To på rad med Gro Dahle og Kjell Askildsen

amerikaDet var Elida som gjorde meg oppmerksom på denne novellesamlingen med dette innlegget, og jeg må bare si tusen takk for det!

Boken er skrevet av en forfatter jeg har hørt navnet på men ikke lest noe av tidligere, men etter dette møte kommer jeg nok til å plukke opp flere bøker- det er helt sikkert.

Egentlig hadde jeg store planer om å skrive en vanlig omtale for det er det jeg liker best å gjøre, men siden jeg lånte den på ebokbib og glemte å skrive omtale før boken forsvant «ut i løse luften» og jeg måtte ha stilt meg i lånekø igjen så får det bli som dette denne gangen.

Amerika er  en novellesamling på 20 noveller og alle handler om en familie på tre, mor, far og Åse,som reiser fra Norge til Amerika for å starte et  nytt liv der borte. Familien mistet ett kjært familiemedlem når sønnen i huset døde, og det skal vise seg at det ikke ble helt enkelt å starte på nytt og alle tre sliter på ulike måter.

Dette var en veldig sår novellesamling som jeg gjerne kan anbefale videre.

 

 

 

vennskapets pris
Vennskapets pris er mitt aller første møte med Kjell Askildsen, og siden jeg ikke hadde hørt om han før så hadde jeg ikke noe formening om hva jeg kunne forvente meg heller.  Novellesamlingen inneholder 12 noveller som alle er skrevet mellom 1998 – 2004, men først utgitt nå i høst. Jeg har lest såpass mange noveller i mitt liv at jeg vet at noen noveller kan slutte veldig brått, her gjorde nesten alle det og det er forsåvidt greit nok, men jeg forstod ikke helt hvor forfatteren ville med disse novellene. Nå har jeg lest alle novellene to ganger uten at jeg ble noe klokere av den grunn. Det er menn som har hovedrollen i alle novellene som handler om  blant annet forholdet mellom mann – kvinne, om ensomhet, osv. Jeg følte av og til en slags medfølelse for  en av hovedkarakterene men for det meste var jeg  totalt likegyldig til dem. Syntes de fleste novellene bare var helt merkelige og rare, noe som av og til kan være vel og bra det, men her ble det bare merkelig og rart. Men jeg likte språket til forfatteren og har veldig lyst til å lese noe annet han har skrevet tidligere. Så har noen som har lest noe av ham så kom gjerne med tips!

 

Andre som har skrevet om denne :

Marianne
Tine
Anita

 

Begge bøkene har jeg lånt på ebokbib

 

HILSEN BEATHE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer om “To på rad med Gro Dahle og Kjell Askildsen

 1. Ser problemet med at bøker på eBokBib forsvinner før en får sukk for seg. Har det sånn med lydbøker når jeg går tur og ikke får notert noen ting. Amerika skal jeg sjekke ut, høres spesielt ut at alle novellene handler om den samme forfatteren. Føles det som en novellesamling, eller henger de sammen som en roman?
  Ser at vi har litt forskjellig syn på Askildsen, siden jeg likte den novellesamlingen mye bedre enn deg 🙂

  Liker

  1. Ja, litt overraskende siden en del av dem slutter så brått, husker du har kommentert det før som noe du ikke liker med novellesamlinger, men selvfølgelig fint at du hadde en fin leseopplevelse med den. Ja, det du sier om lydbøker, det er nettopp det som er så fascinerende med dere som hører mye på lydbøker, det må jo være mye arbeid å gå tilbake igjen når du kommer inn om dere skal notere litt for å skrive omtale i ettertid. Jeg noterer alltid veldig mye mens jeg leser bøker, selv om jeg ikke alltid er så flink til å gå gjennom notatene når jeg skal skrive omtale. Amerika er ikke helt som en roman selv om det handler om de samme personene, spent på hvordan den faller i smak om du bestemmer deg for å lese.

   Liker

 2. Jeg likte Askildsen, men slik er de, alle liker ikke alt og sånn skal det vel være. Anbefaler Thomas F´s siste nedtegnelser til allmenheten og Carl Lange.
  Gro Dahles noveller skal jeg ta en titt på etterhvert.. Har lest noe av henne for lenge siden. Var også faktisk på et skrivekurs med henne i Oslo for noen få år siden, et dagskurs. Hun er kreativ, morsom.
  Takk for link.

  Liker

Kommentarer er stengt.