Kommende bøker for mai

Da er vi snart i gang med de glade maidager og det er på tide å se litt på de bøkene som kommer den måneden. Som vanlig har jeg kun tatt med de som jeg selv kunne tenke meg å lese, dette er med andre ord ikke en komplett liste over alle utgivelser. Det er med forbehold om at datoene for utgivelse kan endres.
 

Jeg må si at jeg gleder meg til å møte Olivia Henriksen igjen i bok nr 2 om henne.

Hvorfor spurte de ikke Evensen ho ny

Litt om boken:  Som privatdetektiv sysler Olivia Henriksen mest med utro ektefeller og overvåkning. Da den beryktede SV-politikeren Arne Gustavsen blir funnet død i vannkanten ved Ankerholmens seilerforening, dras hun imidlertid inn i en sak som omfatter både miljøpolitikk, kyniske forretningsmenn og skitne affærer.

 

 

Jeg har ikke fått anledning til å lese den første boken til forfatteren ennå men den ligger på vent sammen ned mange andre bøker, denne virker også veldig interessant.

det blå mellom himmel og hav

Litt om boken: I en flyktningeleir på Gazastripen sitter Khaled, en ung palestinsk gutt, og forteller om slekten sin. Han er lenket til rullestolen, og er omgitt av fire generasjoner kvinner: Oldemoren, som kunne snakke med jinnen og bestemor Nazmyieh, som var den vakreste og mest rampete jenta i Beit Daras. Khaleds mor, Alwan, som elsker i det stille og det uendelige og broderer vakre arbeider der hun syr stjerner og månen på plass. Og lillesøster Rhet Shel, som er selve løftet de alle har gitt hverandre, hun som holder solen oppe.

 

Det var det fine coveret som gjorde at jeg bet meg merke i denne boken, og dermed var det rett på listen med den.

 

Tangodanseren_productimage

Litt om boken:  1928: De møtes første gang på en atlanterhavskrysser. Den sjarmerende Max Costa er profesjonell danser på Første klasse. Overklassejenta Mecha fortryller ham med sin gåtefulle skjønnhet og det funklende perlekjedet hun har rundt halsen.
Så følger en tango, small talk med Mechas verdensberømte ektemann, en ny og mer intens tango. I Buenos Aires fører Max paret til tvilsomme kafeer på jakt etter sterke opplevelser og dans. Men denne natten, da ting kommer ut av kontroll, begynner også det største eventyret i Max’ og Mechas liv: Den store kjærligheten. En kjærlighet som får en ny sjanse først da Den spanske borgerkrigen truer med å kaste Europa ut i kaos ?  

 

Denne virker veldig spennende!

 

der regnet faller

Litt om boken: Ruth Ardingly har nettopp blitt løslatt fra fengsel, mistenkt for mordet på barnebarnet sitt, Julien på syv år. Hun skal fortsette å sone i husarrest på hjemgården sin, Kilden. Det er et av få steder med vann i et England rammet av ekstrem tørke, mistenkeliggjøring og paranoia. Nå forsøker Ruth å sette sammen bitene av tragedien som oppløste ekteskapet, familien og drømmen hennes.  

 

 

Denne boken har jeg  lest men velger likevel å ta den med her, jeg likte coveret så godt og kunne tenkt meg å ha papirboken i bokhyllen. Vil du lese min omtale av den så kom gjerne inn på bloggen min den 15 mai.

MISSISSIPPISDØTRE liten

Litt om boken: New York 1945. Regina Mary Robichard har hele livet opplevd urettferdighet. Hun er
blitt behandlet som annenrangs, fordi hun er kvinne, svart og jurist – et yrke som er
upassende for henne. Drømmen om rettferdighet og jevnbyrdighet brenner i hjertet
hennes. Men kampen for likhet står på stedet hvil, inntil en sak dukker opp som
snur tilværelsen hennes opp ned.Saken dreier seg om drapet på en høyt dekorert, svart krigshelt. På vei hjem etter lang tjeneste i den annen verdenskrig, nekter løytnant John Howard Wilson å oppgi bussetet sitt til hvite, tyske krigsfanger som går på ved en fangeleir i Mississippi. John Howard Wilson blir dratt av bussen og drept. En hvit storjury dømmer drapet til å være en ulykke. Ingen straffes.
Regina Mary Robichard må reise til Mississippi og etterforske drapet, for å hjelpe de etterlatte å oppnå rettferdighet.    

 

Denne blir et absolutt «must» for meg denne bokvåren!

datteren

Litt om boken:   Jenny Malcolm befinner seg på riktig sted i livet. Selv om hun er konstant på farten – mellom en krevende jobb som lege, tre barn og den arbeidsnarkomane ektemannen Ted – synes hun det meste går etter planen. Men da den 15 år gamle datteren Naomi forsvinner sporløst, ramler Jennys tilværelse sammen. Hun innser at under den tilsynelatende plettfrie overflaten er mye annerledes enn det hun har forestilt seg.
Ett år senere er Naomi fremdeles borte. Jenny står på randen av sammenbrudd, det samme gjør familien hennes. Er sannheten om hva som skjedde med Naomi det eneste som kan samle familien igjen? Eller vil sannheten tvert imot rive dem fra hverandre for godt?

 

Dette høres ut som en fin bok for en lat sommerdag på altanen eller stranden for den saks skyld.

Hallberg-EnLitenVerden

Litt om boken: Hvis man mangler reisefølge, så kan man jo bare følge etter noen som er på vei til Arlanda, tenker 70-åringen Elsa, som ikke lenger vil sitte alene i leiligheten sin. I smug forfølger hun tilfeldig utvalgte personer, og rekker å komme seg både til Västerås og London før den virkelig store reisen står for døren.
Den tidligere filmstjernen Isabella blir fremdeles gjenkjent på gaten. Som 50-åring lurer hun på hva hun skal gjøre med resten av livet. Hennes fargerike venninne Carina i England er akkurat blitt singel. Tvunget til å finne på noe nytt begir Isabella og Carina seg ut på et eventyr på den engelske landsbygda.
Tilfeldigheter, eller kanskje det er skjebnen, fører Elsa, Isabella og Carina sammen, og de tre kvinnene får etter hvert stor betydning for hverandre på sine ulike eventyr. For verden er liten, bare man tør å legge den for sine føtter …

 

Det var tittelen som gjorde at jeg ble oppmerksom på denne boken, og kanskje den er litt «snillere» enn det tittelen skulle tilsi?

vatne. slik skal vi velge va re ofre. omsl

Litt om boken:  Kjetil og Aina drømmer om å gjøre en forskjell. De skal legge den forflatede, norske kulturen bak seg, flytte til det økologiske sambruket i USA, være med på starten av en ny samfunnsorden. De skal bare bruke et år på å spare opp penger først. Så kommer Ingrid, barnet. Og Aina dør under fødselen.
Fire år senere er Kjetil alenepappa og reklamemann i Ålesund. Han skriver brosjyrer om ullundertøy. Driver kundepleie. Lager fine videoer av barnehagens luciatog.
Men det finnes også en annen Kjetil: Han som skriver den destruktive bloggen «Oppløsningsrepetisjonene», om menneskehetens manglende fremtid.
Slik skal vi velge våre ofre er en roman om å holde ut og holde kjeft, men å rase når ingen ser det. Om grensene mellom ytring og handling i en verden av treningsblogger og interiørtips. Om likhetene mellom hakekors og nipsbokstavene «HOME», og lengselen etter overskridelser.
Men kanskje mest av alt om en far og en jente på fire.

 

Jepp, jeg har gått fått solstikk og har flere krimbøker med denne gangen.

kongens råd

Litt om boken: 1958, i en nedrivningsgård i Oslo: En norsk offiser som mistenkes for sovjetisk spionasje blir torturert til døde. 
Nåtid: To norske ambassadører dør under mystiske omstendigheter.
Samtidig har en kvinnelig russisk oligark nesten umerkelig klart å etablere seg i Oslo. Hvordan kan det ha skjedd?
Kyrre Kaupang er nå blitt en sentral skikkelse i etterretningsgruppen Stiftelsen, en vital og halv-demokratisk levning fra den kalde krigens dager. De er så vidt kommet i gang med å etterforske det første ambassadør-dødsfallet, da de brått får beskjed fra høyeste hold om å avbryte undersøkelsene.
Hvorfor?
Stiftelsen bestemmer seg for i stillhet å bryte forbudet mot å aksjonere: Hvem er den russiske kvinnen? Og hvorfor er ambassadørdødsfallene så betente? Er det en forbindelse mellom dødsfallene og etterkrigshistoriens største spionsak? 
Men noen aner at Kyrre Kaupang og hans kolleger er på sporet. Reaksjonen fra mektige miljøer som på ingen måte har glemt hendelsen i 1958 er både kontant og brutal.

 

Denne la jeg merke til for en god stund siden og endelig nærmer det seg utgivelse. Dette er første bok i en ny serie.

merket for livet

Litt om boken: Sommeren 1991 våkner den ni år gamle Jana Berzelius opp på et sykehus. Hun husker ikke hvem hun er, eller hvor hun kommer fra.
Tjueen år senere er Jana en vellykket jurist og arbeider som statsadvokat. Sammen med politiet skal hun etterforske drapet på avdelingslederen for Migrationsverket, Hans Juhlén. På drapsstedet finner de flere fingeravtrykk  som er så små at de må tilhøre et barn.
Etterforskningen tar en uventet vending da det dukker opp et nytt lik, denne gangen en ung gutt. Jo mer Jana graver i guttens bakgrunn, desto nærmere kommer hun sannheten om sin egen fortid.

Merket for livet er Emelis Schepps første bok i serien om Jana Berzelius.

 

 

Nok en bok for solfylte og late sommerdager.

de ferierende

Litt om boken: Ekteparet Post tar med seg storfamilien på en
to ukers ferie til Mallorca. Den solfylte øya med
innbydende strender, tapas og sommerlige aktiviteter
byr på et etterlengtet avbrekk fra livet på Manhattan.
Men ikke alt går etter planen for de ferierende.
Under oppholdet rippes det også opp i gamle sår og
fortrengte hemmeligheter ser dagens lys.

 

Den neste boken heter skjebnedansen på norsk men det ser ikke ut til at det norske coveret er helt klart ennå og derfor legger jeg ved det engelske.

skjebnedansen

Litt om boken: London, 1986. Den unge fotografen Kate Darling arver et vakkert, tegnet kvinneportrett fra bestemoren sin. Bildet viser seg å romme en helt spesiell historie – Kates historie. Jakten på gamle, glemte familiehemmeligheter tar henne med på en reise til Korsika, Paris og New York, og skillet mellom nåtid og fortid viskes ut idet Kate virvles inn i en vakker, men hjerteskjærende kjærlighetshistorie som skal forandre livet hennes for alltid.

 

Jeg har lest hele denne serien og det skal bli spennende å få med seg slutten, en fin barne- og ungdomsserie.

gjennkommeren

Litt om boken: Den spennande finalen om villheksa Clara
I den siste om villheksa Clara har Blodsungen vendt tilbake til livet. Ho vil gjere alt for å bli der, om ho så må ete kvart einaste levande vesen på jorda!
Det er opp til Clara og heksekretsen hennar å stanse henne – sjølv om dei veit kva det krev: For å få atterkomaren ut av verda må éin i kretsen døy.

 

Litt mer krim…..

solefall

Litt om boken: En fjorten år gammel jente forsvinner sporløst, fem år senere varsler en mann om sin egen død.
Den tidligere etterretningsagenten Tom Falck lever et rolig liv i Trondheim sammen med NRK-journalisten Hanne Sørensen. Helt til Hanne mottar et brev om et mulig drap. Tom Falck og hans politivenn Kurt Knudsen begynner å nøste i saken. Et nytt mord skjer og deretter enda et. Og det som tilsynelatende var et selvmord og en gammel forsvinningssak, utvikler seg til noe helt annet.
Samtidig skal norske myndigheter bestemme hvem som skal få ansvaret for sikkerheten til den største norske fastlandsinvesteringen noen gang – etableringen av jagerflybasen for F35 på Ørlandet. Storpolitikken har dermed ankommet Trondheim og i kjølvannet av den, følger de som har alt å vinne og ingenting å tape.

 

Helt på tampen har jeg tatt med en liten novellesamling som jeg tror jeg bare MÅ få med meg denne bokvåren!

Snart er dette lenge siden.

Litt om boken:  Om kjærlighet som plutselig oppstår og den som brått tar slutt. Barnet som forsvant, mensen som kom så altfor tidlig og forelskelsen som fortsatt lever. En niqab og en nyttårsaften utenom det vanlige. Noveller om kvinner og menn, i ulike stadier i livet, i deres møte med det fremmede, med ensomheten og hverandre.

 

Da har jeg tatt med de bøkene som kommer ut i mai og som jeg syntes var interessante. Det kan godt være at det er noen jeg har oversett og ikke fått med meg.Før brukte jeg Litteraturklubben.no for de var enkel å bruke når jeg skulle lete etter bøker, de har dessverre lagt ned og nå bruker jeg et par nettbokhandlere i tillegg til forlagene, men det har blitt litt mer tungvint å lete frem bøker nå i forhold til det var før.

HA EN FIN BOKVÅR!

HILSEN BEATHE

11 kommentarer om “Kommende bøker for mai

 1. Det er alltid så spennende å lese blogginnleggene dine for du leser SÅ forskjellige bøker fra meg. Da blir jeg oppdatert på den fronten også. Så takk 🙂

  Liker

  1. Takk for det, og bare hyggelig Marianne! 🙂 Ja, det er litt kjekt at ikke alle leser det samme og på den måten kan man plukke opp litt tips her og der! 🙂 Jeg har blitt inspirert av dere som leser mye 1001 bøker slik at det er noe jeg skal jobbe med fremover, noe jeg ser frem til:-)

   Liker

 2. Den første boka til Susan Abulhawa, Morgen i Jenin, er veldig fin. Den las eg for 5 år sidan, og det er ei må-lese-bok! Og den er sterk, uendeleg sterk!

  Liker

 3. Her var det et par-tre iøyefallende bøker jeg vil lese. Lene Kjølners bok har jeg ventet på, så den er grei. Boka om tangodanserinnen var ny/ukjent for meg, og siden jeg har gått på tangokurs i Buenos Aires er jo denne boka et must! Bjørn Vatnes roman virker også som meget interessant, og Knut Braa må jeg sannelig skjerpe meg på å få lest. Har to i hylla av ham, ulest…sånn er det. Ha en fin kveld.:)

  Liker

  1. Ja, den tango-boken kunne jeg tenkt meg men usikker på om jeg skal spørre etter den helt enda. Det er lett for at det hoper seg opp med bøker ,men ikke lett å tekke nei heller om det er bøker du kunne tenke deg å lese.

   Liker

 4. Der ser du, det er mye jeg har gått glipp av bare fordi jeg ikke har greid å holde fast på den nye bloggen din på bloggrollen min 🙂 For en fin oversikt! Jeg har begrenset meg veldig når det gjelder å be om bøker, helt siden nyttår, og nå begynner jeg endelig å bli noenlunde ajour. Bøkene jeg har med på tur er alle tre på denne listen (to pluss lydboken) så ingen kan si at jeg ikke lese aktuelle bøker 🙂

  Liker

  1. Har du prøvd å slette den og legge den til på nytt? Kanskje det hjelper? Men jeg legger også ut alle innleggene på bloggens facebook-side. Har fått tak i noen av disse og et par er lest allerede så gjenstår det å se om jeg kommer til å få de andre i hus.

   Liker

Kommentarer er stengt.