Man Booker Prize 2017: Dette er kortlisten.

kortlisten manbooker 2017

HER ER DE SEKS BØKENE SOM KOM PÅ KORTLISTEN TIL ÅRETS MANBOOKER PRIS:

Paul Auster (US) – 4 3 2 1 – (Faber & Faber)

Emily Fridlund (UK) – History of wolves – (Weidenfeld & Nicolson)

Mohsin Hamid (Pakistan-UK)- Exit West – ( Hamish Hamilton)

Fiona Mozley (UK) Elmet – ( JM Originals)

George Saunders (US)- Lincoln in the Bardo – ( Bloomsbury publishing)

Ali Smith(UK)- Autumn – ( Hamish Hamilton)

 

Har kun lest èn av disse og det er Ali Smiths bok Autumn, har ikke skrevet om den ennå men jeg syntes den var fin.

Ellers har jeg begynt på både History of wolves av Emily Fridlund og Elmet av Fiona Mozley, jeg har ikke kommet så langt i noen av dem ennå, jeg kom ikke skikkelig inn i dem før jeg la dem fra meg. Nå er det slik at jeg begynte på en hel drøss med bøker og fullførte bare de norske anno 2017 men de skal selvfølgelig bli lest ferdig og det forhåpentligvis før vinneren blir presentert 17 oktober.
Jeg gjorde det samme i fjor også, så kanskje jeg burde bli litt strengere til neste år, men så er det noe med at man helst skal lese det en har mest lyst til der og da, og så er det kanskje ikke så farlig om ikke alle leseplaner blir fullført.

Lincoln in the Bardo av George Saunders har jeg lånt på biblioteket og burde strengt tatt bli lest først av disse. Ellers så ligger Paul Austers 4 3 2 1 på vent sammen med Exit West av Hohsin Hamid.

I tillegg holder jeg på med Days without end av Sebastian Barry som jeg liker så langt, og ikke minst Home fire av Kamila Shamsie som dessverre ikke gikk videre. Den er kanskje min aller største favoritt utenom Autumn. Dette kan selvfølgelig endre seg når jeg har lest ferdig de andre bøkene som faktisk kom videre.
Har en liten magefølelse at det er èn av disse tre som stikker av med seieren: Paul Auster med 4 3 2 1,Mohsin Hamid med Exit West eller Fiona Mozley med Elmet. Blir spennende å se om jeg er helt på jordet her eller ikke.

 

 

LYKKE TIL MED LESINGEN TIL DE AV DERE SOM SKAL TA FOR DERE KORTLISTEN FREMOVER MOT 17 OKTOBER.

 

 

HILSEN BEATHE

4 kommentarer om “Man Booker Prize 2017: Dette er kortlisten.

 1. Eg mangler kun to av seks bøker, og dei to skal bli lest før 17. oktober. Den eine er såpass kort og grei (og på kindlen slik at den tar eg med meg rundtforbi) medan den andre er stor og tjukk og passer best i sofaen. Eg anbefaler History of Wolves, det er så langt min favoritt.

  Liker

  1. History of wolves leses på Kindle og jeg er ikke vant med formatet ennå, så jeg lurer litt på om jeg rett og slett bare skal kjøpe boken og gi det en ny sjanse. De to som gjenstår for deg tipper jeg du klarer å komme deg gjennom.

   Liker

 2. Har nettopp vært inne og lest reaksjonene på et internasjonalt forum på Goodreads og der er alle særdeles misfornøyd med kortlisten. Jeg, derimot, er strålende fornøyd. Lincoln og Autumn er to av de beste bøkene fra langlisten og i tillegg var jeg veldig begeistret for de to debutantene Mozley og Fridlund, selv om ingen av dem var perfekte. 4 3 2 1 likte jeg starten av og gleder meg til å lese videre i. Eneste negative med kortlisten for meg var at Exit West kom med og at Reservoir 13 ikke kom med. Kunne jeg byttet de to hadde listen vært perfekt.

  Selv tror jeg at Saunders eller Smith stikker av med seieren.

  Har for øvrig lest 5 av 6, så har kun mursteinen til Auster igjen.

  Liker

  1. Har lest ferdig Autumn og den likte jeg veldig godt, jeg liker bøkene til Ali Smith. Du er flink som har kommet deg gjennom lang- og kortlisten, med kun èn bok igjen. Jeg har nesten ikke åpnet en eneste bok i september så nå bare venter jeg på den boken som skal snu trenden litt for meg. Uansett hvor langt jeg kommer med booker bøkene så blir det spennende å se hvem som stikker av med seieren til slutt.

   Liker

Kommentarer er stengt.