Snart sover du – Et års god natt av Haddy Njie og Lisa Aisato

Snart sover du
Jeg likte veldig godt både Fugl og En fisk til Luna av Lisa Aisato og når hun denne gangen laget en bok sammen med søsteren Haddy Njie var jeg bare nødt til å få den med meg.
Etter flere uker med lesesperre så begynte jeg rolig  på an igjen med denne i går kveld.

Boken er rikt illustrert og det er brukt sterke og klare farger.
Vi går gjennom de fire årstidene, og når den ene årstiden er våken så sover de andre. For deretter å si til barnet at det også snart skal sove, og dette blir gjentatt flere ganger som for å forberede barnet på at det snart skal sove.

 

I kulda sover våren under pledd av frossen jord.
Han puster liv i dype røtter, frø og alt som gror.

På taket glitrer skaresnø, men senga hans er lun.
Et rede kledd i gåsunger og myke lerkedun.

 

 

Bilde 1 ssd

 

 

Om våren sover sommer i en knopp,et fløyelshi.
Og puta er et spindelvev med sommerskatter i.

Der glitrer det av honningdråper,regn på gylne strå.
Strandsand, drops av kvae og et bær med sukker på.

 

 

 

Bilde 2 ssd

 

 

Vet ikke om jeg har så veldig mye fornuftig å si om denne boken annet enn at den var aldeles nydelig,i både tekst og illustrasjoner.
Nå har ikke jeg fått testet denne boken på barn siden mine er blitt så store, men med alle disse nydelige illustrasjonene,fargene i ulike nyanser og de vakre ordene boken er skrevet med så ville det ikke forundre meg om denne boken blir godt likt både blant store og små!  Likte godt de gjentakelsene som var med som forberedte barnet på at det også snart skulle legge seg til å sove, og at den forklarer på en helt enkel og fin måte forskjellen på de ulike årstidene. At når sommeren er her så sover høsten ( selv om en ikke skulle tro det med været som er ute)

Har en venninne som har en liten datter på 2,5 år, og jeg klarer å løsrive meg fra denne boken så vet jeg hvem som skal få ha glede av den fremover.
Anbefales!

 

 

Bilde 4 ssd

 

 

 

 

Her er en innspilling hvor det synges gjennom boken – helt herlig!

 

 


Forlag: Cappelen Damm
Tittel: Snart sover du
Forfatter: Haddy Njie
Illustratør:Lisa Aisato
Format:Innbundet
Utgitt:2016
Kilde: Leseeksemplar

 

Forfatter

Njie-Haddy
Foto: Litteraturfestivalen.no

Haddy Njie er født i 1979 og er en norsk journalist, sanger,låtskriver og forfatter.

 

Illustratør

lisa aisato

Lisa Aisato er født i 1981 og er en norsk illustratør, forfatter og billedkunstner. Hun har vært med og skrevet samt illustrert en rekke barnebøker. Billedboken Fugl var på kortlisten til bokbloggerprisen i 2013.

 

HILSEN BEATHE

12 kommentarer om “Snart sover du – Et års god natt av Haddy Njie og Lisa Aisato

 1. Denne er rett og slett et nydelig stykke arbeid! Må prøve å få skrevet noen ord om den jeg også, men det føles litt som at ordene ikke får nok farge til å yte boka og bildene det minste lille snev av rettferdighet.
  Uansett: den kommer til å bli en klassiker, og jeg er strålende fornøyd med at jeg i hvertfall vet hva jeg skal gi bort til barsels-/ dåpspresanger framover ;o)

  Liker

 2. Så flott omtale av denne spennende barneboka! Jeg falt for den, og må nok skaffe meg den som godnattbok til lille to-åringen!

  Liker

 3. Jeg likte også godt «Fugl», men har ikke lest «En fisk til Luna» skikkelig. Vi hadde akkurat fått den på jobben, og nå er det ferie. Jeg bladde fort gjennom den for å nyte de nydelige illustrasjonene. Takk for tips om denne nyeste boken fra den kanten 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.