Luke 20: Fjerde søndag i advent og en bitteliten «gi-bort»

 

julekalender blogg LUKE 20

Ute i skoen stod det et så nydelig grantre. Det hadde en fin plass;sol fikk det, luft var det nok av, og rundt det vokste det mange større kamerater, både gran og furu. Men det lille grantreet var så ivrig etter å vokse. Det tenkte ikke på den varme solen og den friske luften, det brydde seg ikke om bondebarna som gikk der og småpratet når de var ute for å plukke markjordbær eller bjørnebær. Støtt kom de med en hel krukke full, eller hadde trædd jordbærene på strå, satte seg ved det lille treet og sa:» Se! Så lite og søtt det er!» Men det likte ikke treet å høre.
Året etter var det blitt et langt skudd høyere, og året deretter igjen, hadde det strukket seg enda et skudd i høyden, for på et grantre kan man alltid se hvor mange år det har vokst, etter hvor mange ledd med grender det har.
«Å,tenk om jeg var et slikt stort tre som de andre!» sukket det lille treet.» Da kunne jeg bre grenene mine vidt omkring, og med toppen kunne jeg se utover hele den vide verden! Da ville fuglene bygge rede mellom grenene mine, og når vinden blåste, kunne jeg nikke høytidelig, slik som de andre!»
Treet fant slett ikke noe å glede seg over – verken solskinnet, fuglene eller de røde skyene som seilte over det, morgen som kveld.
Var det vinter, og snøen rundt treet lå gnistrende hvit, kom det ofte en hare hoppende og jumpet rett  over det lille treet. Å,det var så ergerlig! Men det gikk to vintre, og da den tredje kom, var treet blitt så stort at haren måtte gå utenom det. «Å, jeg vil vokse, vokse og bli stor og gammel, det er det eneste som er verdt å trakte etter i livet,» tenkte treet.

Fra Grantreet av H.C.Andersen

(Bilde som er brukt til «lukene»er laget av Carl Larsson – med tillatelse fra Carl Larsson-gården, Sundborn.)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vi har kommet til siste søndag i advent og det er ikke mange dagene  igjen til julaften – her er fjerde vers i adventsverset til Inger Hagerup!

 

Vi tenner fire lys i kveld og lar dem brenne ned

For lengsel, glede, håp og fred, men mest allikevel for fred

på denne lille jord, hvor menneskene bor.

 

Fire lys

 

ØNSKER ALLE MINE LESER EN FIN SØNDAG I ADVENT OG HÅPER DERE HAR TID TIL Å KOSE DERE INNIMELLOM ALLE GJØREMÅL♥

 

En bitteliten gi-bort!

Jeg hadde to Ferrante nett fra før og denne uken vant jeg et til, og i dag når jeg fikk det tilsendt lå det ikke bare ett men to nett i konvolutten. Jeg har derfor lyst til å gi bort et til en av mine lesere!

Ferrante nett

Det eneste du trenger å gjøre er å gi beskjed i kommentarfeltetat du har lyst på et.  Jeg trekker en heldig vinner på mandag, og sender det mest sannsynlig på tirsdag. Det kommer sikkert ikke frem før jul, men fint med en liten romjulsgave også!

 

 

 

JULEKLEM FRA BEATHE

16 kommentarer om “Luke 20: Fjerde søndag i advent og en bitteliten «gi-bort»

 1. Disse to bøkene har jeg lest og likt veldig godt.Nå gleder jeg meg til våren(1. mars,tror jeg) og bok nr.3.Jeg må lese på norsk og ja jeg har veldig lyst å være med på trekningen av et Ferrante nett. En god jul ønskes deg og dine, fra Vigdis – viva301@hotmail.com

  Liker

 2. Åh! Er veldig glad i disse bøkene, så jeg ønsker meg veldig et Ferrante nett (: Gleder meg til tredje bok kommer!

  Liker

 3. Jeg er stor Ferrante-entusiast, så dette har jeg lyst på! Fine adventssider du har. Skal sette meg ned å høre på musikken etterpå. Ha en fin søndag, Beathe!

  Liker

 4. Ja takk 🙂 .Det er en kjempe koselig advents kalender du har laget Beate alltid koselig å gå inn å lese 🙂

  Liker

 5. Koselig med julekalender, og stemningsfullt bilde du har tatt 🙂 Jeg har ikke tent alle fire lysene ennå, men skal gjøre det i kveld 🙂 Ha en fin førjulshelg 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.