Kort bokanmeldelse : Avslørt av Renèe Knight – Kommer i neste uke!

avslørtForlag: Cappelen Damm
Original tittel: Disclamer
Norsk tittel: Avslørt
Forfatter: Renèe Knight
Oversetter: Christina Revold
Format: Forhåndseksemplar/ heftet
Sideantall: 286
Utgitt: 2015
Min utgave: 2015
Utfordring: 150 bøker på 1 år
Kilde: Leseeksemplar

 

 

 

 

 
 

Forfatter

ReneeKnight�ColinHutton Renèe Knight er 55 år og arbeidet I BBC med å regissere dokumentarfilm om kunst før hun ble forfatter. Hun har skrevet fjersyns- og filmmanus for BBC, Channel Four og Capital Films.
Avslørt er hennes debutbok.

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er ikke ofte jeg leser krim eller thrillere slik som dette, men når jeg endelig gjør det så forstår jeg ikke hvorfor jeg ikke leser mer av det. Dette er en psykologisk thriller og forfatterens første bok. Det blir en kort omtale fra meg denne gangen for av og til er det slik at man ikke kan fortelle for mye av handlingen i fare for å spoile for dere som skal lese boken etterpå.

 

Dokumentarfilmskaper Catherine Ravenscroft finner en dag en krimbok på nattbordet og i den tro at det er ektemannen som har kjøpt den og lagt den der begynner hun å lese. Boken sies å være fiksjon men etter hvert som Catherine leser innser hun at boken er om henne selv, det er hun som er hovedpersonen i boken. Den forteller i detlajer om en forferdelig dag for over 20 år siden hvor hun ble slave av sin egen mørke hemmelighet, en hemmelighet som hun er sikker på at hun kun deler med èn eneste person- og den personen er død.

Hun åpner den bærbare pc-en og googler forfatterens navn. Det er blitt et ritual, nærmest. Hun har gjort det flere ganger, og har hver gang håpet at hun skulle finne noe der. Et spor. Men hun har ikke funnet noe. «En fullstendig fremmed er E.J. Prestons første og antakelig siste bok.» Ikke en gang et hint om at det var en mann eller en kvinne. Ikke hennes eller hans første bok. Den er gitt ut av Rhamnousia, og da hun slo opp navnet fikk hun bekreftet det hun allerede ante: boken er gitt ut på eget forlag. Hun hadde ikke visst hva Rhamnousia betydde. Nå vet hun det. Det var navnet på hevngudinnen, også kalt Nemesis.

 

S. 15

Den mørke fortiden hennes innhenter henne og hele verden går i oppløsning, og hennes eneste sjanse er å finne ut hvem det er som vil henne vondt og prøve å konfrontere denne personen med sannheten om hva som virkelig skjedde denne dagen, selv om det kan komme til å ødelegge både henne og familien hennes.

 

Opp med det, alt sammen, utdraget fra Nancys notatbok, og så var alt postet. Det føltes som om jeg hadde stappet en kattunge i en sekk og kastet den i kanalen. Jeg kan høre den mjaue, men det er ingenting jeg kan gjøre for å redde den. Synk eller svøm: det er opp til den.

S. 208

Denne boken likte jeg veldig godt! Den er skrevet på en slik måte at det var vanskelig å legge boken fra seg for jeg måtte hele tiden finne ut hva som skjedde videre. En ekkel steming gjennom hele boken gjorde den noe nervepirrede å lese. Vi følger Catherines kamp for å finne ut hvem som gjør dette mot henne, men også hennes kamp for å holde familien sammen etter at det blir klart at også mannen og sønnen hennes har fått og lest boken, og ikke minst forstår at det er henne det handler om. Vi får også noen kapitler hvor vi blir kjent med den som hevner seg på henne og dermed et innblikk i en ustabil persons tankegang. Mesteparten av handlingen foregår i 2013 med tilbakeblikk til 1993 og det som skjedde den fatale dagen.
Boken har et godt språk, er lettlest og veldig spennende. Den vil passe perfekt som sommerlektyre vil jeg tro. Jeg må bare nevne det fine coveret på boken, det likte jeg godt og det passer fint med handlingen. Boken blir utgitt den 16.juli.
Anbefales!

 

Andre som har lest og blogget om boken: Ritaleser og My criminal mind

 

 

HILSEN BEATHE

12 kommentarer om “Kort bokanmeldelse : Avslørt av Renèe Knight – Kommer i neste uke!

 1. Tenk å plukke opp krim-tips fra deg, det er ikke hverdagskost 🙂 Denne har jeg veldig lyst å lese, så jeg får se om jeg kan få den til å dukke opp hos meg også 🙂 Håper du har det fint, og nyter de få solstrålene vi har fått i dag.

  Liker

  1. Hehe, nei, det er det ikke, nesten som man skulle tro jeg hadde fått solstikk. Satt ute på altanen litt i sted med det blåste så fælt at jeg gikk inn igjen. Barna reiste i dag og jeg tenkte jeg skulle få begynt på Patrick sitt rom i dag men det måtte jeg bare slå fra meg. Får begynne på det i morgen. Blir deilig med en uke som «gressenke» nå!

   Liker

 2. Er godt i gang med denne, så jeg skummet bare fort gjennom omtalen din- livredd for at det minste lille hint skal spolere det aller minste, ikke bare det endelige utfallet, men minst like spennende er det jo å se hvordan personene utvikler seg! Skal lese nøyere da jeg er ferdig med boka ;o)

  Liker

 3. Jeg leser nesten aldri krim, men ble veldig begeistret for denne. Jeg lånte den videre til en kollega av meg, og under tre dager etter fikk jeg en melding fra henne om at nå hadde hun lest boka, søstera hennes hadde lest den og om mannen hennes kunne få lov til å ta den med på ferie og lese. Hehe.

  Likt av 1 person

Kommentarer er stengt.