Kort om: Kineserne kommer av Karin Bjørset Persen

kineserne_kommer
Jeg har lest både Julebrevpikene og Nedlagte brudepiker av forfatteren tidligere og de har falt i smak som lettlest underholdning, og jeg gledet meg til å møte venninnegjengen fra den fiktive bygden Bjørkvik i Finnmark igjen.

Denne gangen er det Helene  som er hovedperson og hun eier firmaet På kjærlighetens vinger som driver med bryllupsplanlegging. Hun er ikke lenger singel men forlovet med journalisten Arvid. Hun er fremdeles barnebokforfatter, men siden hun er lei av å ikke bli tatt på alvor  har hun bestemt seg for å prøve noe nytt og skal nå skrive en internasjonal finansthriller som hun skal kalle Kineserne kommer.

Hun er inspirert av Huang Nubo som i virkeligheten har prøvd å kjøpe opp store landområder både på Island, Svalbard og i Troms. Hun bevilger seg et par skrivedager i uken og får kollegaen Agnes og nyansatte Isak til å passe bedriften imens men det skjer  til stadighet forstyrrelser som gjør at det ble langt tøffere å komme i gang med skrivingen enn det Helene først hadde sett for seg. Etter hvert blir det også vanskeligere for Helene å skille mellom fakta og fantasi, og når flere eldre damer i Bjørkvik dør er Helene overbevist at disse eldre damene ikke bare har dødd av seg selv.

Gjensynsgleden med venninnegjengen ble dessverre meget kortvarig denne gangen for denne falt ikke i smak hos meg.
Med unntak av et par litt morsomme episoder og at den de skulle ansette i firmaet måtte like Petter Northug  så ble dette både tafatt,tamt og kjedelig.Jeg klarte aldri å engasjere meg noe særlig med det noe av det som skjedde og jeg leste boken ferdig nærmest på trass og med et ørlite håp om at det skulle ta seg opp, vel, det tok seg opp på den måten at det ble noe mer «action»mot slutten men dessverre ble det ikke særlig troverdig i mine øyne og det må være lov å si at jeg ble skuffet denne gangen.

Vet ærlig talt ikke om det er lesesmaken min som har endret og at det er derfor det ikke klaffet  eller om man rett og slett har tatt seg for dårlig tid før boken ble utgitt.  Jeg skal være på utkikk etter flere omtaler av denne, akkurat nå kunne jeg ikke finne noen, men det skal bli spennende å se om det bare er meg som er veldig sær denne gangen.

Jeg gir ikke helt opp venninnegjengen fra Bjørkvik for jeg har kost meg med deres historier før og satser på at de kommer sterkere tilbake.

 


Forlag: Juritzen
Tittel: Kineserne kommer
Forfatter: Karin Bjørset Persen
Format: Forhåndseksemplar
Sideantall: 254
Utgitt: 2016
Kilde: Leseeksemplar

 

Forfatter

karin bjørseth Persen.png

Karin Bjørseth Persen er født i 1967 og er en norsk forfatter. Hun jobber i tillegg som lærer. Hun debuterte med romanen Julebrevpikene i 2013 og i 2014 kom romanen Nedlagte brudepiker ut.

 

HILSEN BEATHE

11 kommentarer om “Kort om: Kineserne kommer av Karin Bjørset Persen

 1. Det er nok ikke lett for en forfatter å holde engasjementet oppe hos leserne når det blir såpass trange «rammer» som det blir med et konsept som dette. Første boka var helt super, andre litt så der, og denne har du styrket skepsisen min til.
  Greit å få en liten advarsel, jeg føler jeg har lest min dose middelmådigheter i sommer, og er klar for noen skikkelige litterære oppturer!

  Liker

  1. Det har du nok helt rett i Berit, noen enkel oppgave er det nok ikke. Dette er andre norske av året hvor jeg har likt de foregående bøkene til forfatteren men hvor den 3 boken har skuffet. Vi går nok en sterk bokhøst i møte likevel selv om vi dumper borti noen vi ikke liker innimellom.

   Liker

 2. Synd denne falt i aktelse.. Jeg var selv spent, siden jeg som deg likte de to første. Har denne på vent, og skal vel lese den,- etterhvert.. Også spent på hvordan du liker Kim Småges Dameroman m/menn , regner med du skal lese den. Den leste jeg i sommer, men har ikke blogget om den enda.

  Liker

  1. Blir spennende om du får den samme opplevelsen som meg eller om du får større utbytte av den. Jeg skal lese den andre, men vet ikke helt når ennå. Hva syntes du om den – Var den helt ok eller kunne du spart deg?

   Liker

   1. Ja, vi får se..
    Hva jeg synes om den andre? Jeg likte så godt Småges krimbøker så jeg hadde en del forventninger, men denne ble dessverre en skuffelse, for meg. (og derfor ville jeg ikke blogge om boka før lanseringen) . Kanskje er jeg også i en fase hvor bøker som skal være litt morsomme ikke treffer meg noe særlig..Men- det kan jo hende du liker den bedre.;)

    Liker

 3. Da jeg så at du har lest og skrevet om boken så tenkte jeg at sånne bøker liker du jo, men at du i det siste har ymtet frempå om lesesmaken har vridd litt på seg. Ser at dette kan være tilfelle med denne boken, og uten at det er til noe forkleinelse for boken, så tenker jeg at det er bra vi lesere utvikler oss 🙂

  Liker

  1. Helt klart, det kan godt være at det er slik det henger sammen! Derfor ser jeg frem til å lese flere omtaler av boken.Men samtidig er det slik at man nødvendigvis ikke trenger å like en bok selv om det har klaffet med forfatteren før, av og til kan en bok være lite engasjerende.

   Liker

Kommentarer er stengt.