Luke 13:3.søndag i advent – Lucia – vinner av giveaway og tvangskos.

julekalender blogg LUKE 13

Skaresnøen lå så skinnende over heia. Så langt øyet rakk kunne man bare skimte ett eneste bosted. Og det var en liten stue, gammel og grå. De lever nok et kjedsommelig liv, de stakkarene som bor der, tenkte nok mang en veifarende som drog forbi. Til og med om sommeren kunne det se øde og forlatt ut der på heia. Lyng og steingjerder, krattskog og dvergfuru, var alt den kunne vise fram. Men stuen var nok god i seg selv. De mosegrodde veggstokkene hadde en frisk kjerne, og de holdt godt sammen mot vær og vind. Skorsteinen kneiste bred og selvsikker over torvtaket, som om sommeren lignet grønn fløyel og var prydet med rødgule blomster. På åkerlappen ved den ene gavlen vokste det da poteter, gulrøtter og kål, og nede ved gjerdet valmuer,ringblomster og roser. Der sto det også et epletre og under det en liten benk. I vinduet var det en gardin som alltid var hvit. Stuen og åkerlappen tilhørte mor Gjertrud, og hun bodde sammen med en liten gutt som hette Vigg.
Det var tidlig på morgenen da mor Gjertrud gikk til handelsmannen i landsbygden som lå langt borte. Nå led det mot solnedgang, men hun hadde ennå ikke kommet tilbake. Vigg var alene i stuen. Stillheten rådde over hele den vidstrakte heia. I løpet av dagen hadde ikke han hørt en  eneste bjelle gi lyd fra seg, og ingen veifarende hadde vist seg.

Fra Lille Viggs forunderlige opplevelser på julaften av Viktor Rydberg

(Bilde som er brukt til «lukene»i kalenderen er laget av Carl Larsson – med tillatelse fra Carl Larsson-gården, Sundborn.)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 Vi har kommet til den tredje søndagen i advent og da passer det fint med det tredje verset i adventsverset til Inger hagerup.

 

 

Så tenner vi tre lys i kveld, for lengsel, håp og glede

De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede

Så tenner vi tre lys i kveld for lengsel, håp og glede

Advent 3

Det er lucia i dag og da må man bake lussekatter, noe som jeg og Victoria gjorde i går kveld.  Tradisjonen med å ha adventsstund om søndagene i adventsstiden er noe jeg er oppvokst med og noe jeg har ført videre til mine barn. Nå er de så store og helst guttene liker å sitte på rommene sine slik de pleier, og dermed  så jeg meg nødt til å innføre «tvangskos» for  noen år siden. Søndagene i advent MÅ de sitte på stuen og da spiser vi julekaker og drikker varm sjokolade med krem. Før så vi alltid på barnetv, men deretter gikk vi over til å se filmer. I kveld står «A christmas carol» på menyen – jeg har ikke sett den før så den gleder jeg meg veldig til.

Lyssekatter

VINNER AV SIGNERT BOK 

Syv stykker meldte sin interesse til et signert eksemplar av boken «Alltid redd» av Anne Lise Strand og i følge min gode venn Mr. Random.org ble det den som la igjen kommentar nr 7.

vinner av bok

BERIT FRA BLOGGEN BØKER OG BOKHYLLER

Gratulerer så mye til deg!

Send meg adressen din på mail (Beathe4@online.no) så skal jeg videreformidle adressen din til forfatteren og kanskje rekker den frem før jul?

 

ønsker dere en riktig fin 3.søndag i advent og lucia feiring!

 

 

 

JULEKLEM FRA BEATHE

7 kommentarer om “Luke 13:3.søndag i advent – Lucia – vinner av giveaway og tvangskos.

 1. Koseleg tradisjon, og tvangskos er nokre gonger nødvendig 😉 Hvilken versjon av «A Christmas Carol» skal dykk sjå? Fins jo så mange, og min favoritt er Muppetenes julefortelling med Michael Caine som Ebenezer Scrooge 🙂

  Liker

 2. A Christmas Carol er min favorittfilm. Men det må være den rette siden det er så mange av dem. Min favoritt er den fra 1999 med Patrick Steward som Scrooge. Hvilken skal du se?

  Liker

 3. Næmmen slik stas!! Julegave på forskudd jo! Klart jeg sender mail ;o)

  Jeg har heller ikke sett filmatiseringen av «A christmas carol», verken den ene eller andre utgava, men har lest boka, da.. Jeg er særdeles dårlig på å se filmer, det er faktisk en av de tingene jeg skulle ønske jeg kunne gjøre mer av, men sånn er det dessverre ikke. Jeg får kose meg med bøker i stedet, og nå har jeg jo enda en godbit å se fram til!

  Liker

Kommentarer er stengt.