Oppsummering#1: Januar 2017

goodbye-jan

Januar er snart over for denne gang, og februar står for tur.Dette er en måned som pleier å være lang og tung men i år har den bare flydd avgårde, noe som er vel og bra for det betyr at vi går mot lysere lysere tider! Her er en liten oppsummering over hva jeg har gjort denne måneden.

 

BØKER LEST

Er ikke superfornøyd med å havne på 10 bøker denne måneden når jeg hadde sett for meg at jeg skulle rekke noen flere. Men noe av grunnen har jeg beskrevet lenger nede i innlegget. Jeg har heller ikke fått skrevet om alle ennå,noe jeg skulle bli SÅÅÅ flink til det nå i år! «Love warrior» boken kommer ikke ut før på kvinnedagen og det er ikke lov å skrive om den før, så jeg er litt unnskyldt da. Her er bøkene jeg har lest.

 1. Hennes løgnaktige ytre av Selma Lønning Aarø – roman – Norsk 2016 – leseeks
 2. En bror for mye av Linde Hagerup – barnebok – Norsk 2016- eBokBib
 3. Et lite skritt for mennesket- Fotografier (1985-2018) av Rune F. Hjemås – Kortprosa – Norsk 2016 – eBokBib
 4. Alt som ikke er tjoret fast av Eirin Gundersen – Dikt – Norsk 2017 – Leseeks
 5. Min fars fem bad av Per Schreiner – Noveller – Norsk 2015 – Leseeks
 6. Love Warrior av Glennon Doyle Melton – Roman – Oversatt – Leseeks
 7. Dager med blå himmel av Jennifer Niven – Ungdomsroman – Oversatt – Leseeks
 8. Stillstand – Sivilisasjonskritikk på lågt nivå  av Agnes Ravatn – Essay – Norsk – Kjøpt
 9. Vi var aldri brødre av pia Edvardsen -roman – Norsk 2017 – leseeks (ebok)
 10. De grunnleggende bestanddeler av Michel Houellebecq -Roman – Oversatt – Fått i gave av Elida.

Tørre fakta:

6 bøker er leseeks,2 er lånt på eBokBib, 1 er kjøpt og 1 er gave.2 av disse bøkene er norske bøker anno 2017 og kan dermed nomineres til BBP neste år. 2 av bøkene har jeg lest i forbindelese med bokhyllelesingen til Hedda, hvor av den ene var en 1001-bok.

I tillegg til disse begynte jeg på romanen «Leiligheten» av Nora Szentivànyi som var en av jokerbøkene til Bokbloggerprisen 2016, men jeg gav opp etter ca 50 sider. Den hoppet  så mye frem og tilbake i tid at det var vanskelig å orientere seg, altså, jeg må ikke ha inn med teskjeer og kan finne ut av ting på egen hånd…men når handlingen flyttet seg i tid fra de stod foren en port til de gikk gjennom den porten da meldte jeg pass.

BØKER LEST I 2016 OMTALT 2017

 1. Noe skal skje av Therese Aasvik

BØKER PÅBEGYNT

 1. James Franco spytter når han snakker av Erik Eikehaug – Roman -Norsk 2017

Foreløpig liker jeg denne boken veldig godt, og det har seg slik at jeg har fått to eksemplarer av boken så har du lyst til å lese den så bare skrik ut i kommentarfeltet.

BØKER KJØPT

Begynte året med å kjøpe meg to bøker,  og det stoppet med det – ikke verst.

  1. Plattform av Michel Houellebecq
  2. Besettelse av A.S. Byatt

 

 ELLERS HAR MITT JANUAR VÆRT OMTRENT SOM DETTE……

Mine planer om å få lest mye denne måneden falt i grus når noen i den ene skamgruppa på facebook fant ut at vi skulle smøre tante Julie(Julie Andem) med noen cupcakes for å få litt fortgang i utgivelsen av traileren for sesong 4.

skamcakes-ok

Men JAndem er tydeligvis en dame  som ikke blir  så lett rørt for det skjedde ingen verdens ting bortsett fra at jeg har vært i limbo hele denne måneden da .Men noe må man finne på for å få tiden til å gå når man tross alt er medlem av

skam meme 7.jpg

I den ene facebook gruppa er det en del skriveglade og ikke minst flinke «manusforfattere» og jeg ble ganske snart hekta på fanfic- og i begynnelsen var jeg litt  som Isak her.

skam-meme-5

Men det er slett ikke alltid like lett for av og til er det mer som dette…

skam-meme-10

Og tante  Julie? Jeg tror hun var litt her asså…

skam-meme-2

før hun bare…

skam-meme-1

Jeg innrømmer at jeg har et litt sånn elsk/hat forhold til henne om dagene, og mens jeg venter på Andem som plutselig fant ut at hun skulle en tur over dammen og glemte å ta med seg pcen slik at hun kunne trykke på den røde knappen der borte i LA, du vet den som hadde satt i gang traileren for sesong 4……. så sitter jeg her på samme tid et annet sted i universet…

skam-meme-8

Ja, dette tok jo  helt av og «alle» skulle plutselig skrive fanfic – og det er slett ikke lett å henge med til enhver tid og jeg er en person som skal ha med meg det meste …men det går litt i surr asså og ventetiden på traileren føles  ikke som dager, timer eller gud forby minutter lengre…

skam-meme-11

 Skal den godeste Andem bruke 84 år på å mække den jævla traileren DA er ikke JEG her foråsirresånn og Noora bare hver gang hun hører noen spørre om den traileren

skam-meme-9

NOORA!Jeg vet det!Men helt særr? Hvor lang tid tar det å trykke på den knappen lissom?

Har et stort håp om at mine teorier om hvem som blir hovedperson stemmer, og at det kanskje ikke kommer noen trailer i det hele tatt..

skam-meme-3

I WISH

Jeg holdt nesten på å glemme det viktigste som har skjedd denne måneden, jeg har fått Tine til å se på Skam, og jeg bare håper at hun blir (nesten)like hekta som meg. Og Tine? Når sesong 4 begynner…vi joiner ikke the friday peeps foråsidetsånn!

lovenes-konge-meme-tine

Så da vet du DET!

 

SER FREMOVER MOT FEBRUAR

For den kommende måneden har jeg håp om at jeg skal få lese litt mer enn det jeg har gjort denne måneden, og det sier jeg selv om det etter all sannsynlighet begynner en ny sesong av Skam i den perioden.

Har sett meg ut et par litterære arrangementer jeg kunne tenke meg å gå på, blant annet denne.

Line må snart få fingeren ut og velge kategorier i lesesirkelen slik at vi kommer i gang.

Samlesingen av kortlisten begynner i morgen, og jeg skal lese de jeg ikke har lest, i tillegg så skal jeg lese om igjen «Um sakne springe blome»for den er så fin! Så må jeg vel ut og få tak i de 60-damene boken.

ØNSKER ALLE EN FIN LESEMÅNED I FEBRUAR!

HILSEN BEATHE

12 kommentarer om “Oppsummering#1: Januar 2017

 1. 10 bøker er ikkje verst, sjølv landa eg på 12 og er dermed i rute i Goodreads-challenge 😉

  Usikker på Ravatn, men utanom den har eg ikkje lest nokon av dine. Skam er eg grundig lei av før eg har sett det, så eg scrolla fint forbi alle fan-bileta dine…

  God mandagskveld, Beathe!

  Liker

 2. Sier som Elida; 10 bøker er ikke værst.
  Jeg lander vel på 11.
  Jeg har faktisk bare lest Selma Aarø av dine. Og jeg måtte le av din begrunnelse for å legge fra deg Leiligheten. Jeg skal heller ikke lese den.
  Men de 60 damene- er jeg glad jeg fikk lest og stemt på før jokerfristen gikk ut, altså.

  Jeg venter på James Franco-boka i posten, samt Demian Vitanzas nye roman om en fremmedkriger i Syria.

  Ønsker deg en fin februar Beathe.:)

  Liker

  1. Leiligheten var rotete og ikke noe «must» å lese tenker jeg! Ellers så vil jeg anbefale deg å lese diktsamlingen til Gundersen men det har jeg kanskje nevnt allerede?

   Jeg bladde i 60-damene boken forrige uke og jeg ble faktisk litt fristet men kjøpte ikke boken der og da – så jeg får plukke den med meg neste gang jeg er der.

   Demian boken må jeg sjekke ut, tusen takk for tips! 🙂

   Ha en fin kveld, Anita 🙂

   Liker

 3. Jeg er over meg av sjokk, vantro og imponerthet (hurra for nye ord) – Jeg har faktisk lest MER enn deg i januar! Det må feires med sjokolade, tenker jeg 🙂

  Ellers er du kanskje den skjønneste jeg vet om i Bokblogglandia. Særr!

  Likt av 1 person

  1. Åh,,,skjønneste Ellikken! Ikke si sånt! Jeg kommer ikke til å få sove og jeg må sove lissom!

   Nei, helt særr, de ordene der skal jeg leve lenge på ass! ❤

   Lest mer enn meg? Du kødder ? Enda det er meg som er lesemesteren? Det fortjener så absolutt en sjokolade! 🙂

   Liker

 4. Altså, denne skam-besettelsen din krever snart intervention. Tror jeg (vi) må holde et par ekstra øyne på dette og krysse fingrene for at neste sesong blir dritkjedelig slike at du får hentet deg litt inn. Faller bokantallet under 8 blir det redningsaksjon.

  Likt av 1 person

  1. Hihi….ja, det har tatt litt vel av men jeg tror jeg er i ferd med å lande litt nå! Men godt å høre at dere skal holde et lite øye sånn «just in case» 😀 Det hadde nesten vært litt kjekt om ikke neste sesong blir like bra som den forrige…selv om jeg tviler på det…for det er Andem liksom, og hun er flink!

   MEN – det er bokvår i sikte og mange gode bøker ligger allerede på vent så jeg får ta den tvangslesingen til et helt nytt nivå utover våren! 😀

   Liker

 5. He, he… dette hadde gått meg hus forbi, og jeg som savnet oppsummeringen din 🙂 Skam først, TAKK for at du smittet meg, og applaus til deg som er den eneste som har klart å lokke meg vekk fra bøkene 🙂 Regner med du holder meg oppdatert, når det skjer noe nytt på denne fronten.
  Av dine bøker denne måneden har jeg utrolig nok bare lest en eneste en, og det er den første på listen din.

  Liker

  1. YES!!! Musikk i mine ører at jeg klarte å få deg vekk fra bøkene for en stakket stund og at du likte SKAM 🙂 My mission is complete!

   Skal selvfølgelig holde deg oppdatert på skam fronten 😛

   Liker

 6. Du har fått lese mye i januar 🙂 Jeg har ikke lest noen av bøkene, men ser det er mange som har lest Hennes løgnaktige ytre for tiden.

  Liker

Kommentarer er stengt.