Jeg har blitt utfordret…..

av Ina som er bloggeren bak bokbloggen Ibokhylla  tidligere i uken og  ble bedt om å svare på noen spørsmål, og her kommer svarene noe seint men forhåpentligvis godt.

1. Var det noen som inspirerte deg til å lese eller kom den interessen av seg selv?
Jeg har slett ikke alltid vært en lesehest, og inntil for få år siden leste jeg kanskje maks 5 bøker pr år, men tilfeldighetene ville at jeg skulle vinne noen bøker i en giveaway hos Anettesbokboble og etter det ble jeg bitt av lesebasillen. Så det er kjære Anette og fine Nina fra bloggen Ninaforfatter jeg har å takke for at min interesse for lesing økte. Så tusen takk til dere begge to 🙂
2. Hadde du lesetime på skolen hvor dere lånte en bok på biblioteket eller hadde med en hjemmefra som dere leste i? Skulle du ønske det var mer av det da du gikk på skolen?
Det husker jeg ikke at vi gjorde og dessverre så har ingen i min familie vært noen lesehester, med unntak av min oldemor som likte godt engelske romaner. Nå i ettertid så hadde jeg ønsket at jeg hadde fått den lesegleden jeg har nå når jeg var liten. Jeg har alltid lest for mine barn men dessverre så har interessen deres minket med årene, men det kan se ut som jeg begynner å få min datter litt på glid.
3. Hvis du skulle overtale en person som ikke liker bøker til å lese noe, hvordan hadde du løst det?
Jeg ville ikke funnet på å «overtale» noen av venninnene mine til å lese om de selv ikke er interessert i det, den gleden må vel nesten komme av seg selv og ikke gjennom «tvang», men som sagt rett over så prøver å få min datter på glid og det gjør jeg ved å kommentere og snakke mye om bøker (og da særlig ungdomsbøker) jeg holder på å lese og «tilfeldig» plasserer boken inne på rommet hennes etterpå!
4. Har bøker alltid vært en del av livet ditt eller kom det senere inn i bildet?
Nei, dessverre ikke får jeg si. Skulle så gjerne ha fortært mange flere bøker enn det jeg har gjort hittil, heldigvis har jeg anledning til å gjøre noe med det nå.
5. Hva ser du etter når du leter etter en ny bok å lese i?
Oj, det var egentlig et vanskelig spørsmål fordi det kommer helt an på om jeg har lyst til å lære noe eller om jeg er ute etter ren underholdning akkurat på det tidspunktet jeg skal velge en ny bok. Nå har jeg nettopp lest to ulike bøker hvor unge folk har dødd og hvordan foreldrene takler sorgen de sitter igjen med, og etter det var det godt med noe litt «lettere» litteratur.
6. Hvilke bøker synes du er oppskrytt og hvorfor?
Kommer ikke på noen på stående fot, men det hender jo selvfølgelig at jeg ikke alltid liker de bøkene som er såkalte «bestselgere» men boken trenger ikke å være oppskrytt fordi om den ikke falt i smak hos meg!
7. Er det noen karakterer i bøker du forholder deg til/forbinder deg med og hvem?
8. Ser du alltid filmatiseringer av en bok eller styrer du unna?
Styrer ikke unna men det hender ganske ofte at jeg blir noe skuffet over filmatiseringen fordi boken var så mye sterkere eller bare bedre rett og slett. For eksempel Gone Girl & Love,Eat and pray er to filmer som jeg ble noe «skuffet» over.
9. Spiser du noe mens du leser eller er det forbudt?
Dette har jeg avslørt tidligere en gang og de gangene jeg legger ut matbilder med en bok er bare fjusk og fanteri fordi jeg spiser aldri når jeg leser. Jeg liker å holde bøkene like pene hele tiden og kan finne på å kjøpe en ny bok om jeg får en liten rift. Bøker skal heller ikke skrives i, strengt forbudt her i gården sammen med eselører selvfølgelig.
10. Hvilken bok har skuffet deg aller mest og hvorfor?
Ikke ofte jeg avbryter bøker men «Arsenikktårnet» av Ann B . Ragde er aldri blitt lest ferdig her hos meg, men det er noen år siden jeg prøvde meg så kanskje jeg hadde vært mer «moden» for den boken nå? Ellers så var det en annen bok av Ragde jeg ble veldig skuffet over og den het «Nattønsket».
11. Hva ser du på TV nå for tiden?

Akkurat nå følger jeg med på Prinsebryllupet i Sverige (selvfølgelig), men ellers så er jeg veldig hektet på ulike tv-serier som «stjeler» mye lesetid fra meg. Jeg kan ramse opp: Nashville, Criminal Minds, Ncis, Ncis Los Angeles, Battle Creek for å nevne noen.


Beklager seint svar fra meg, jeg har kun en lånepc om dagene og liten tilgang på å lese mail og ble  først oppmerksom på nominasjonen i går. Tusen takk for det, forresten!
Jeg kommer ikke til å lage nye spørsmål eller nominere noen videre for det blir vanskelig å finne noen som ikke allerede har blitt nominert men de som vil kan selvfølgelig svare på spørsmålene jeg har svart på!

 
 

HILSEN BEATHE

8 kommentarer om “Jeg har blitt utfordret…..

 1. Flotte og interessante svar, Beathe! Jeg synes det er spennende å høre at du har gått fra å ikke lese noe særlig til å virkelig bli bitt av lesebasillen 😊. Nå leser du jo mer enn de aller fleste! Og veldig variert.
  NCIS er også en favoritt hos meg, jeg elsker Gibbs 😉.

  Ønsker deg en flott søndag, Beathe. Klem fra Silje

  Likt av 1 person

 2. Hei, nå har jeg fått lest svarene dine. Var ikke online i går. Lå over hos foreldrene mine og da er jeg ikke så mye online. Men takk for at du også bidro med dette. Spennende svar og likte godt hvordan du anbefaler bøker for datteren din ved å tilfeldig sette de bøkene igjen på rommet. Kreativt 🙂 Ha en fin søndag 🙂

  Liker

  1. Tusen takk for fine ord, Rita! 🙂 Og kjekt at du syntes jeg har utviklet meg som bokblogger, at du har lagt merke til det! Jeg skal inn å lese dine svar,er spent på de.

   Liker

Kommentarer er stengt.