Luke 14: En liten smakebit fra Nissen i butikkvinduet av Elsa Beskov

julekalender blogg LUKE 14

Det var en gang to snille gamle frøkner som bodde i et lite hvitt hus på landet og levde av å sy dukker som de solgte til en lekebutikk i byen. De var flinke med hendene og oppfinnsomme til å lage alle mulige slags dukker. De laget fine damer i silke og babydukker og sjømenn og danserinner og klovner og dukker.Alltid fant de på noe nytt. Travlest hadde de det i ukene før jul. Da satt de iblant oppe og arbeidet til langt på natt.
Men det likte ikke den gamle husnissen. Han hadde sett de små frøknene vokse opp, så han syntes nesten at de var barn ennå, og han ville at de skulle komme i seng i skikkelig tid om kvelden. Derfor hendte det at han listet seg usynlig inn i rommet der de små frøknene arbeidet, og så skrudde han ned lampen eller vætet vekene på lysene litt, for det var ikke noe elektrisk lys i frøknenes hus. Da merket de med ett at det var sent og at de var for søvnige til å arbeide mer. Slik fikk nissen dem i seng, og etterpå gikk han den vanlige runden og så etter at alle dører var låste og all ild slukket, og så krøp han ned i sin egen seng i nissestua under kjøkkengulvet.

Fra Nissen i butikkvinduet av Elsa Beskov

(Bilde som er brukt til «lukene»i kalenderen er laget av Carl Larsson – med tillatelse fra Carl Larsson-gården, Sundborn.)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 Jeg fikk en litt mer travel førjulstid enn det jeg hadde sett for meg på forhånd og derfor blir det et par dager hvor jeg ikke poster noe annet enn en liten smakebit fra en av julefortellingene samt musikksnutten. Vet at noen av dere liker disse smakebitene og derfor velger jeg å poste de selv om jeg ikke byr på noe annet i tillegg.
Håper å komme tilbake om et par dager med en bokomtale eller noe.

 

HA EN FORTSATT FIN FØRJULSTID!

 

JULEKLEM FRA BEATHE

4 kommentarer om “Luke 14: En liten smakebit fra Nissen i butikkvinduet av Elsa Beskov

 1. Ingen grunn til dårlig samvittighet! Det er ikke all verdens til aktivitet ellers i Blogglandia i disse dager, så det er nok flere som har nok å henge fingrene i, tenker jeg. Håper du prioriterer å kose deg litt, ikke bare styre og ordne!
  Her er det minus fjorten grader ute, så da satser vi på å få unna litt klesvask og kontorarbeid…

  Liker

  1. Nei, sant? Men ofte får man det likevel. Her er det rundt 0 grader så ikke fullt så kaldt som hos dere. Jada, her er det mye kos innimellom alle gjøremål, og jule blir det uansett om en ikke blir ferdig i tide, men jeg skal komme i mål.

   Liker

 2. Ja, desember kan plutselig bli helt annerledes enn man hadde planlagt! Syns du er superdyktig som har ordnet en hel julekalender her på bloggen din 🙂 Håper du nyter førjulsdagene selv om de er travle 🙂

  Liker

  1. Ja, henger litt etter skjema med juleforberedelsene og så kom det noe ikke julerelaterte oppgaver, koselige dog, men som «stjeler» litt tid. Men jul skal det bli lell 🙂 Tusen takk for fine ord, og en fin førjulstid til deg også 🙂

   Liker

Kommentarer er stengt.