Jakten på den norske romanen 2017.

tbrpilenorskeanno2017 ok
TBR-PILE Norske bøker 2017

I dag er det akkurat to måneder til julaften og det betyr også at et nytt bokår nærmer seg slutten! I løpet av de ti-elleve neste ukene skal det leses det som leses kan av norske bøker anno 2017- før det skal nomineres til bokbloggerprisen. Det må knallhard prioritering til fremover for å få lest flest mulig bøker man faktisk kunne tenke seg å nominere, og dermed må de andre bøkene bare finne seg i å vente.
Til nå har jeg lest 44 bøker som er nominèrbar til prisen, da har jeg tatt med  de jeg har begynt på men ikke fullført ennå.
Av disse så har jeg lest 29 bøker i åpen klasse og 15 romaner. Jeg har med andre ord et hav å gå på når det gjelder bøker i åpen klasse, men ikke fullt så mange når det gjelder romaner. Jeg skal prøve å prioritere romaner fremover, men som dere vet it`s a jungle out there og det gjelder å velge sine bøker med omhu.

Jeg har noen kandidater i hver kategori som jeg pr dags dato godt kunne funnet på å nominere, noen klarere enn andre, men jeg vil likevel høre litt om andres erfaringer når det gjelder årets norske utgivelser.

Noen bøker blir en «snakkis» i bokbloggmiljøet og den godeste Eli og jeg er allerede i gang med å få «Så faller jeg» av Rebecca Wexelsen ut til det norske folk. Eller hvem kan vel glemme «Verda er ein skandale» av selveste Agnes Ravatn? Men så har man disse skjulte bokskattene som helst sikkert finnes der ute og som bare sitter der å venter med lengsel og smerte etter å nå ut til enda flere…..det er de jeg er på jakt etter….

Hver gang langlisten til bokbloggerprisen blir lagt ut så dukker det alltid opp en eller annen overraskelse, en bok man knapt har hørt om og langt mindre lest om er å finne på listen. Og mange klør seg i hodet og lurer på hvor i all verden den kom fra liksom.

Det er nå en gang slik at det er ikke alle som blogger om alle bøkene de leser og det må være greit tenker jeg. Det kan ikke være regler som sier at man skal blogge så og så mye,det tror jeg hadde tatt piffen fra de fleste. Men fordi det ikke finnes verken regler eller tvangsblogging så vil det skjule seg noen potensielle bokskatter der ute i det ganske land.

Ikke at jeg vil binde meg opp til et bestemt antall bøker men med vel to måneder igjen før nominering rekker jeg kanskje å lese rundt 20 norske bøker til utenom noen få oversatte romaner jeg har på leselisten.  Da sier det seg selv at jeg må prioritere fremover.

Planen er å få lest disse bøkene: Jeg nekter å tenke, Tung tids tale,Mørkerom,Lierbhaberne, Det som nesten er sant, En sånn jente, Profetien om Laura og Pust for meg. Jeg skal også få med meg debutanten Zeshan Shakars roman Tante Ulrikkes vei, og boken Skamløs (Som Tine skal ta med til meg 🙂 ) og jeg skal få lest krimbøkene til Matre og Tangen også.
Resten vet jeg ikke helt ennå.

Har du lest en norsk roman som tok deg med storm, eller kanskje en knakande god sakprosa? Eller har du noen norske bøker  på leselisten din som du har forventninger til?
Om dere har planer om å få med dere mest mulig norske bøker fremover, hvordan prioriterer dere? Blir det helt etter innfallsmetoden eller har dere en ferdig plan for hvilke bøker som skal leses?

Let me know!

 

EVA JULENISSE

 

 

HILSEN BEATHE

15 kommentarer om “Jakten på den norske romanen 2017.

 1. Eg las Maria Parrs «Keeperen og havet» i helga. Det er oppfølgaren til «Vaffelhjarte» og blir nominert av meg. Elles har eg lest Helga Flatlands «En moderne familie» og Jørn Lier Horsts tolvte bok om Wisting, «Katharina-koden.»

  Eg prioriterer ikkje norsk litteratur, men leser litt etter innfallsvinkelen og kva som virker interessant.

  Liker

  1. Har ikke lest noen av Parrs bøker men har fått med meg at de er populære, skal se om jeg får sjanse til å sjekke dem ut. Lier Horst tenkte jeg å lese selv om jeg ikke har lest noe av ham før.

   Ja, det blir litt etter innfallsvinkelen her også, for mange planer har en tendes til å ødelegge leselysten har jeg funnet ut.

   Liker

 2. Hehe, jeg tenkte i går kveld på å lage et lignende innlegg i løpet av uka, så det kommer nok.
  I mellomtiden vil jeg anbefale Demian Vitanzas «Dette livet eller det neste» og Jakob Arvolas noveller, ( vi må ikke glemme bøkene som kom i vår) samt Begynnelser av Carl Frode Tiller.

  jeg har en haug av de bøkene i bunken din, mange lest, mange på vent..

  Liker

  1. Hehe….så artig, begynte på innlegget i går men fikk det ikke ferdig før i dag. Jeg ser frem til ditt innlegg. Arvolas noveller har jeg lest tidligere i år men tenkte jeg skulle skumlese den på nytt før omtale. «Begynnelser» av Tiller har jeg på Kindle og glemte å nevne den i innlegget mitt.

   Kom også på at Fræsvik kommer ut med ny bok, «Dømt til døden i Kongo» er en bok jeg absolutt har lyst til å få med meg også.

   Takk for tips om Vitanzas bok, den er notert.

   Liker

   1. Ja, ikke sant, sammenfallende..:)
    Så at Græsvik sin bok fikk litt lunkne kritikker i dag, men man må jo lese selv for å finne ut hva man selv synes.
    Enig ang Ravatn, forresten.
    Og så er jo Matres og Bjerklis bøker gode, da; spenningsbøker/krim.
    Wassmos bok er bra også. Flatlands også, Trude Teiges Pasienten (krim, men viktig tema , god research.

    Så vi får se. Jeg har enda for mange bøker igjen å lese resten av året. (får fortsette med Kjærstads berge nå etter en episode av Mindhunter)
    Er spent på Olaug Nilssens Tung tids tale, Ankomst av Gabrielsen, Rune Christiansens nye om Fanny, Julius-biografien, Pillebefinnende av HC Geelmuyden, med mer, men disse har jeg i på vent her, blant annet pluss en del krim.

    Og sånne bøker som Vin til folket, Kjøttfrie burgere, Du er sterkere enn du tror, de kan vel også nomineres?

    Liker

   2. Ser jeg forresten har gitt kun en sekser på Bokelskere av de jeg har lest hittil i år og det er til Begynnelser, og 9 femmere. (men terningkast er jo oft umiddelbare vurderinger og inntrykket kan endre seg etter en stund positivt og negativt)
    Western desert av Rønnaug Kleiva er en av dem; noveller.
    Jeg holder fast med at Begynnelser er den beste jeg har lest så langt i år.
    Det blir spennende å se om det kommer noen bøker som jeg vil like omtrent like godt som jeg også synes er kvalitetsmessig like god.

    Liker

 3. Det er en tøff tid vi går i møte, bra du er så organisert. Jeg sjekket listen min og fant et par seksere: Farvel til alt det og Ankomst 🙂 Snakkes siden, jeg ble avbrutt 🙂

  Liker

 4. Ja, faktisk! Den lille rosa boka utgitt av Kagge. Neimen om jeg husker navnet her jeg sitter, men legger ut omtale av den i morgen 😀

  Og Ankomst. Den MÅ du lese.

  Liker

  1. Er det «Jeg har levd i dette landet i tusen år» du tenker på? Jeg skrev om den i går. Den var veldig fin og absolutt en bok jeg anbefaler videre. «Ankomst» har jeg begynt på 🙂

   Liker

 5. Ja når er det mye som skal leses, og vurderes! Jeg har ikke hatt tid til å lage meg lister enda, men ser at flere av dere nevner bøker jeg også liker. Helga Flatland, Gabrielsen, Wassmo, Tiller er noen av dem, men flere vil komme etter hvert. Spennende tider framover!

  Liker

Kommentarer er stengt.