Du er sterkere enn du tror av Bjørg Thorhallsdottir

DU ER STERKERE ENN DU TROR

Björg Thorhallsdottir er både kunstner og forfatter. Jeg hadde ikke lest noen av bøkene hennes før men jeg husker godt noen fine kopper hun har laget og som jeg alltid har ønsket meg.

Når Aschehoug var på bokturnè her tidligere kunne dessverre ikke forfatteren komme den dagen de var her i Bergen men heldigvis så fikk vi med oss et eksemplar av den nye fine boken hennes.

Du er sterkere enn du tror er en samling skisser og tekster som er personlig for forfatteren og er som utdrag fra dagboken hennes som vi får følge fra slutten av januar 2016 og frem til mai i år.

Det er mye snakk om positiv tenking, om hvordan vi kan få det bedre med oss selv og de rundt oss med å snu negative tanker til noe positivt i stedet. Tiden man bruker til å bekymre seg eller tenke negative tanker er tid man heller kunne brukt på positive tanker.
Det handler også om å dele med andre for på den måten å lære noe om oss selv også.

Det var et intervju med forfatteren på God Morgen Norge i forrige uke i forbindelse med arrangementet «Hjertefred» – et arrangement som jeg hadde hørt om før men var ikke klar over at det var hun som stod bak prosjektet. Det går ut på at man skal minnes de døde på Allehelgensdag og det er lystenning flere steder i Norge. I år skulle sønnen hennes Tolli åpne arrangementet I Nygårdsparken her i Bergen.

Forfatteren ble selv enke i en alder av 30 år, og har som vi hører i boken opplevd å miste flere som stod henne nær. Hun har brukt kunsten og skissene til å takle sorgen og på den måten komme ut av et mørke hun befant seg i.

Hun kan bli inspirert av en samtale hun har hatt med en venn eller en sms hun  har mottatt. Og jeg kan ikke skrive om denne boken uten å ta med noen av hennes fine bilder.

 

bjørg 1

Sanne ord det der! Alle kan gjøre litt for å gjøre tilværelsen bedre for andre.

bjørg 2

Thorhallsdottir forteller en sterk fortelling om en nær venninne som valgte å ta sitt eget liv for tre år siden. Utad var hun vellykket og smilende men på innsiden så det helt annerledes ut. Hun forteller om tiden etterpå hvor hun stadig så små hvite fjær rundt seg, om de er fra venninnen vet hun ikke. Tegningen under her hører til denne teksten, veldig rørende og fint.

bjc3b8rg-7.jpg

Her er det bare å nyte kunsten!

bjørg 3

Teksten som står på bilder under er så sant, det er noe jeg tror er viktig. Bedre å gi av din dyrbare tid til folk som gir deg energi, ikke de som stjeler den fra deg!

bjørg 4

Bildet under beskriver en kvinne som sitter fast på to gråværsskyer, dette er en kvinne forfatteren møtte tidligere i år og som også hadde mistet mannen sin. Hun delte ikke de andres glede med å være der, som om hun ikke tillot seg selv og være glad. Forfatteren tegnet dette bilde til henne og skrev «Let go».

bjørg 5

Boken er full av tekster man kan bruke når man har en mørk dag, det er ikke alltid like enkelt å tenke positivt om man har en dårlig dag. Det er noe alle kan ha men det gjelder å ikke synke ned i det negative og heller fokusere på det positive. Det handler om vennskap, og hun forteller blant annet hvordan det var å leve med en som var alkoholiker. Livet er ikke bare fryd og gammen. Likevel er det viktig å leve på en så god måte som overhodet mulig.

 

Mange kloke ord og ikke minst til ettertanke.

 

Etter å ha lest denne boken og de fortellingene hun har å komme med og hvordan hun opptrer ovenfor andre mennsker så virker hun som et helt fantastisk menneske jeg gjerne skulle møtt en gang.  Jeg kommer til å plukke frem denne boken flere ganger, både for å lese tekst og se på de nydelige bildene hun lager.

Dette må være en perfekt bok å gi bort i gave!

 

Anita har også lest boken og har skrevet et fint innlegg her, hun var så heldig å få treffe forfatteren tidligere i høst på forlagsturnè.

 

 

LIVET ER NÅ!


Forlag:Aschehoug
Tittel:Du er sterkere enn du tror
Forfatter: Bjørg Thorhallsdottir
Format:Innbundet
Sideantall:
Utgitt:2017
Kilde: Leseeks ( Gavepose bokmøte)

 

Forfatter

Thorhallsdottir-Bjoerg
Foto: Aschehoug.no

Bjørg Thorhallsdottir er født i 1974 på Island og er en islandsk-norsk kunstner. Hun er kanskje mest kjent for sine bilder og foredrag som hun holder. Hun har i tillegg skrevet barnebok og en gavebok om vennskap. Hun er også kjent for sitt prosjekt «Hjertefred» som finner sted på Allehelgens dag hvert år flere steder i Norge.

 

 

HILSEN BEATHE

3 kommentarer om “Du er sterkere enn du tror av Bjørg Thorhallsdottir

Kommentarer er stengt.