Oppsummering for juli

Det nærmer seg slutten på juli, og med dårlige prognoser for været også i august så er det vel lov å si at man er skuffet over sommerværet denne sommeren.Ja, om en kan kalle det sommer. I juli har jeg løpt ut på altanen hver gang solen har vist seg omtrent bare for å få noen minner om at jeg HAR sittet ute på altanen og nytt livet med en god bok denne sommeren også! Men det har vært mer på trass enn at været har lagt til rette for det.
Men nå er det tid for en liten oppsummering av  måneden vi nå legger bak oss, ja, jeg vet at det er en dag igjen av måneden men med tre sykedager denne uken må jeg ta igjen litt forsømte ting her i huset samt at den nye pcen min må inn til sjekk hos min kjære sønn og dermed blir det ikke så mye datatid på meg i morgen. Men altså dette er det jeg har lest, skrevet om og kjøpt.

BØKER LEST

Ved opptelling har jeg lest 11 bøker denne måneden og det er jeg ikke superfornøyd med  for dette er til tross for at jeg hadde hele huset for meg selv en uke, men den uken leste jeg nesten ikke et eneste ord. Jaja, sånn kan det gå.  Her er bøkene jeg har lest:

 1. Gråt,baby – Kari Saanum – Ebokbib
 2. Avslørt – Renèe Knight – Leseeksemplar
 3. Høytleseren på 06.27-toget – Jean-paul Didierlaurent – Leseeksemplar
 4. Fire dager hos farmor – Tor Martin Leines Nordaas – Leseeksemplar tilsendt fra forfatteren
 5. Stormen og stillheten – Miriam  Neegaard – Kjøpt
 6. Ned til hundene – Helle Helle – Kjøpt
 7. Will Gryson, Will Grayson – Jogn Green & David Levithan – Leseeksemplar
 8. Talking about Jane Austen in Baghdad – Bee Rowlat & May Witwit – Kjøpt
 9. Fornemmelsen for slutten – Julian Barnes – Kjøpt
 10. De bortkomne – Marlen Ferrer – Pdf-fil tilsendt fra forlaget
 11. Som eit barn – Sivert N Nesbø – EbokBib

BOKBLOGGERPRISEN 2015

I juli har jeg lest 4 bøker som kan kvalifiseres for BBP2015, disse er Gråt,baby av Kari Saanum, Fire dager hos farmor av Tor Martin Leines Nordaas, De bortkomne av Marlen Ferrer og Som eit barn av Sivert N Nesbø. Av disse likte jeg Gråt,baby dårligst mens Som eit barn  var den jeg likte aller best.

MANBOOKER / 1001-BØKER

I juli har jeg fått lest èn bok som kan krysses av på begge listene, så jeg er i gang. Det skal sies at jeg har begynt på Elskede av Toni Morrison og det er en 1001-bok.

BØKER OMTALT

Jeg har omtalt 7 av de  11  bøkene jeg har lest. To av dem har jeg måtte vente litt med siden de ikke blir utgitt før i midten av neste måned. mens de to andre kommer så snart de er skrevet ferdig. I tillegg har jeg faktisk skrevet bokomtaler på 3  bøker som jeg leste før juli og det er slett ikke verst for å være meg.

BØKER PÅBEGYNT

Elskede av Toni Morrison ( 1001-bok)

BØKER KJØPT

I juni klarte jeg å la være å kjøpe bøker i det hele tatt, denne måneden var jeg ikke fullt så flink, og det ble snopt 7 bøker og av disse var 4 brukte.

Denne måneden  ble det kjøpt 8 nye bøker og av dem er 4 kjøpt brukte.

 1. Ned til hundene – Helle Helle
 2. Talking about Jane Austen in Baghdad – Bee Rowlatt & May Witwit
 3. Forestillingen om et ukomplisert liv med en mann – Helle Helle
 4. The Fishermen – Chigozie Obioma (På longslisten til Manbooker 2015)
 5. Resten av dagen – Kazuo Ishiguro
 6. Kjærlighet i koleraens tid – Gabriel García Márquez
 7. Beretningen om et varslet mord   – Gabriel García Márquez
 8. Røverbruden – Margaret Atwood

FRA BOK TIL FILM

Denne måneden har jeg sett to filmer basert på bøker, jeg har sett  filmatiseringen av Richard C. Morais bok The hundred – foot journey. Det ble en fin  kulinarisk opplevelse! Boken derimot har jeg ikke fått lest ennå.

the hundred forrt journey

                   

Ellers så har jeg sett filmatiseringen av Alice Munros novelle Uvennskap, vennskap, forelskelse,forlovelse,ekteskap  som jeg skrev om i dette innlegget. Dette var den av novellene jeg likte best i samlingen med samme navn.

I tillegg så har jeg sett den sterke filmen A Thousand Times Goodnight, en meget sterk film som anbefales!

Jeg har også sett filmen Conviction som er basert på en sann historie, om en søster som brukte flere tiår av sitt liv for å få brorens sak tatt opp igjen, blant annet ved hjelp av DNA.

KORT FORTALT

 • Har lest 11  bøker
 • 7 av 11  bøker er omtalt. I tillegg har jeg skrevet omtale på 3 bøker som jeg leste før juli.
 • Kommet i gang igjen med Booker og 1001- prosjektet – Det er jeg fornøyd med
 • Har klart å holde meg noenlunde i skinnet når det gjelder å  kjøpe bøker

SER FREMOVER MOT AUGUST

Når vi nå snart nærmer oss august så betyr det også at bokhøsten snart er her. Den gleder jeg meg veldig til selv om jeg har planer om å ha en del fokus på manbooker / 1001-prosjektet fremover. Jeg håper det blir tid likevel til å få med seg noen av høstens bøker. Når det gjelder «Kommende bøker» innlegg som jeg har pleid å ha så kommer ikke det til å fortsette her på bloggen.

Gleder meg til å ta fatt på en ny lesemåned og ikke minst blir det i grunnen litt kjekt når skolen begynner igjen og hverdagen kan komme tilbake.
 

ØNSKER ALLE LESERNE MINE EN FIN LESEMÅNED I AUGUST OG EN FIN BOKHØST!

HILSEN BEATHE

8 kommentarer om “Oppsummering for juli

 1. Liker veldig at du har snopt deg Gabo-bøker… 🙂

  Også har jeg Elskede i hylla. Like forbanna ulest. Håper du skriver et overbegeistret innlegg om den når du er ferdig, slik at jeg blir smittet til å lese den selv.

  Til lykke med august!

  Liker

  1. Måtte fleske til med to bøker til av han karen der vet du! Men den ene så ut som en barne-og ungdomsbok med få sider og stor skrift. Vet du noe om det? Ja, jeg får håpe det jeg også, og blir jeg vill overbegeistret skal jeg vite å finne deg her i blogglandia, det er helt sikkert. Slik at du får lest den du også.

   Liker

 2. Like dårleg vér i Bergen som på Jæren, eg og har sprunget ut på terrassen ved kvart solgløtt, sittet der i 5-10 min og løpt inn igjen for det var så kaldt. I dag blåser det på tvers så hausten kjem kjapt 🙂

  Julian Barnes er lest, elles var det mykje ukjent. Obioma las eg ferdig i går, og den var super til siste side var vendt. Veldig sterk! Filmen med Helen Mirren har eg sett og ledd masse av – digger den dama 🙂

  Ha ein fin august!

  Liker

  1. Hehe…. så nettopp en video på facebook om den svenske sommeren, en dame satt i bikini og «solte seg» ute på terrassen i regnet for det VAR jo sommer! Det er nesten slik som jeg kunne ha funnet på. Høsten er her snart, det er helt sikkert!

   Åh, så bra å høre at du likte den boken så godt, ser frem til å lese den nå, lurte litt på å hive meg med på samlesingen til Linn, med noen av bøkene, må bare finne ut hvilke av de jeg skal lese først!

   Likte godt den filmen jeg også, vet ikke om jeg har sett filmer med henne før, ble litt usikker. Jaja, ha en fin kveld, Elida 🙂

   Liker

 3. Så mye du har lest! Hvordan likte du Stormen og stillheten? Den har jeg lest, samt Elskede av Morrison, men det er mange år siden.. Husker jeg likte den godt den gangen, selv om jeg ikke husker så mye av innholdet nå. Og Barnes har jeg i hylla, kjøpt på Mammut. Ha en fin leseaugust Beathe.:)

  Liker

  1. Stormen og stillheten var en sterk bok, men også her kunne jeg tenke meg å bli enda mer grepet av handlingen. Jeg har lyst å få vondt når jeg leser men det fikk jeg ikke, mulig det er meg det er noe «galt» med for tiden for det virker ikke som noe går inn på meg om dagene! Leste «Gråt,baby» som har noe av det samme tema i seg men jeg var nesten helt uengasjert mens jeg leste. Spent på hva du syntes om Barnes sin bok når du komemr så langt, Anita. Ha en fin ferie 🙂

   Liker

   1. Hm, det er vel slik noen ganger at man er mer mottagelig for inntrykkene når man leser og andre ikke… Tror neppe det er noe galt med deg.:) Jeg fikk vondt av å lese den boka, og det satt i lenge..
    Takker.:)

    Liker

 4. Spennende oppsummering du har denne gangen. Jeg har kun lest tre av dine, men du har lokket meg til å låne Julian Barnes sin bok, så den skal jeg ta fatt på next. Håper inderlig at august fremdeles er en sommermåned og at vi da skal få varme som plaster på såret for den elendige sommeren vi har hatt til nå 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.