Innlegg nummer 1500: Oppsummering #10: Oktober 2017

For 3 uker siden fylte bloggen min 6 år og i den forbindelse så jeg at jeg nærmet meg 1500 innlegg og da måtte jeg finne ut når jeg hadde innlegg nummer 1000 og det var for akkurat 3 år siden med oppsummeringsinnlegget for oktober det også. Jeg har kommet 500 innlegg videre på de 3 årene som har gått siden den gang,noe som betyr at jeg blogget dobbelt så mye de 3 første årene enn det jeg gjør nå. Ikke at det betyr noe men et litt artig sammentreff var det.

 

Men over til det som har skjedd på bokfronten nå i oktober.

 

BØKER LEST

 1. Om og menn av Tor Martin Leines Nordaas- noveller -norsk2017-Leseeks
 2. Thelma av Eskil Vogt & Joachim Trier-filmmanus – norsk2017-Leseeks
 3. Dumme,dumme hjarte av Linda Klakken- barne-og ungdomsbok- norsk2017- eBokbib
 4. Jeg har levd i dette landet i tusen år av Kristin Brandtsegg Johansen – sakprosa-norsk2017-Leseeks
 5. The sun and her flowers av Rupi Kaur – dikt – engelsk- kjøpt
 6. Så lenge ingen ser oss av Anders Totland – ungdomsroman- norsk2017-eBokBib
 7. Glem meg av Alex Schulman – roman – oversatt – Leseeks
 8. Han av Atle Håland – dikt/lyrikk-norsk- eBokbib
 9. Feberdrøm/ Fever dream av Samanta Schweblin – roman – norsk og engelsk utgave – Kjøpt/ Leseeks.
 10. Den andre kvinnen av Therese Bohman – roman-oversatt-Leseeks
 11. Det jeg leter etter, finnes ikke her av Mari Tveita Stagrim- roman-norsk2017-Leseeks
 12. Jeg har ennå ikke sett verden av Roskva Koritzinsky – noveller – norsk2017-Lesseks( Kindle)
 13. Ankomst av Gøhril Gabrielsen-roman-norsk2017-Leseeks
 14. La meg bli med deg av Rita Paramalingam- roman-norsk2017-Ebokbib

 

9 av 14 bøker er norsk av året, 3 oversatte romaner, 1 diktsamling på engelsk, 1 diksamling på norsk fra 2015.  9 leseeks, 4 ebokbib, 1 kjøpt.

I tillegg så har jeg begynt på en rekke bøker som jeg for øyeblikket bare har lagt til side igjen, ikke for at bøkene var dårlige på noe vis – men det er ikke alltid jeg klarer å bestemme meg for hvilken bok jeg skal lese og dermed begynner jeg  på flere samtidig. Disse har foreløpig blitt lagt tilbake i TBR-bunken.

 

BØKER KJØPT

Klarte ikke å holde meg helt unna shoppingen denne måneden og tre små bøker ble kjøpt, og den ene har jeg allerede lest.

 1. Gå aldri fra meg av Kazuo Ishiguro
 2. The sun and her flowers av Rupi Kaur
 3. Winter av Ali Smith

 

FRA BOK TIL FILM/ TV-SERIER & FILMER

Etter en lang pause begynte endelig Riverdale igjen nå i oktober med sesong 2.
Veldig bra serie som jeg anbefaler – Det er en ungdomsserie og litt «krim-ish»…

Jeg har fulgt tv-legen Meredith Grey helt fra starten av og  nå er de i gang med sesong 14.

Jeg er også såvidt i gang med Netflix-serien Mindhunter og har sett 2 episoder så langt. Den handler om to FBI agenter som skal fordype seg i morderes psykologi ved å reise rundt og intervjue mange fanger og på den måten prøve å forstå hva som gjør at de er slik de er.

 

 

LITTERÆRE ARRANGEMENT

 

To litterære arrangementer har jeg fått med meg denne måneden, og det er alltid like kjekt å overvære disse bokmøtene.

 1. Forfatterne kommer / Høstmøte med Gyldendal på Ole Bull Scene
 2. Aschehoug

 

SER FREMOVER MOT NOVEMBER

 

Det har gått mye i norske bøker den siste tiden og det kommer det til å fortsette med de to neste månedene også. Jeg skal selvfølgelig lese andre ting innimellom, blant annet en ny roman av Dorthe Nors som kommer ut i begynnelsen av november, samt Winter av Ali Smith. Jeg likte veldig godt den forrige som het Autumn som jeg leste i forbindelse med Manbooker (omtale kommer) og ser frem til denne nye.

I November kommer det en ny miniserie på Netflix basert på en av Margaret Atwoods romaner, denne gangen er det Alias Grace som står for tur. Jeg har store planer om å få lest boken før jeg tar fatt på serien.

 

Arrangementene står formelig i kø den kommende måneden og det gjenstår å se hvor mange av dem jeg faktisk får med meg. Allerede på tors er det en samtale med Matias Faldbakken angående skandinavias anstendighet og forfall, hvor han blant annet skal snakke om sin nyeste roman, The Hills.
Biblioteket i Strømgaten her i Bergen fyller 100 år og i den forbindelse skal de ha en tre dagers jubileumsfestival og jeg har plukket ut et par arrangementer jeg skal delta på.
I mai var meg og Tine på et foredrag angående Ibsens dramaturgi i tv-serien Skam, på fredag skal jeg på et arrangement med medieforskerne John Magnus R. Dahl og Synnøve Skarsbø Lindtner ved Universitetet i Bergen hvor de har tatt for seg SKAM- fenomenet og hvorfor det ble så populært. De mener at et av elementene som bidro til seriens gjennomslag var det enorme antallet samtaler omkring den på ulike sosiale medier. De  har studert SKAM-publikumets fellesskap på nett, hva de snakket om og hvilken type offentlighet de etablerte i fellesskap.
Jeg oppdaget i forrige uke at Skarsbø Lindtner kontaktet meg tilbake i januar angående å bli intervjuet om dette, hun spurte på grunnlag av min aktivitet i de ulike SKAM-gruppene på facebook 😀
Her må jeg meddele at jeg ikke lenger er med i så mange grupper, ei heller driver jeg å stalker skuespillerne slik mange (utenlandske)fans gjør, ei heller var jeg med på å kjøpe et manus til èn skam-episode til nesten 120 000 selv om det var til inntekt for UNICEF. Jeg kunne heller ikke tenke meg å gå bort og kysse en av de unge guttene i serien slik andre på min alder kan prestere å gjøre. Det jeg vil frem til er at noen fans er verre enn andre, selv er jeg heldigvis utstyrt med en naturlig sperre som hadde stoppet meg lenge før jeg hadde tenkt tanken en gang.

Men før Sammen om skammen som arrangementet heter skal Helga Flatland ha en samtale hvor hun skal snakke om den nye boken En moderne familie,det også på biblioteket.
Det skal også være samtale med Jan Kristoffer Dale på Litteraturhuset ang novellesamlingen hans Arbeidsnever fra i fjor. Fredag neste uke skal meg og Tine på et foredrag om prostitusjon i Bergen i perioden 1521-1876, foredraget blir holdt på Vestindien, et av byens tidligere bordeller.
Senere i november skal jeg på boklansering av Juleroser med blant annet Bjørn Eidsvåg og Herbjørg Kråkevik, noe jeg ser skikkelig frem til.
November betyr også sesongstart for langrenn og vintersport, og i den anledning har jeg fått tak i to langrennsbøker som jeg skal kose meg med fremover. Postkassen fylles til stadighet opp med bøker om dagene og det er bare å rigge seg til med koseteppe, telys og tekopp.

 

HA EN FIN LESEMÅNED I NOVEMBER!

 

 

HAPPY HALLOWEEN

books-hallovin

 

HILSEN BEATHE

 

11 kommentarer om “Innlegg nummer 1500: Oppsummering #10: Oktober 2017

 1. Berre nett innom for å gratulere med overstått bloggbursdag og med 1500 innlegg. Det er eit impronerande tal, tykkjer eg.
  Sidan me har heilt forskjellig lesesmak, har eg nok ikkje lest ei einaste av dine oktoberbøker.

  Ha ein fin lesemånad i november!

  Liker

 2. Gratulerer herfra også.:)
  Jeg har ikke lest noen av dine fra oktober, men starter på Ankomst i kveld. Spent, selvsagt..
  MIndhunter er toppers! Håper du liker den.
  Takk for påminnelsen om Alias Grace, den må jeg få med meg.:)
  Heldig du som får med deg Jan K Dale. Da han var i Trondheim var jeg på konferanse gjennom jobben..ellers hadde jeg dratt dit.

  Ja, det er mye som skjer. Man må bare balansere tid og energi.
  Ha en fin lesemåned Beathe.:)

  Liker

  1. Tusen takk for det, Anita. Ja, jeg ser frem til møte med Dale, han var jo her i fjor også sammen med to andre forfattere,debutanter det også-men da kunne jeg ikke. Det er en stund siden jeg leste novellesamlingen men det skal bli interessant likevel.

   Liker

 3. Grattis med 1500 (!) innlegg! Det er mektig imponerende. Det samme er leselistene dine hver måned. Hva er hemmeligheten for å få lest så masse? Null serier ville jeg tenkt, men du rekker det også. Tror jeg må bli flinkere til å prioritere. Elsker å lese når jeg først kommer meg skikkelig inn i en bok, men av og til er det så ekstremt vanskelig å få det til.

  Liker

  1. Tusen takk for det, Ann Helen! 🙂 Føler selv at jeg ikke er så flink å prioritere jeg, kunne sikkert lest mye mer enn det jeg gjør – ikke at det er noe mål i seg selv sånn sett. Jeg er hjemmeværende men det er ikke å anbefale! 😉 Men det betyr jo ikke at jeg har hele tiden min til rådighet med tre voksne barn i hus som krever sitt.

   Jeg er litt sånn at jeg må ha noen timer til rådighet når jeg skal lese, om jeg har en ledig halvtime bruker jeg ikke den på lesing, da surrer jeg heller på nettet- så der hadde jeg sikkert hatt noe å lære av de som leser i korte økter.

   Liker

 4. Gratulerer med overstått bloggbursdag, Beathe!
  Super lesemåned også, og så må jeg takke for de to poesi-bøkene som jeg ser frem til å lese 🙂

  Liker

 5. GRATULERER! Jeg har lest bokbloggen din lenge (men ikke siste året) og håper du holder 1500 innlegg til 🙂
  Gratulerer også med ny layout. Lekkert og lyst og lett å lese. Tøft!

  Liker

Kommentarer er stengt.