Winter i verdens rikeste land av Janne S Drangsholt

winter-i-verdens-rikeste-land
For litt over ett år siden leste jeg Ingrid Winters makeløse mismot en bok jeg likte veldig godt og tidligere denne uken kom den frittstående oppfølgeren Winter i verdens rikeste land ut

I Winter i verdens rikeste land møter vi naturlig nok igjen Ingrid Winter, hennes advokatmann Bjørnar, og de tre barna deres. Og i denne boken vil forfatteren vise hvordan det er å leve i et av verdens rikeste land og igjen tar hun pulsen på middelklassen.

Ingrid jobber fremdeles på universitetet, en jobb hun ikke akkurat trives i, og hun er på vei til å sende søknad om et forskningsprosjekt hun håper å få gjennom slik at hun kan sikre seg flere års forskningspermisjon.

Det er travle tider med et stort hus som tydelig trenger flere dyre reparasjoner,tre barn som skal følges opp på barnehage, skole og fritidsaktiviteter, og i tillegg skal en ferietur til Italia planlegges.

Som om hun ikke har det travelt nok fra før ber moren henne om å ta seg mer av den 99 år gamle morfaren som er på sykehjem, og på jobben blir hun stadig mer presset og de mener hun ikke er dyktig nok i jobben sin.

Nå som jeg visste hva studentene egentlig syntes om undervisningen min, skjønte jeg også at aktivitetene deres egentlig var verktøy ment for å holde meg på avstand. Strikking, avislesing og mobiltasting var alle skytsverger som skulle beskytte dem mot desperantens kyss.

S.26

 

Bedre blir det heller ikke når naboene bestemmer seg for å selge huset og flytte og de nye naboene fremstår som den perfekte familien hvor alt går på skinner. Ekteparet Steinar og Katti med barna Sne og Svale , men som Ingrid konsekvent kaller Smitt og Smule, har alt på stell og som par opptrer de som nyforelskede turtelduer. For Ingrid som føler at hun og Bjørnar er i en down periode blir hun virkelig satt på prøve når det virker som hele familien hennes heller vil være sammen med de nye naboene.

Som om ikke alt dette var nok så sliter Ingrid med indre demoner og gjør alle disse mer eller mindre kompliserte situasjonene om mulig enda verre. Det er vel heller ikke ingen som har sagt at ting skal være enkelt.

Likevel var det slik at sa jeg slettet mindfulness-appen og deretter råkjørte gjennom de undersjøiske tunnelene med musikk på full styrke, var det en liten gnist av frihetsfølelse. Jeg kom jo ikke til å miste jobben. Helt sikkert ikke. Folk hadde skremt studenter og dukket opp halvfulle på forelesninger i årevis uten at det hadde fått èn eneste konsekvens. Slik oppførsel fant man riktignok helst hos mannlige akademikere, men det var jammen på tide at det kom en kvinne inn i den rekken.

S.144

 

Dette er en morsom bok og forfatteren tar mange ting på kornet. Det er en god del ting å kjenne seg igjen i fra hektiske hverdager med småbarn i hus som mange av oss har vært gjennom. Skynde seg fra jobb for å rekke barnehagen, og haste videre til middagslaging og fritidsaktiviteter og you name it. Forfatteren har vært flink å skape karakterene og de fremstår som troverdige. Likte så godt den gamle bestefaren. I likhet med Ingrid så kunne heller ikke jeg fordra de nye naboene, hvor alt skulle være på stell til en hver tid og det virker som det ikke er en eneste ting de ikke kan takle.Særlig Katti hadde et veldig «flink pike»- syndrom og slike folk har jeg lett for å irritere meg på.

Leste et sted at Ingrid Winter ble kalt Bridget Jones norske kusine, og  det er en karakteristikk jeg kan si meg enig i. Jeg fikk litt «Bridget Jones» følelse når jeg leste denne, men jeg vet ikke om det er så positivt denne gangen. Det er som sagt en morsom bok, og jeg tok meg i å flire og le flere ganger underveis, men for meg ble det altfor mye. Jeg ble til tider stresset av å lese, og jeg tok meg i å irritere meg på Ingrid flere ganger. Det kunne med fordel vært tonet noe ned enkelte ganger for min del. Jeg forstår at ting sikkert er satt litt på spissen for å fremme poeng her og der men  likevel. Dette ble en veldig heseblesende og «masete» leseopplevelse og  jeg ble dessverre skuffet over denne. Dette er også en bok jeg kommer til å glemme ganske fort.

Det sies at forfatteren holder på med enda en bok om Ingrid Winter, jeg kommer nok til å lese den selv om det ikke ble en «høydare» denne gangen.

 


Forlag: Tiden
Tittel: Winter i verdens rikeste land
Forfatter: Janne S. Drangsholt
Format: Ebok
Sideantall: 296
Utgitt: 2016
Kilde:Lånt på ebokbib

 

Forfatter

jannedrangsholt

 Janne S Drangsholt er født i 1974 og er en norsk forfatter. Hun jobber til daglig som litteraturforsker i Stavanger. Hun debuterte som forfatter i 2011 med romanen Humlefangeren  og i 2015 ga hun ut Ingrid Winters makeløse mismot.

 

HILSEN BEATHE

3 kommentarer om “Winter i verdens rikeste land av Janne S Drangsholt

  1. Det makeløse mismotet leste jeg, men det er nok en av de bøkene som forsvant langt bak i hjernebarken med en gang. Artig å lese litt om dine tanker om denne oppfølgeren, får se om det blir plass og tid for min del, til å følge opp 🙂

    Liker

    1. Likte makeløs…..men er enig med deg om at det er en bok som ikke sitter særlig lenge i, og det kommer nok ikke denne til å gjøre heller! Blir artig å se hvor på skalaen du ender om du bestemmer deg for å lese! 🙂

      Liker

Kommentarer er stengt.