LUKE 15: TBR-PILE Norske bøker anno 2016, siste innspurt!

luke-15

Det var kvelden før juledag, og i vårt hus
var det intet som rørte seg, ikke en mus,
men ved vår kamin der hang strømpene tomme
i håp om at Sankt Nikolas ville komme.

Og barna lå hver og en trygt i sin seng
med drømmer om svisker og godter i fleng.
For mamma og meg var det også på tide-
ja, mamma hun slumret alt søtt ved min side.

Da kom det fra hagen slik knirking og ståk.
Jeg spratt opp av senga, hva var det for bråk?
og bort til et vindu jeg føk som lyn,
fikk lemmene fra, og da så jeg et syn:

På nyfallen snø skinte månen så klart
at alt som i dagslys ble grant åpenbart.
Hva så jeg med undring i skyggen av greiner?
Så liten en slede med åtte små reiner.

Smakebit fra Sankt Nikolas på besøk av Clement C. Moore, gjendiktet av Jo Tenfjord og hentet fra Julens vakreste dikt og sanger av Anne B. Bull-Gundersen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I morgen er det aller siste episode av Skam og jeg må etter all sannsynlighet rett på skam-rehab, og da kreves det  en iherdig innsats fra min side om å få fokus over på noe annet. Den siste uken har jeg hatt en tomhet i meg fordi vi ikke lenger skal få følge guttene våre, ja, disse to er blitt hele norges gutter de siste månedene. Det er nesten som jeg har kjærlighetssorg, eller jeg HAR kjærlighetssorg, AND IT SUCKS!

let-me-love-you-evak

Det eneste som er positivt med at skamkjøret nå snart er over for denne gang er at jeg får livet mitt tilbake og kan konsentrere meg om andre ting enn Isak og Even, og F5. Jeg får det meget travelt den neste uken for her i huset er hele julen satt på vent.
Det skal også bli kjekt å få tid og ork til å lese igjen og med få uker igjen til nominering til bokbloggerprisen 2016 så har jeg funnet frem 4 bøker jeg skal lese før fristen for nominering går ut.

norske-boker-2016-ok

 • En fremmed ved mitt bord av Ivo de Figueiredo
 • Arv og miljø av Vigdis Hjorth
 • Året av Tomas Espedal
 • Hennes løgnaktige ytre av Selma Lønning Aarø

 

Jeg har flere bøker liggende på vent men vet ikke hva jeg rekker over, derfor vil jeg gjerne ha DIN hjelp. Har du lest en norsk bok fra i år som du gjerne vil anbefale meg å lese med tanke på bokbloggerprisen så tips meg gjerne i kommentarfeltet, gå gjerne amok om du vil!

 

 

JULEKLEM FRA BEATHE

7 kommentarer om “LUKE 15: TBR-PILE Norske bøker anno 2016, siste innspurt!

 1. Hei Beathe! Arv og miljø og Hennes løgnaktige ytre, ville jeg ha prioritert blant disse. Leser sistnevnte akkurat nå, og den er bra, tror også du vil like den godt. Året er også bra, men ikke like bra som disse to. Figueiredo har jeg lagt litt på vent etter å ha lest ca 50 sider, så den blir ikke prioritert nå.
  Ellers har vi vel lest mange av de samme gode bøkene… leste du Renberg?
  Nina Lykkes Nei og atter nei? Gode bøker det også.Og ikke glem To søstre av Åsne Seierstad. Husker du har lest Hagemann, Houm, Arbeidsnever/Kristoffersen, Emanuelsen… de er også knall! Og Sigd.

  Jeg har Elskere av Mattis Øybo, Et godt liv av Johannesen og Fremmedkrigere av Arntsne igjen som skal prioriteres, og Frode Gryttens noveller hvis jeg får tak i den.
  God lesing!

  Liker

  1. Takk for det,Anita! Da prioriterer jeg de to i tillegg til «To søstre» som jeg glemte i farten men som ligger klar her, samt Grytten som jeg har tigget om i dag, håper jeg får den i hus. Har lest og likt både Renberg og Lykke så de er grei. Mange gode av de du nevner.
   Fristen er vel ikke før rundt den 7 jan så da rekker jeg å lese et par bøker til om jeg prioriterer å lese i julen, men det skal gå bra!
   Fremmedkrigerne har jeg ikke så jeg får se ang den, ellers har jeg lånt noen på ebokbib også men jeg får se hvordan de er falt i smak rundt omkring. Nå er ikke tiden for å lese halvgode bøker altså.
   Takker for tips! 🙂

   Liker

  2. Bare hyggelig Beathe! Enig med deg, angående halvgode/dårlige, ikke-fengende bøker akkurat nå i innspurten. 7 januar har jeg hørt også, ja.
   Mulig jeg må bestille Gryttens jeg også, lang ventetid på bib, og på eBokBib orker jeg ikke lese for tiden..

   Har bare ca 60 sider igjen av Hennes løgnaktige ytre nå,fortsatt like god.. men jeg sliter med konsentrasjonen dessverre for tiden, er syk, så det tar sin tid– blir en del Tv-titting og nettsurfing innimellom–

   Liker

 2. Her har jeg lest «Arv og miljø» og har «Hennes løgnaktige ytre» liggende på vent. Håper jeg rekker å lese den før fristen, tror det skal gå bra. Ellers er jeg nysgjerrig på «Havende» av Gunstein Bakke, men er litt i tvil om jeg rekker å få tak i den og lese den før 7.januar.

  Liker

Kommentarer er stengt.