg skal definitivt lese mer av denne forfatteren. Hun blir også å finne på Litteraturfestivalen på Lillehammer denne uken.
 • Den 85 år gamle forfatteren Philip Roth døde i forrige uke. Selv har jeg ikke lest noe av ham  men han står på listen over forfattere jeg vil lese noe av.
 •  I år er det 50 år siden Manbookerprisen ble utdelt for aller første gang og som en del av denne feiringen  vil de gjøre ekstra stas på èn av de tidligere vinnerne av prisen og i helgen ble kortlisten til The golden Man booker prize lagt ut.

Golden shortlist

Du kan også være med å stemme frem din favoritt av disse og det kan du gjøre her.

Jeg har ikke lest noen av disse men har to av bøkene liggende og i tillegg kunne jeg godt tenke meg å lese The English patient av Michael Ondaatje.

 • Når vi først er inne på Manbookerprisen – Det ble polske Olga Tokarczuk med boken Flights som ble vinneren av The Man booker internationalprize. Boken ble utgitt på norsk under navnet  Løperne i 2012 gjennom forlaget Den grønne malen men skal etter det jeg har fått opplyst utgis på nytt på Gyldendal.

 

Det ser ut til at finværet fortsetter og jeg skal bruke de siste dagene av mai til å lese ferdig en diktsamling til diktlesesirkelen til Anita samt lese ferdig boken  til journalisten Øystein Bogen om Russlands hemmelige krig mot vesten og det er uhyre spennende og ikke minst skremmende lesing.

Som dere vet så liker jeg godt å holde meg på Youtube og jeg følger selvfølgelig «vår» egen Silje der og i denne videoen snakker hun om den diktsamlingen jeg holder på med.

 

Har du en favoritt på YT som du har lyst til å tipse om?

 

HILSEN BEATHE

6 kommentarer om “Bok & Kulturhjørnet#3

 1. Eg har lest tre av fem på Golden shortlist, og har veldig lyst til å stemme på Den engelske pasienten, men skal lese Lively og Naipaul før eg stemmer. Den engelske pasienten må du lese, Beathe, og etterpå kan du sjå filmen 😉

  Liker

  1. Hehe….jeg er ikke alltid like streng selv om det ikke var meningen i det forrige kulturinnlegget. Ja, tror den utgaven som allerede er utgitt er vanskelig å få tak i men du kan jo prøve eller eventuelt vente til den nye kommer.

   Liker

 2. Yay til Silje på youtube.
  Har sagt det før men hun burde legge de ut på bloggen, (for oss som stadig glemmer å sjekke booktuben). Ellers skal jeg prøve å få med meg Hermann på Lillehammer (among alt det andre) og lese både Flights og goldenlista. Visste ikke Flights allerede var oversatt, så takk for info. (lå dessverre ikke på eBokBib).

  Liker

  1. Ja, for hun og flere andre blogger ikke så mye men hun er jo en del på YT så flere hadde nok fått det med seg om hun hadde delt det på bloggen sin ja. Utrolig hvilken info som finnes på insta, det var der jeg fikk med meg at den allerede var oversatt, men jeg tror jeg venter på Gyldendal om de ikke bruker evigheter. Løperne er visst vanskelig å få tak i men det er jo bare til å prøve det fysiske biblioteket.

   Liker

Kommentarer er stengt.