Veldig kort om: De bortkomne av Marlen Ferrer

De-bortkomne_productimageForlag: Gyldendal
Tittel: De bortkomne
Forfatter: Marlen Ferrer
Format: Ebok
Sideantall: 297
Utgitt: 2015
Utfordring: 150 bøker på 1 år
Kilde: Pdf-fil tilsendt fra forlaget

 

 

 

 

 

 
 

Forfatter

marlen ferrerMarlen Strand Ferrer er født i 1973 i Barcelona og er en norsk historiker. Hun ble dr.philos i 2008 ved universitetet i Oslo med en avhandling som omhandlet norrøn og spansk middelalderhistorie. Hun har tidligere deltatt i det populærvitenskapelige underholdningsprogrammet Big Bang.

 

 

 

 

 

 

 

Fikk tidligere i sommer tilbud om å lese debutromanen til Marlen Ferrer og etter å ha lest hva den handlet om takket jeg ja, for dette virket litt interessant og spennende. Boken ble lest i juli og jeg skulle egentlig blogget om den på søndag som en del av en bloggturnè som tydeligvis har falt i fisk siden jeg ikke har funnet noen omtale av den ennå. Men ok, dette er hva forlaget skriver om boken.

Akademikeren Liv har forlatt sin eksmann og sin halvvoksne datter, tatt med seg et oversetteroppdrag og bosatt seg i Mexico City. Hennes nye tilværelse er befolket av pensjonerte hippier, meksikanske gangstere og en trist poet med skrivesperre; av mennesker på svimlende oppturer og i fritt fall.

Livet hun lever i Mexico City er på siden av det etablerte, et liv fylt av nytelse og flekkete laken, hinsides de forpliktelsene livet hennes så langt har bestått av.

 

Deler av boken var både spennene og interessant men mye ble for urealistisk og nesten litt for dumt for denne leseren i hvert fall. Ja, jeg vet at dette er fiksjon og at ikke alt nødvendigvis trenger å fremstå særlig realistisk og troverdig til enhver tid, men likevel. Jeg slet meg gjennom boken fordi jeg liker å fullføre bøkene jeg har begynt på, og som sagt så var deler av boken helt grei, men det ble litt for mye «knulling og ut å ta seg en joint» til at den falt i smak her hos meg.

Det blir sagt at dette er som en norsk «Breaking bad», akkurat det kan jeg ikke uttale meg om siden jeg ikke har sett den tv-serien. Dette er ikke en bok jeg kommer til å anbefale videre men samtidig ser jeg frem til å lese flere omtaler av denne for å se hva andre syntes.

 

 

HILSEN BEATHE

2 kommentarer om “Veldig kort om: De bortkomne av Marlen Ferrer

  1. Uvanlig med en så pass negativ omtale fra deg, du pleier å treffe godt på smaken din med de bøkene du starter på. Ser at du leser Betty Smith nå, så da vet jeg at du koser deg igjen 🙂

    Liker

    1. Hehe… ja, kanskje det, men et par stykker har det blitt i løpet av de årene jeg har blogget om bøker. Men som du ser så har jeg ikke orket å skrive så mye om den så jeg var ikke så veldig engasjert selv om den «glimtet» litt til sånn innimellom. Betty Smith boken slet jeg faktisk litt med til å begynne med, den fenget meg ikke så veldig på begynnelsen….

      Liker

Kommentarer er stengt.