Oppsummering av desember,leseåret 2016 og noen planer for 2017.

fyrverkeri-oki

Aller først vil jeg ønske alle mine lesere et riktig godt nyttår! 

Hadde i grunnen ikke tenkt å ha noen oppdatering av desember for jeg har lest så lite den siste tiden at det ikke var noe særlig å skrive hjem om, men når jeg telte over i går så hadde jeg lest et par bøker likevel og i årets siste måned leste jeg syv bøker.

 1. God,gammeldags jul av Anne B.Bull-Gundersen (red) – Norsk 2016, leseeks
 2. Julens dikt og sanger av Anne B.Bull- Gundersen (red) – Norsk 2016, leseeks
 3. Juleroser 2016 av Herborg Kråkevik (red) – Norsk 2016, leseeks
 4. Noe skal skje av Therese Aasvik, roman – Norsk 2017, leseeks
 5. Simon og homosapiensagendaen av Becky Albertalli – Oversatt roman – leseeks
 6. Søster av Gro Dahle- dikt- Norsk 2016, eBokBib
 7. Menn som ingen treng av Frode Grytten – Noveller – Norsk 2016 – leseeks

Fem av bøkene er fra 2016, èn kommer ut senere denne måneden så jeg har smuglest litt fra 2017 listen allerede, èn er oversatt. Alle bøkene jeg har lest har vært leseeks med unntak av èn som jeg lånte på ebokbib – jeg har med andre ord ikke vært flink til å lese bøker jeg har kjøpt selv den siste tiden.

Når jeg snakker om kjøpte bøker så kjøpte jeg 4 bøker i desember, og et par av dem er å finne på 1001-listen.

 1. Kvinner som elsker av D.H. Lawrence
 2. Julehelg av Amalie Skram
 3. En herregårdssaga av Selma Lagerlöf
 4. Timene av Michael Cunningham

 

LESEÅRET 2016

En av planene for 2016 var å lese en del fra Manbooker og 1001-listen, og sistnevnte har jeg lest en del av i året som gikk selv om jeg ikke har vært så flink til å skrive om de bøkene. Når det gjelder Manbooker så skulle ca hver 3 bøker jeg leste i 2016 være fra den listen – nå har jeg ikke talt hvor mange manbooker bøker jeg leste i 2016 men jeg kan si at det målet nådde jeg så absolutt ikke!

Når det gjelder norske bøker anno 2016 så hadde jeg i utgangen av året lest 58 bøker, jeg skal prøve å få lest 2 bøker i løpet av den kommende uken slik at jeg kommer opp i 60 bøker.

I 2016 har jeg lest tilsammen 129 bøker og har skrevet om 102 av dem, jeg kommer til å skrive om et par av dem nå i år, blant annet den som kommer ut senere denne måneden.

NOEN PLANER FOR LESEÅRET 2017

Har vært inne på tanken om å vie et leseår til bøkene som står på vent i bokhyllen for å redusere antall bøker som ligger på vent, da selvfølgelig med unntak av norske bøker med hensyn til BBP, men 2017 kom litt for brått på for min del og planene skrinlegges inntil videre.

LESESIRKEL / UTFORDRINGER

At jeg ikke skal gå amok i egne bokhyller det kommende året betyr ikke at jeg ikke skal få lest en del av de bøkene som står der likevel for jeg er optimistisk av natur og har tenkt å melde meg på en ny omgang av Heddas bokhyllelesing selv om 2016 ikke gikk fullt så bra foråsidesånn.

Ellers så skal jeg være med i Lines lesesirkel for å gjøre et aldri så lite innhugg i 1001-listen, og her må et av delmålene for året være å bli flinkere å skrive om bøkene i etterkant.

Skal fremdeles ha litt fokus på både 1001-listen og Manbooker som tidligere men jeg setter meg ikke noe mål om et bestemt antall bøker.

Jeg har også lyst til å melde meg på biosirkelen til Moshonista for det er noe jeg virkelig leser for lite( les:Ingenting) av, men dette får jeg se litt an. Går ut fra at man ikke nødvendigvis trenger å være med hver eneste gang.

Norske bøker anno 2017 kommer man vel ikke utenom og jeg ser frem til  forhåpentligvis mange gode lesestunder gjennom året.

BLOGGING

Jeg har ikke vært like entusiastisk når det gjelder blogging det siste halve året, ei heller vært så flink til å besøke andre bloggere eller å kommentere på disse. Dette er noe jeg skal jobbe litt mer med dette året for det har vært noe jeg har savnet.

Jeg skriver stort sett omtaler på alle bøkene jeg leser men jeg er ikke alltid like flink og et av årets mål er å få skrevet om alle bøkene jeg leser, om enn ikke alltid like utfyllende.

FORFATTERPROSJEKTER eller snarere mangelen på sådan…

Ser at flere av dere har spennende prosjekter gående med å lese bøker av bestemte forfattere og jeg er veldig imponert over dedikasjonen deres – selv har jeg ikke noen konkrete planer om et tilsvarende prosjekt på det nåværende tidspunkt, men jeg har flere forfattere som jeg har lyst til å stifte enda mer bekjentskap med i løpet av dette året, som for eksempel Margaret Atwood,Doris Lessing for å nevne noen.

ELLERS

Så skal jeg bli flinkere til å delta på «Tvangslesekafè» og andre litterære arrangement dette året. Og det var vel det jeg hadde av planer for det kommende leseåret og det gjenstår å ønske dere et riktig godt nytt leseår i

2017

HILSEN BEATHE

19 kommentarer om “Oppsummering av desember,leseåret 2016 og noen planer for 2017.

 1. Godt nyttår Beathe! Så kjekt å lese oppsummeringen din både av desember og av fjoråret. Jeg lurte litt på om du skulle fokusere på Amalie Skram, siden du kjøpte deg Julehelg, men det hadde kanskje med adventskalenderen din å gjøre?
  Ser du har flere utfordringer enn meg og det er gøy. Selv er jeg alt for opptatt av å fullføre til å kunne hive meg på sånt, det ender bare i stress og forferdelse. Fryder meg over at vi tvangslesere skal få selskap av deg, det forsettet skal jeg hjelpe deg å holde.

  Liker

  1. Tror ikke det er så mange utfordringer egentlig, manbooker og 1001-listen, samt å lese norske bøker anno 2017 og plukke litt bøker fra hyllen som også kan gå under de to førstnevnte kategoriene – tror jeg har gode sjanser for å klare det siden jeg ikke har satt noe min på antall bøker 😛 Null stress ass. Kjekt å høre at du skal hjelpe meg med å overholde forsettet med å møte opp på så mange tvangslesinger som mulig, Tine! 🙂 Det liker jeg!

   Liker

 2. Godt nytt leseår, Beathe! Du er ikkje aleine om å ta opp igjen blogging i det nye året. Eg er ikkje av dei som skal det, men det er fleire bloggere som er på gang igjen etter ein laber haust.

  Liker leseplanene dine, 1001 og Booker er i mine planer og 🙂

  Liker

  1. Tusen takk for det,Elida! 🙂 Og et godt nytt leseår til deg også! 🙂 Skal prøve å få blogget litt mer enn det jeg har gjort siste halvdel av fjoråret, så får jeg se hvordan det går. Ja, jeg fortsetter med både booker og 1001, så får jeg se om det blir noen andre prosjekter underveis. Mitt største mål er vel egentlig å få blogget mer om de bøkene og ikke bare oversatte bøker og norske som jeg ofte gjerne får som leseeks.

   Liker

 3. Godt nytt år Beathe!

  Du er vel ikke den enste som skal blogge mer nei, kanskje jeg kommer til p gjøre det også, jeg har ikke ork til å blogge lange innlegg, derfor må jeg satse på de litt korte, men det kan være kjekt det også. I hvertfall for å komme i gang igjen 🙂

  Gleder meg til å følge bloggen din i 2017 også.

  Liker

  1. Tusen takk for det,kjære Gro! 🙂 Og i like måte. Ser også frem til å følge deg videre dette året og jeg skal blir flinkere til å legge igjen spor når jeg har vært der. Jeg kunne tenke meg å skrive om alle bøkene jeg leser, det er et mål jeg enda ikke har klart i løpet av de litt over 5 årene jeg har blogget så det er mulig jeg korter litt ned på enkelte av innleggene mine dette året også for å kunne nå målet for en gangs skyld.

   Liker

 4. Flott å lese oppsummeringen din Beathe! Du har lest 7 bøker mer enn meg i 2016, og 2 mer norske2016. 😉 Og vi leste like mange i desember- 7 bøker.
  Ikke at det er noe mål å lese så mye, men det er artig likevel, oss storlesere imellom. (Tine, Moshonista, BokbloggBerit, Åslaug/BokogPalett, Rose-Marie (hvor mange?), Elida, Marianne/eBokhylla,- flere med over 100 bøker lest?)

  Jeg håper du deltar i Moshonistas biografilesesirkel, og det går fint an å delta uten å delta hver gang. Det er en artig sirkel å delta i, men så liker jeg veldig godt å lese biografier da.

  1001-bøker håper jeg også å få lest flere av, leste bare 8 i 2016.

  Ønsker deg lykke til med dine mål og et riktig godt nytt år og god lesing i 2017. 🙂
  Senk kravene så blir det mer lysbetont skal du se.:)

  Liker

  1. Tusen takk for det, kjære Anita! 🙂 Ja, biografier kunne jeg faktisk tenkt meg å lese mer av og da er det lettere når man er med i en sirkel for da er det lettere å få fingeren ut rett og slett! Jeg har kun tenkt ut en sånn ca retning over hvilke type bøker jeg skal ha mest fokus på og droppet alt som heter antall, da tror jeg at det er lettere å holde lesingen lystbetont fremover – det viktigste er vel tross alt det at man faktisk leser tenker jeg.
   Men greit med en liten pekepinn.

   Vi har lest omtrent like mye i år da, ikke verst det. Men så er du nok hakket flinkere enn meg til å skrive om bøkene – det blir vel mitt største mål for året sammen med å bli flinkere til å besøke andre blogger. Ellers blir det vel i litt den samme tralten fremover tenker jeg. Så du hadde skrevet innlegg så nå skal jeg inn å lese hos deg!

   Ha et fint leseår du også, Anita! 🙂

   Liker

 5. Riktig godt nyttår, Beathe! Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver om bloggingen og savner det selv. Så i år får mitt mål rett og slett være å bli en bedre og mer sosial blogger igjen(ja, også lese mer norsk for det var det lite tid til i 2016).

  Flotte lesemål du har satt deg! Det vil sikkert gi deg mange gode leseropplevelser i år. Jeg er forresten helt sikker på at du får lov til å delta i biografisirkelen når det måtte passe. Ingalill. er da ikke så streng(eller kanskje jo hihihi)?!

  Likt av 1 person

 6. Riktig godt nyttår til deg også, Mari!
  Tror Ingalill er rimelig streng ass og jeg tviler på om det hjelper å blinke til henne, men jeg skal prøve, virkelig! 😛 for jeg vil gjerne bli litt flinkere til å lese biografier.

  Ja, de siste månedene har jeg kun besøkt et par blogger,og lagt igjen kommentarer på enda færre så det er noe jeg har lyst til å få gjort noe med dette året. Det blir jo litt kjekkere å blogge når man får litt mer tilbakemelding på det en gjør selv om det ikke er derfor en blogger sånn i utgangspunktet, og ikke minst er det kjekt å prate med andre bloggere og gi tilbakemelding på ting de skriver om. Så var det kjekt å høre at du også har lyst til å bli mer aktiv igjen også, og jeg ser frem til innleggene dine!

  Liker

 7. Myye å kjenne seg igjen i i det du skriver! Med det siste samleinnlegget føler jeg meg endelig ferdig med 2016, og klar for å tenke på eventuelle lesemål og prioriteringer for 2017. Å lese KUN bokhyllebøker et helt år ser jeg på som fullstendig urealistisk for egen del, men PERIODER innimellom, det har jeg sansen for! Ser for meg at det kan være lurt å gjøre et «skippertak» tidlig på året, eventuelt på sommeren da det ikke er så mange nyutgivelser. Vi får se hva det blir til. Uansett er det et mål å skrive jevnere, og som andre har nevnt: korte omtaler er tross alt mye bedre enn de lange og grundige det aldri blir noe av…
  Gleder meg til å følge deg og bloggen din i året som kommer, og sender alle gode ønsker!

  Liker

  1. Jeg har ikke skrevet omtale på alle fra 2016 som jeg har lyst til men et par skal jeg få lagt ut nettopp fordi ønsket om å skrive om de er så sterkt! Kun bokhyllebøker er kanskje urealistisk, men uansett så vil det bli nye norske, men kjenner jeg meg rett så er det nok noen andre oversatte bøker som kommer ut som jeg blir fristet til å lese også, så bare bokhyllebøker blir det nok ikke- uansett har jeg slått det fra meg i år i hvert fall. Sikkert lurt som du sier å ha fokus på den om sommeren når det ikke kommer så mye nytt! – Det skal jeg prøve å ha i bakhodet.

   Å skrive noe blir nå bedre enn ingenting, det er sant – så jeg skal prøve å skrive litt kortere innlegg sånn innimellom i hvert fall.

   Jeg kan ikke snakke med deg uten å nevne ski på vinterstid – Touren er jo i gang men er ikke det samme når Petter ikke er med ass – til og med en svensk kommentator savnet ham der nede 😀 Jeg håper inderlig at han er fit for fight til VM altså, ellers så heier jeg på Heidi av jentene i år, unner henne alt godt – hun har lagt helt oppi der i flere år,men kommet i skyggen av Therese og Marit, så er jo Invild god også, heier litt på henne også.

   Takk for kommentar og jeg ser frem til å følge deg i året som kommer også! 🙂

   Liker

 8. Godt nytt år til deg, Beathe! Så flott oppsummering. Jeg har også hatt et skikkelig «anno horribilis» når det gjelder både blogging og lesing. Men som deg kjenner jeg et skikkelig savn etter å være en del av dette, så nå settes alle kluter til for at 2017 skal bli et knall lese – og blogge år. Jeg har ingen spesielle lesemål annet enn at jeg skal prøve å nå målet på 52 bøker iløpet av året. Ha en super tirsdagskveld 🙂

  Liker

  1. Tusen takk for det kjære deg, og i like måte! 🙂 Høres bra ut at du skal bli mer aktiv med bloggingen,ser frem til det. Man trenger strengt tatt ikke ha så veldig mye planer heller, tror ikke det er bra å ha for mange – da føles det mer som tvang og dreper kanskje all leselyst. Ønsker deg en fin kveld, Anette 🙂

   Liker

 9. Godt nyttår, Beathe!
  Eg likar å lesa om andre sine oppsummeringar og tankar/planar for det nye året. Det er så deilig å starte med blanke ark igjen! Kvar enkelt må leggja dei planane som passar for seg sjølve, men å tenkja gjennom kva og kvifor ein les no i starten av året er nyttig. Eg anbefalar å lesa biografiar, det er interessant og lærerikt – og «sosialt» på ein måte, når ein deltek i biolesesirkel.

  Likt av 1 person

 10. Hurra for mer deltagelse på tvangslesekafe! Skal vi forsøke å få til noe til uken, eventuelt neste uke om denne ikke passer? Jeg kan skrive et innlegg på Facebook med forslag.

  Tror vi har en del lignende mål. Jeg har byttet liste fra 1001 til en annen 1000-liste, men har lyst til å lese Booker, bli med på bokhyllelesing og biografilesing. Ikke satt meg konkrete mål for de to siste, men skal gjøre mitt beste.

  Jeg har også savnet å blogge og å lese andre blogger, så skal definitivt bli flinkere til å følge med på andre og til å kommentere. Bloggfellesskapet er jo noe av det som gjør bokblogging så gøy.

  Likt av 1 person

Kommentarer er stengt.