Jeg trodde klitoris var en selskapsdans av Marta Breen og Jenny Jordahl

Den forrige boken til duoen Marta Breen og Jenny Jordahl holdt på å seile helt under raderen hos meg og hadde det ikke vært for at 60 damer du skulle ha møtt dukket opp på kortlisten til fjorårets bokbloggerpriser er det ikke sikkert at jeg hadde fått den med meg. Det er jeg glad for at jeg gjorde,og nå er Breen og Jordahl tilbake med en ny feministisk bok,Jeg trodde klitoris var en selskapsdans.

JEG TRODDE KLITORIS VAR EN SELSKAPSDANSNår en tenker på at 8 av 10 biografier handler om menn så forbauser det meg ikke at man også henter sitater fra menn når man skal pynte på en tale eller noe. Da velger man kanskje William Shakespeare,Winston Churchill eller Woody Allen.

Søker man på nett etter sitater å bruke så er det en overflod av menn som er representert, hvorfor er det slik? I følge Breen er det fordi menn har større tilgang til mikrofonstativet men det har hun med denne boken forsøkt å gjøre noe med.
Boken består av 300 sitater fra ulike kvinner nær sagt verden over.

Boken er delt inn i mange kapitler og tar for seg både barn, politikk,humor,feminisme, Kjærlighet og ekteskap,livet og døden for å nevne noen.
Homoaktivist Kim Friele og flere andre er sitert flere ganger med ulike sitater, og det er nettopp Kim Friele som står bak sitatet: Jeg trodde klitoris var en selskapsdans.
En av mine norske favoritter Agnes Ravatn er også med med ulike sitat, blant annet: Her lever jeg bare èn gang, og så skal jeg måtte bruke min dyrebare tid på å skjønne kva «konseptvalgutredning»er?

Likte veldig godt dette sitatet fra Astrid Lindgren 🙂

kli 1

Det er ikkje sant at kjærleik gjer blind. Kjærleik gjer klok -Halldis Moren Vesaas.

Når du gir noen hele ditt hjerte og han ikke vil ha det, kan du ikke ta det tilbake. Det er borte for alltid– Sylvia Plath.

 

kli 2

Ekteskapet er en fin institusjon,men jeg er ikke moden for en institusjon ennå– Mae West.

Kaller du deg feminist, må du sannelig tørre å fri– Maja Lunde

 

kli 3

Enhver kvinne som lar en mann tråkke på seg, er en tåpe og fortjener ikke bedre– Edith Piaf

Behold dine roser, rydd bordet i stedet– Märtha Tikkanen.

 

Likte også godt ordene til Indira Gandhi:-)

kli 4

Innerst inne er vi alle rare-det kommer bare an på om noen legger merke til det– Sigrid Undset.

Suksess er å like deg selv,like det du driver med, og like hvordan du gjør det– Maya Angelou.

Gud driter i om jeg kaller ham Gud,Allah eller Buddah – May Grethe Lerum

Her fikk jeg nesten litt lyst til å sitere en annen men siden han tilfeldigvis er en mann så dropper jeg det 😀

Denne var også fin: Frykt er en sykdom som gnager på logikken og kan gjøre mennesker inhumant – Marian Anderson.

 

Av andre kjente navn kan jeg blant annet nevne Liv Ullmann, Jane Fonda,Anne B. Ragde, Betty White,Virginia Woolf,Siri Hustved, og mange mange flere.

Sitatene er både morsomme, triste og noen er meget kloke. Dette er en fin bok å bla på nytt i flere ganger og kanskje det er nye sitater som synker inn neste gang.

Jeg håper at boken kan bidra til at man finner en kvinne å sitere neste gang man er i beit for gode sitater. I grunnen er det jo litt rart at kvinner og menn ikke er mer likestilte på dette området selv nå i 2017. Kvinner kan komme med likemange kloke og treffende ord som det en mann kan.

 

Dette må jo være en perfekt gave å gi bort enten til bursdag eller som julegave, også til de som ikke leser bøker til vanlig!
Anbefales!

 

Jeg får sitere Marta Breen og si: Sitèr en kvinne i dag du også!

 

Kulturer skaper ikke mennesker, mennesker skaper kulturer.Og vi kan forandre de kulturer vi lever i.

Noen som kan gjette hvem jeg har sitert rett over her?

 


Forlag:Manifest
Tittel:Jeg trodde klitoris var en selskapsdans
Forfatter:Marta Breen
Illustratør:Jenny Jordahl
Format:Innbundet
Sideantall: 89
Utgitt:2017
Kilde:Leseeks

 

Forfatter

 

marta-breen-riktig.jpg
Foto:Manifest

Marta Breen er  født i 1976 og er en norsk sakprosaforfatter og journalist. Hun kom i 2006 ut med boken Piker, vin og sang: 50 år med jenter i norsk rock og pop og siden har det blitt flere, syv i tallet. Blant annet Født feminist – hele Norge baker ikke som om ut i 2014.

 

jenny jordahl.jpg
Foto:Manifest

Jenny Jordahl er født i 1989 og er en norsk illustratør,designer, blogger og forfatter. Hun står blant annet bak tegneserien Livet blant dyrene  som har vært publisert i Aftenposten. Hun har gitt ut flere bøker med Marta Breen( F-ordet – 155 grunner til å være feminist) Tidligere i år gav hun ut boken Samir og den lange reisa.

 

 

HILSEN BEATHE

3 kommentarer om “Jeg trodde klitoris var en selskapsdans av Marta Breen og Jenny Jordahl

  1. […] Jeg trodde klitoris var en selskapsdans av Marta Breen og Jenny Jordahl – Sitater – nors… Fanny og mysteriet i den sørgende skogen av Rune Christiansen – roman-norsk2017-Leseeks Pornomania av Eirik Husby Sæther – roman – norsk2017-Leseeks Du er sterkere enn du tror av Bjørg Thorhallsdottir – biografisk – norsk2017- Leseeks Gullracet av […]

    Liker

Kommentarer er stengt.