Jenta som ville redde bøkene av Klaus Hagerup og Lisa Aisato

Siden alle barna mine er voksen er det ikke ofte jeg leser barnebøker lenger men det hender jeg kommer over noen jeg bare MÅ lese, og dette var en slik. Det var Elida som tipset meg et par ganger og når jeg så at selveste Lisa Aisato hadde illustrert den så var det bare å snu seg rundt.

 

jenta som ville redde bøkeneJenta som ville redde bøkene handler om snart 10 år gamle Anna som gruer seg til hun blir 10 år. Hun har nemlig hatt mareritt om at hun var gammel og visnet som et blad om høsten, og ble borte i vinden.

Anna elsker å lese, og leser omtrent hele tiden.  Hun har fått mange nye venner gjennom bøkene og et par uvenner.

Hun har ikke mange venner på sin egen alder og hennes beste venn er Fru Monsen som er bibliotekar og snart 50 år.

En dag Anna kommer til biblioteket er Fru Monsen veldig lei seg og Anna spør naturlig nok hvorfor. Da får hun vite at det finnes mange bøker som aldri blir lånt bort og fordi det ikke er plass til alle blir disse bøkene ødelagt.
Anna som elsker bøker vil selvfølgelig hjelpe til og låner et helt lass av de bøkene som ingen låner lenger og begynner å lese.

Etter noen uker får hun låne en bok som heter «Den forheksede skogen» men når hun leser så viser det seg at siste side i boken mangler og dermed får man ikke vite hva bestemoren til han lille gutten boken handlet om skulle fortelle barnebarnet sitt. Det verste var også at forfatteren var helt ukjent, ingen visste hvem det var.

redd bøkene 1

 

 

redde bøkene 0

redde bøkene 3

redde bøkene 4

redde bøkene 6

Fru Monsen og ikke minst Anna begynner å lete etter andre eksemplarer av denne boken for å få vite slutten men det skal vise seg å bli veldig vanskelig men ikke helt umulig…

Dette var en skjønn bok  som passer for alle som elsker bøker og biblioteket. De mange og fargerrike illustrasjonene til Lisa Aisato er bare så fantastiske. En nytelse for øyet rett og slett.

Dette må jo være en perfekt julegave til både små og store barn som er glad i bøker!

Elida har skrevet om boken her.

 


Forlag: Gyldendal
Tittel:Jenta som ville redde bøkene
Forfatter: Klaus Hagerup
Illustratør:Lisa Aisato
Format:Innbundet
Sideantall: 56
Utgitt: 2017
Kilde: Leseeks

 

Forfatter

Hagerup-Klaus
Foto: Morten Krogvold

Klaus Hagerup er  født i 1946 og er en norsk forfatter,skuespiller og regissør. Han debuterte som forfatter i 1969 med diktsamlingen Slik tenker jeg på dere. Han har siden skrevet en hel haug med  barne-og ungdomsbøker, romaner og noveller, skuespill. Han har også mottatt en rekke priser for sitt arbeide, blant annet Bokhandlerprisen og Brageprisen. Han er sønn av Inger Hagerup og far til Hilde Hagerup.

HILSEN BEATHE

5 kommentarer om “Jenta som ville redde bøkene av Klaus Hagerup og Lisa Aisato

  1. Fineste boka! Om den ikkje ligger under juletreet mitt så kjøper eg den til meg sjølv. Digger Lisa Aisato og med min kjærlighet til biblioteket er den bare magisk! Liker at du har lest den, Beathe ❤

    Liker

    1. Ja,denne var fin! Jeg har jo hatt flere av bøkene som Lisa Aisato har laget, de fleste har jeg gitt bort! Nesten som jeg angrer altså, men går jo an å kjøpe dem! Denne tror jeg at jeg vil beholde selv. Takk for at du tipset meg, Elida ❤

      Liker

Kommentarer er stengt.