Bokanmeldelse : Ensomme hjerter og hjemløse hunder av Lucy Dillon

ensomme hjerter
Av og til er det behov for en lettbent og underholdende feelgood roman og det var akkurat det jeg fikk med Ensomme hjerter og hjemløse hunder som handler om Rachel Fielding som i en alder av 39 år mister  sin glamorøse pr-jobb, sin attraktive kjæreste og sin trendy leilighet midt i London sentrum på en og samme tid. Det hører med til historien at hun i samme slengen arver et hus på landet , en border collie og en kennel full av hjemløse hunder av en gammel tante.

Rachel er på ingen måte noen hundemenneske der hun tropper opp på  Four Oaks som stedet heter med designerskjørt og sko med høye hæler. Men når hun får hilse på de som jobber der og ikke minst de mange hundene som har blitt overlatt til seg selv bestemmer hun seg for å prøve å drive kennelen videre, det skal sies at dette senteret driver med omplassering av hunder i tillegg til å være en «ren» kennel.

 Det er ikke noen minus at veterinæren på stedet er den kjekke og fraskilte George som hun umiddelbart får en spesiell kontakt med.
I tillegg til å være med å hjelpe til med dyrene må hun gå gjennom hele huset til tante Dot som hun kalles, og det dukker opp en og annen hemmelighet fra tantens liv som mildt sagt overrasker.


Veterinæren løsrev seg fra og flyttet koppen over til den andre hånden, men satte den ikke fra seg. Han var en god del høyere enn Rachel, noe som i seg selv var uvanlig, tenkte hun; hun var nesten èn syttifem, og hadde ikke gått med høye hæler siden hun traff Oliver. Han strakte ut en hånd, og hun så at han hadde gyldne hår på armene.
«Hallo», sa hun. Hånden hans føltes stor og grov mot hennes egen glatte hud. Landsens hender mot hennes solkrembeskyttede byhender. «Takk for at du har hjulpet Megan med å få det til å gå rundt her siden Dot…… de siste ukene.»
«Bare hyggelig. Dot var en kunde og god venn.» George så på henne og skakket på hodet, gransket henne. «La meg gjette», sa han.
«Du er egentlig ikke noe dyremenneske.» «Mr. Fenwick!» utbrøt Freda forarget. «Noe så frekt!»
«Vel, fancy svart skjørt i en hundegård?» Det skarpe blikket hans ble hengende ved henne, og Rachel tenkte at det ikke bare var humor hun så i det. «Jeg er ingen moteekspert, men jeg råder deg til ikke å nærme deg innhengningene før Megan er ferdig med fôringen. I motsatt fall kommer du til å gå inn med en stilig, svart drakt og komme ut igjen med grå flanell.»

S.28


Selv om Rachel er romanens hovedperson så dukker det opp to andre kvinner vi får høre historien til. Først har vi Natalie som er gift med Johnny, de prøver hardt å få barn og når alt ikke går helt etter planen begynner forholdet å slite. I mellomtiden bestemmer de seg for å være fosterforeldre til hunden Bertie.

Vi møter også fraskilte Zoe som er alene om ansvaret for sine to sønner og som plutselig blir hundeeier når eksmannen bestemmer seg for å bestikke barna med en liten valp.

I tillegg møter vi en av legene i bygda, den single og kjekke Dr. Bill.

Alle disse personenes historie blir vevd inn sammen med Rachel og kennelen hennes for som det skal vise seg så er det slett ikke bare hundene som trenger litt hjelp og omsorg… Og selv om det er en forutsigbar historie ble jeg engasjert i hver og en av dem sin situasjon og lot meg rive med av handlingen. Dette er lettlest og fin underholdning men noen alvorlige undertoner underveis for et par av temaene som ble tatt opp er noe moderne kvinner står ovenfor i dagens samfunn.

Jeg er ikke noen typisk hundemenneske og det trenger man heller ikke å være for å kose seg med denne boken, og jeg har heller ingen betenkeligheter med å anbefale denne videre om noen trenger en hårete og lettbent bok.


Forlag: Bazar
Original tittel: Lost dogs and lonely hearts
Norsk tittel: Ensomme hjerter og hjemløse hunder
Forfatter: Lucy Dillon
Oversetter: Bente Rannveig Hansen
Format: Heftet
Sideantall: 414
Utgitt:2009
Min utgave: 2015
Kilde: Leseeksemplar

Forfatter

Dillon_Lucy-1x3a

Lucy Dillon er født i 1974 og er en britisk forfatter.  Hun debuterte som forfatter i 2008 med boken The ballrom classs. Ensomme hjerter og hjemløse hunder er hennes andre roman. Forfatteren har skrevet seks romaner.

HILSEN BEATHE

7 kommentarer om “Bokanmeldelse : Ensomme hjerter og hjemløse hunder av Lucy Dillon

  1. Jeg leste denne boken tidlig i våres og likte den svært godt. Bedre enn det jeg forventet at jeg skulle. Denne typen bøker har så lett for å bli fulle av klisjeer, men denne hadde noen dypere lag som jeg ble ganske engasjert i. I tillegg er jeg hundeeier, så flere av situasjonene med bikkjene kjente jeg meg godt igjen i. Artig bok som anbefales.

    Liker

    1. Jeg er helt enig med deg i det du sier! I sommer leste jeg forresten «En liste for livet» som hadde noe av det samme i seg og hadde dette ekstra laget i seg slik som denne har, den anbefaler jeg om du ikke allerede har lest den 🙂 Det er godt å lese slike bøker som dette av og til!

      Liker

Kommentarer er stengt.