Bokbloggerprisen 2015- Dette er kortlisten!

 

kortliste komplett

Jeg har, i likhet med en del andre bokbloggere ventet to uker i spenning på at kortlisten skulle bli presentert i dag og endelig er den offentliggjort. Til tross for at jeg har lest en del norske bøker utgitt i fjor så var det få bøker av de jeg nominerte som kom med på langlisten, men det betyr jo bare at jeg forhåpentligvis  har mye godt lesestoff i vente i tiden fremover. Dette er bøkene som kom på kortlisten!

 

Årets roman:
– Bjørn Vatne: Slik skal vi velge våre ofre
– Maja Lunde: Bienes historie
– Helga Flatland: Vingebelasting

Åpen klasse:
– Heidi Sævareid: Slipp hold
– Gaute M. Sortland: Fotturar i Norge
– Morten Strøksnes: Havboka

Gratulerer så mye til forfatterne som fikk sin bok med videre!

 

Av disse har jeg lest Slik skal vi velge våre ofre, Vingebelastning og Fotturar i Norge. Og jeg nominerte to av dem.

Det blir en samlesing av disse seks bøkene fremover og de skal leses i denne rekkefølgen:

– Februar: Fotturar i Norge av Gaute M. Sortland – Ansvar: Ingalill (Moshonista)
– Mars: Vingebelastning av Helga Flatland – Ansvar: Silje (Siljes skriblerier)
– April: Slipp Hold av Heidi Sævareid – Ansvar: Silje (Så rart)
– Mai: Slik skal vi velge våre ofre av Bjørn Vatne – Ansvar: Gro (Groskros verden)
– Juni: Havboka av Morten Strøksnes – Ansvar: Elisabeth (Bokstavelig talt)
– Juli: Bienes historie av Maja Lunde – Ansvar: Anita (Artemisias verden)

 

JOKER!

Nytt av året er at vi, de av oss som har nominert, kan stemme frem en syvende bok, en av de som ikke nådde opp får likevel en ny sjanse,en såkalt joker.  Mer info om dette finner du her.

Dette er bøkene vi kan velge mellom:

– Linn Ullmann: De Urolige (Forlaget Oktober)
– Synnøve Macody Lund: Personar du kanskje kjenner (Samlaget)
– Morten Øen: Tellemarck (Forlaget Oktober)
– Eirin Gundersen: Du er menneske nå (Gyldendal)
– Agnes M. Bjorvand og Lisa Aisato: Astrid Lindgren (Cappelen Damm)
– Siri Pettersen: Evna (Gyldendal)

 

Jeg er i gang med jokerlesingen og har lest Astrid Lindgren,begynt på De urolige og skal lese  Personar du kanskje kjenner i løpet av uken. Du er menneske nå har jeg lest og nominert tidligere så jeg holder en foreløpig knapp på den! De to andre rekker jeg ikke å lese siden jeg ikke har skaffet meg de bøkene ennå!

Dog meget usikker på om jeg skal ta sjanse på å lese Slipp hold av Heidi Sævareid selv om den kom på kortlisten så her trenger jeg virkelig gode overbevisninger om at boken er verd å bruke de timene på!

Selv om jeg stemte på et par av disse så var de ikke høyest på min nominasjonsliste og derfor har jeg ingen klare favoritter, kanskje med unntak av Du er menneske nå, men det er ikke sikkert at den går videre heller.
Men jeg kjenner at det blir spennende frem mot september likevel, for det er da det avsløres hvem vinnerne i de to kategoriene avsløres!

LineAnita  og Elida har skrevet innlegg om kortlisten.

 

 

HILSEN BEATHE

8 kommentarer om “Bokbloggerprisen 2015- Dette er kortlisten!

 1. Det ble en kortliste helt etter min smak, og i dag har jeg hatt det moro med å pønske ut hvilken bok som skal bli min joker 🙂

  Liker

 2. Takk for link (eg skal gjere det same øyestraks) og velkommen tilbake til bokblogging. Du å då innsjå at bokblogging ligger for deg og det nytter ikkje å stikke av 😉 (håper du tar snerten i stemmen min og humoren i det).

  Eg har sendt inn nominasjonane mine, eg har lest romanane på kortlista, men kun Fotturar i Norge i åpen klasse, men skipper dei to andre då eg ikkje eiger interesse for dei. Av Joker-bøkene har eg lest Macody Lund og Bjorvand, og lengter etter å lese Ullmann. Evig lang venteliste på biblioteket, men snart er eg først i køen 🙂

  Samlesing hopper eg elegant bukk over då eg ikkje er eit gjenlesande menneske av bøker eg ikkje hadde lest i utgangspunktet 😉

  Liker

 3. Gjorde det, Elida 😉 og takk for det! Ullman var jeg meget skeptisk til men jeg må innrømme at jeg liker boken så langt og satser på å få lest den ferdig i løpet av dagen! Det er mye frem og tilbake i boken men av en eller annen grunn er det ikke forvirrende likevel.

  Når det gjelder samlesingen skal jeg være med på den så lenge den ikke «kommer i veien» for andre lesemål, for i år vil jeg ha mange kryss i begge listene jeg holder på med! Jeg skal i hvert fall være med de månedene jeg ikke har lest boken ( juni og juli)

  Liker

 4. Jeg hadde i utgangspunktet bare lest fire av bøkene på langlisten, men hele tre av dem kom med på kortlisten. «Problemet» er at jeg har veldig lyst til å lese de tre romanene som ikke kom med, og hadde de alle liggende;-) Så nå hev jeg meg på jokerlesing i går selv om jeg egentlig allrede har en joker som jeg planla skulle være min eneste (Bjorvand/Aisato). Begynte med Macody Lund og så får vi se om jeg rekker mer. Jeg har også mange leseplaner, spesielt i vår, men skal klare å lese kortlisten, selv om samlesing av samme bok har vist seg å ikke funke helt for meg. Det er mye gøyere å stemme og å være på utdelingen når man har lest alle de nominerte.

  Jeg håper forøvrig både du Beathe, og Elida, gir Slipp hold en sjanse.

  Liker

  1. Bjorvand/ Aisato var fin syntes jeg, og er spent på Mcody Lund som jeg litt skeptisk til også, men boken ligger her og planen er å begynne på den i morgen. Det er jo bare en bok pr måned så det rekker man selv om man har andre leseplaner også. Jeg ser den at det kan være greiere å overvære utdelingen og være med på avstemningen når man faktisk har lest alle bøkene. Når det gjelder «Slipp hold» så skal jeg lese flere omtaler på nyt og vurdere om jeg skal gi den en sjanse, selv om det jeg har fått med meg av den ikke appellerer til meg.

   Liker

 5. Jeg likte kortlista veldig godt, som du skjønner. Har lest og nominert fem av dem. 🙂 Jeg har lest to på jokerlista, så vi får se om jeg gir dem mine stemmer. Skulle likt å lest Gundersen, men den er ikke å få på bib her enda.. Takk for link.:)

  Liker

  1. Synd at du ikke får sjanse til å lese den før månedsskiftet men jeg håper at du leser den når den blir tilgjengelig for det er en bra bok, og en jeg tror du kommer til å like. Hadde jeg hatt boken her, så hadde jeg glatt lånt deg den, sendt den oppover med ekspressfart. At du har lest og nominert hele fem av dem er veldig bra, Anita! Fikk litt nok av norske bøker i høst og var forberedt på at jeg ikke fikk lest flere av de som tydeligvis slo an blant bokbloggerne. Snart ferdig med «De urolige» og jeg må bare si at den boken liker jeg veldig godt!

   Liker

Kommentarer er stengt.