Oppsummering for September

lesestund

 Høsten har definitivt meldt sin ankomst og vel så det. Jeg liker alle årstider og syntes de har hver sin sjarm, selv om det kanskje er noe spesielt om våren når naturen våkner opp etter vinterdvalen. Det som er ekstra fint med den årstiden vi er inne i nå er at det stadig nærmer seg sesongstart for vintersport, som starter om seks uker♥

Det er snart på tide å ta farvel med september for denne gang og ønske oktober velkommen men aller først vil jeg oppsummere litt fra måneden vi nå legger bak oss. Hva er lest av bøker, hvilke er skrevet om og har det kommet nye bøker inn i hyllene?

BØKER LEST

Dette er første måned på svært lenge hvor jeg er skikkelig fornøyd med egen leseinnsats! Hele 15 bøker har blitt fortært denne måneden og det er aldeles strålende til meg å være. Har til og med lest enda en engelsk bok og det er den tredje for året. *klapper meg selv på skulderen*
Her er bøkene jeg har lest i september.

 1. Hus og hjem av Helle Helle
 2. Mamma,kone,slave av Linda Klakken
 3. Alt inkludert av Marit Eikemo
 4. Biler og dyr av Helle Helle
 5. Du er menneske nå av Eirin Gundersen
 6. Ni dagar i veka av Kristin Helgeland
 7. Noo gode gnu av Solveig M. Tjeltveit
 8. I hodet på en gammel dame av Tordis Ørjasæter
 9. Kledd naken av Agnes L Matre
 10. Kranvriderne av Karin Brunk Holmqvist
 11. Lila av Marilynne Robinson
 12. Samtaler med onkel Nica og tante Viola
 13. En kamp til av Claus Lundekvam og Thomas Karlsen
 14. Kjærlighetshistorie eller Utenom og hjem eller Et epos av Gine Cornelia Pedersen
 15. Null av Gine Cornelia Pedersen

 

Av disse er 3 bøker kjøpt, 11 leseeksemplarer, 1 lånt på ebokbib

 

BOKBLOGGERPRISEN 2015

 Kan ikke huske sist jeg leste så mange nye norske utgivelser, hele 8 av bøkene er nominèrbar til BBP2015 og av disse likte jeg Gine Cornelia Pedersen og Agnes L Matre best tett fulgt av Kristin Helgeland og Claus Lundekvam, og delvis Marit Eikemo selv om jeg ikke likte hovedpersonen hennes så godt.

MANBOOKER / 1001 – BØKER

Blir et kryss på listene her siden jeg har lest Lila av Marilynne Robinson som kom på longlist til Manbooker 2015.

BØKER OMTALT

Denne måneden har jeg vært flink og skrevet omtale av bøkene etter hvert som jeg har lest dem *STORT kryss i taket for den bragden* og det er deilig å se at ikke «venter-på å-bli-skrevet-om-haugen» har vokst. Den har ikke minket så veldig heller men jeg har ennå tre måneder på meg før «fristen» går ut. 12 omtaler har jeg skrevet og lagt ut, de 3 jeg ikke har blogget om ennå kommer så snart de er skrevet ferdig.

Når jeg først snakker om omtaler så opplever jeg å få veldig lite kommentarer etter at jeg startet opp med denne bloggen på wordpress, og lurer på om noen har problemer med å legge igjen kommentarer eller om det kan være andre grunner for dette. Ikke at det er så viktig sånn sett men i dag fikk jeg lyst til å se litt nærmere på det og på de 10 siste omtalene har jeg fått mellom 0-2 kommentarer. Noen andre der ute som opplever det samme?  Nå er det selvfølgelig ingen plikt å legge igjen kommentarer her på bloggen  og folk må gjøre som de selv ønsker, det er ikke meningen å være «surmaget» på noen som helst måte men samtidig blir det til at man undrer seg litt over hvorfor det er slik. Ikke akkurat en «utblåsning» men mer noen tanker, og jeg håper ikke at noen der ute føler seg truffet for det var slett ikke meningen og ikke det jeg var ute etter.

 

BØKER PÅBEGYNT

Ingen

BØKER KJØPT

Byens bokhandlere blir ikke rik på meg, jeg er ikke flink å handle bøker i vanlig bokhandel, del blir helst på nett. Men heller ikke de har blitt så rike på meg denne måneden for jeg har kun kjøpt 2 bøker, så kan ikke akkurat si at jeg går amok om dagene. Dette er de to bøkene jeg kjøpte og begge er lest allerede.

 – Biler og dyr av Helle Helle
– Lila av Marilynne Robinson

 
 

FRA BOK TIL FILM / FILMER

Fikk tak i gratisbilletter til førpremièren på The Martian gjennom forlaget som har gitt ut boken her i Norge og tok med meg tre venninner. Jeg var meget spent på denne siden jeg likte boken veldig godt til tross for at jeg ikke hadde sjanse til å forstå alt det tekniske språket særlig i begynnelsen av boken. Filmen var bra den, men likevel satt jeg igjen med en følelse av at den kunne vært enda bedre?  Venter spent på å høre fra andre som har lest boken og som har tenkt å se filmen…

 

Dette har ikke vært en bok men velger å ta den med her likevel, mange år siden jeg så denne sist og det ble et hyggelig gjensyn selv om det selvfølgelig var grusomt det som skjedde den gangen.

 
 

SÅNN ELLERS

 Begivenhetene har stått i kø i september! Jeg har vært med på to høstmøter arrangert av forlag, og det var utrolig kjekt å være med på. Syntes det er fint å få presentert bøkene på denne måten og man blir gjerne oppmerksom på bøker man kanskje ellers ikke hadde lagt merke til ved kun å lese katalogene. Har også møtt 2 bokbloggere som jeg ikke har hilst på før og det er Elin (Bokelskerinnen) og Bente Bing, utrolig kjekt♥ Håper våre veier krysses igjen om ikke så lenge!

Jeg har også hatt min aller første tvangslesekafè, alene, men dog. I går var jeg på hovedbiblioteket her i Bergen og fikk med meg den kanskje aller beste begivenheten denne måneden når Helle Helle hadde samtale med sin faste oversetter Trude Marstein – dette har jeg skrevet om tidligere i dag i dette innlegget. Det har vært delvis Helle- Helle måned her på bloggen i september med 2 omtaler, 1 oppsummering – innlegg for leseprosjektet og referatet fra samtalene i går som jeg la ut tidligere i dag. Det har vært utrolig kjekt og gleder meg til neste lese-prosjekt.

 

SER FREMOVER MOT OKTOBER

Når det gjenstår 3 måneder igjen av året  har jeg lest  32 norske bøker anno 2015, og opprinnelig tenkte jeg at dette var mer enn nok for å kunne velge bøker til  BBP2015 men nå har jeg blitt fristet til å lese en del flere slik at de  «eldre» bøkene, manbooker og 1001 bøker må dermed finne seg i å dele fokuset mitt med de norske ut året.

Leker litt med tanken om å ha et år hvor jeg kun leser bøker som allerede står i bokhyllene, sikkert helt urealistisk men en artig tanke som svirrer rundt i hodet mitt om dagene. Jeg kommer eventuelt tilbake til dette om jeg skulle finne på å gjøre alvor av det.

Ellers så er bloggen min 4 år om en ukes tid, det vil si den gamle bloggen hadde vært det, men uansett er det snart 4 år siden jeg begynte å blogge om bøker. Om jeg skal ha noe giveaway i anledning dagen vet jeg ikke helt ennå. Jeg leker med tanken på å ha en julekalender på bloggen i år også, jeg syntes det var veldig kjekt og jeg håper dere lesere syntes det også.

Om ca 3 uker er det klart for Gyldendals bøkmøte med «Forfatterne kommer» og det blir vel det siste bokmøte for i år. Jeg gleder meg!

septokt

 

HA EN FIN LESEMÅNED I OKTOBER!

 
 

HILSEN BEATHE

17 kommentarer om “Oppsummering for September

 1. I motsetning til deg så blir norsk 2015 som regel tilsidesatt av eldre bøker, men nå har eg ei bunke frå biblioteket som eg gler meg til å sette tennene i. Eg har kun lest Lila av dine bøker, men eg anbefaler dei to føregåande bøkene, Gilead og Home. Sistnemnte står på 1001-lista *hint hint*

  Det er sjelden eg kjøper bøker til fullpris så bokhandlerne blir ikkje så vanvittig rike på meg heller, men eg er blitt flinkere til å bestille i den lokale bokhandelen. Eg vil så gjerne ha den i nærleiken og då må den brukas.

  Eg trur ikkje du er den einaste som har tenkt på «kommentartørke.» Det held eg føre var oppe til diskusjon på treffet, men om me kom til ein konklusjon er ein anna sak. Eg veit at eg kan bare bli betre, men syns det er vanskeleg når eg ikkje har lest boka anmeldelsen byggjer på.

  Eg syns ikkje at kun bøker i hyllene er ein heilt urealistisk tanke, men det kjem jo an på om ein har nok bøker til å fylle eit visst behov. Eg kjeder meg fort med ein sjanger/tema og trenger påfyll av andre. Det er derfor mi leseliste består av lått og løye 😀 Ein idé er at til dømes annakvar eller tredjekvar bok skal vera frå eiga hylle (og helst kjøpt før 01.01.2016). Tru om eg kanskje låner den idéen 🙂

  Titanic er ein nydelig film som eg har sett mange gonger, og må nok grave den fram ein mørk oktober-kveld 🙂

  Liker

  1. Ja, jeg skal få med meg de to andre bøkene også, likte Lila veldig godt. Bare et stort pluss at jeg kan krysse av på 1001-listen også!

   Pleier heller aldri å kjøpe bøker til full pris men har gjort det for å få tak i Helle Helle bøkene, men der fantes de fleste i pocket med unntak av to. Jeg ser den om å være med å støtte butikk i nærområdet, er viktig det.

   Da er det flere som opplever denne «kommentartørken», jeg har jo langt færre besøk på denne bloggen i forhold til den gamle, men har lagt merke til at et har vært veldig lite den siste tiden, men folk er vel opptatt på annet hold. Så er jeg kanskje ikke like flink som jeg har vært tidligere til å legge igjen kommentarer alle steder heller.

   Jeg har over 620 uleste bøker i mange ulike sjangere, det finnes både 1001-bøker, manbooker, krim og mye annet så jeg skulle nok funnet variert nok lesestoff for minst 1 år. Men jeg liker ideen din om at hver 3.bok må være fra hyllen- da minker det jo litt i løpet av 1 år! 🙂

   Liker

   1. Det hender at eg kjøper fullpris fordi eg gler meg sånn til boka. Dei siste Lier Horst-bøkene, Jo Nesbø og Ferrante er fullprisbøker, men det tar eg med ei klype salt 🙂

    620 uleste bøker er heilt vilt. Eg satt her og gapte då eg las det. Trur ikkje eg eiger så mange bøker 🙂 Eg har det under sterk vurdering at kvar 3. bok skal vera frå bokhylla for då kan eg supplere med bibliotekbøker. Eg har så mange klassikere og det blir litt kjedeleg/tungt/einsformig i lengda.

    Likt av 1 person

 2. 15 bøker på en måned er masse! At du har blogget om flesteparten, er bra innsats. Imponert!

  Angående kommentarer: Har du hatt like mange sidevisninger som du hadde på den andre bloggen? Det kan vel være at folk ikke har funnet deg ennå?

  Likt av 1 person

  1. Tusen takk for det 🙂 Det er lenge siden jeg har lest såpass så jeg er veldig fornøyd med det! Antall sidevisninger har gått kraftig ned siden jeg flyttet bloggen over hit og derav færre kommentarer naturlig nok så det kan sikkert ligge der også, Det var jeg forberedt på for det tar lang tid å bygge opp igjen en blogg. Men samtidig gikk jeg litt til at det har vært likte aktivitet den siste tiden.

   Liker

 3. Skal si du har lest mye i september. Selv ender jeg vel opp med ti. Men det har vært mye annet, og mindre lesing. Har bare lest Kledd naken av dine, men har diktsamlingen til Pedro på bordet..
  Angående kommentarer så er det vanskelig å si. Det eneste jeg vet virker er å være aktiv på andres blogger for å få kommentarer tilbake. Jeg opplever å ha en del, men tror kanskje det er mindre bloggaktivitet generelt sett. Artig at du også har fått med deg to bokmøter.:) jeg skal også på Forfatterne kommer i oktober i Trondheim. Ellers håper jeg å få mer tid til lesing i oktober, tror det. Har et par norske mursteiner (Ketil Bjørnstad og Jan Kjærstad) liggende i tillegg til Magnet som jeg har begynt på.
  Ha en fin kveld og lesemåned.

  Liker

  1. Jeg har tydeligvis hatt stor leselyst og tid til å lese i september! Spent på hva du syntes om Pedro-boken,
   Jeg ser den at man bør være aktiv på andre blogger for at folk skal kommentere tilbake, selv har jeg kanskje ikke vært så flink som jeg har vært tidligere heller. Så meg litt lei av å kommentere på steder hvor man aldri får svar på det man legger igjen, og savner vel å få litt mer samtale i kommentarfeltet – men det er ikke alltid like lett og det kan ha med måten man legger opp innlegget på også, om det blir rom for det eller ikke. Man har vel ikke alltid tid og anledning til å gå rundt på alle bloggene heller, så litt roligere perioder må man selvfølgelig regne med innimellom.

   Jeg satser også på mye tid til lesing i oktober, i hvert fall etter høstferien neste uke!

   Bjørnstad boken hadde jeg ikke tenkt å lese, litt «livredd» mursteiner men etter å ha hørt han på bokmøte fikk jeg litt lyst likevel, fikk litt sansen for han.

   Ha en fin kveld du også, Anita 🙂

   Liker

 4. Jeg kjenner igjen det der med å gå lei av å kommentere hos andre som man ikke får noen kommentarer igjen fra.. Og man må jo alltid prioritere tidsbruken sin, det tar tid å kommentere overalt.. noen ganger har man heller ikke tid. Å se på sidevisningene er like bra barometer/eller bedre – for å se om folk titter innom bloggen. Jeg synes også det er gøy hvis man får diskusjoner/samtaler i kommentarfeltet..
  Mursteiner må man bare bryte seg på en gang i blant- selv har jeg også en bøyg for å starte på dem.

  Likt av 1 person

  1. Jada, det er ikke alltid man har tid og anledning, den ser jeg helt klart. Selv om sidevisningene mine er langt lavere enn de var på den gamle bloggen så ser jeg likevel at det er langt flere som er innom og titter enn det blir lagt igjen kommentarer. Jaja, jeg kan sikkert bli litt flinkere igjen jeg også, har vært labert med innsats fra min egen side også.
   Nei, nå er det husarbeid på agendaen før jeg skal sette meg ned med den nyeste Hegazi Høyer boken.

   Liker

 5. Skal si du har fått lest masse i september, og som du vet har du fristet meg med mange av omtalene dine. Har bøkene jeg har fått låne av deg øverst i lesebunken. Heldige meg som har fått slå følge med deg på bokarrangementer denne måneden, gleder meg til neste i oktober.
  Når det gjelder kommentarer, så synes jeg også det er veldig kjekt å få kommentarer, og kunne ønske meg flere innspill fra bokbloggere og andre rundt om. Har tatt meg en runde på andre blogger av og ser at det er ikke mange kommentarer noen steds, så vi bruker vel mer tid på å snakke selv enn å lytte til andre. Selv kommenterer jeg en del, men jeg merker at det blir oftest på sjangere jeg selv leser eller forfattere jeg har et forhold til. Ønsker deg en fin første dag i oktober, nå skal jeg avsted på jobb å lokke 11 fireåringer med meg opp på et fjell her i Åsane, oppsummeringen min kommer når jeg kommer hjem.

  Liker

  1. Ser den at det kan være enklere å kommentere og innlegget handler om en bok man selv har lest,og det var «godt» å se at dette gjelder for flere. Man har ikke alltid like god tid til å besøker blogger rundt omkring og selv har jeg vært inne i en noe laber periode selv, men merker at jeg har tatt seg litt opp den siste tiden.

   Håper du og barna hadde en fin tur opp på fjellet i dag 🙂

   Liker

 6. 15 bøker er imponerende. Har ikke lest noen av disse så får ta en nærmere titt. Gratulerer med kommende bloggbursdag. Jeg har ikke vært så aktiv på bloggfronten i det siste. Ikke fått lest så mye på andres heller. Hatt en del pc problemer og hatt mye annet å gjøre dessverre.

  Liker

 7. Det där med kommentarer är knepigt. Mina har gått ner, men jag tror det beror på att jag har så lite tid att kommentera på andra bloggar. Och att jag är dålig på att svara på de kommentarer som jag själv lägger (kanske beroende på att jag inte går in och kollar på andra bloggar om jag fått svar på det jag tidigare kommenterat…). Recensioner kommenterar jag mest om jag läst boken, ibland så skummar jag andra för att få en bild av om bloggaren är positiv eller negativ.

  Likt av 1 person

  1. Den ser jeg, har selv hatt en laber periode hvor jeg kanskje ikke har vært så flink å legge igjen kommentarer hos andre heller, og at det tar litt tid å «bygge opp igjen» denne bloggen med nytt bloggnavn og plattform.

   Det er vel helt vanlig at man ikke alltid har like god tid til å kommentere og besøke andre blogger, det går vel litt i bølgedaler for alle vil jeg tro. Jeg ser den med omtaler, at det kan være lettere å kommentere noe om man har lest boken selv og kommer med sin mening eller vinkel på ting ved boken.

   Likt av 1 person

Kommentarer er stengt.