Mammutsalg 2015 – Har du mammut mania?

Den 16 februar går startskuddet for årets mammutsalg, men allerede nå kan du forhåndsbestille dine utvalgte bøker. Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt til å handle på årets mammutsalg for sant å si så syntes jeg ikke det er så fantastisk billig. Kanskje det kan henge sammen med at jeg har blitt bortskjemt de siste årene når jeg har mottatt en del bøker fra ulike forlag, ikke godt å si.

Egentlig har jeg ikke plass til flere bøker, ei heller har jeg plass til flere bokhyller i stuen eller noe annet sted i huset. Eller det vil si at jeg har plass til en smal hylle ved siden av tv, men selv når jeg har fått somlet meg til å kjøpe den og sette den på plass, så er det langt fra nok til at alle bøkene skal få plass i en bokhylle, slik de egentlig fortjener. Den ene siden av klesskapet mitt er fullt av bøker og leste bøker blir satt ut i en hylle i (inne)boden. Så strengt tatt skulle jeg ikke ha fått en eneste ny bok til inn i huset før om et par år,minst. Yeah right!

Etter en uke hvor både jeg og barna har lagt strykeflat med influensa,en uke hvor jeg ikke har fått lest så mye som et eneste ord i en eneste bok så var det fristende å bla i mammutkatalogene når jeg fikk de inn dørene for noen dager siden. det endte selvfølgelig med at jeg fant noen bøker som jeg kunne tenke meg. Jeg har plukket ut syv bøker  fra årets salg.

Litt om boken
Bokas jeg – Momo – er araber og muslim. Han vokser opp hos den jødiske Madame Rosa. Hun har vært prostituert, nå er hun en slags pleiemor for barn av prostituerte. Mellom Momo og madame Rosa utvikles et nært og varmt forhold.

Litt om boken
 Da Teddi Overman snubler over en skakk og forlatt stol i veikanten i Kentucky, finner hun samtidig sitt livs store lidenskap. Ved hjelp av malerpensler, sandpapir og mye kjærlighet lærer hun å forvandle utslitte møbler til de flotteste antikviteter, og flytter til Charleston for å åpne antikvitetsbutikk. Det å puste liv i andre menneskers skrap gir Teddi mening i livet, men det kan ikke ta bort usikkerheten som har fulgt henne siden lillebroren Josh forsvant. Da hun får signaler om at Josh ennå er i live, drar hun hjem til Kentucky for å se etter ham. Det er en reise som kan forsone Teddi med hennes istykkerrevne familie – og hjelpe henne med å finne seg selv.
Litt om boken
Familien Thornhill kom til Australia på begynnelsen av 1800-tallet, forvist fra England på livstid. Sarah er familiens yngste datter, viljesterk og sta ifølge stemoren, men Sarah og den flotte Jack Langland er ikke i tvil om at de er som skapt for hvernadre. Jack og jeg, tenker Sarah, hvordan kunne det noen gang bli feil? Men det skjuler seg en godt bevart og ødeleggende hemmelighet i Sarahs familie. En reise gjennom en mørk fortid venter henne.
Litt om boken
Romanen handler om Ellisif Wessel. Hun blei født i 1866, og i stedet for å leve et beskyttet overklasseliv, valgte hun å bosette seg i Kirkenes og å kjempe for de menneskene som hadde aller minst. Ved bruk av kamera og ord dokumenterte hun elendigheten blant landets fattigste arbeiderklasse. I tillegg til å kjempe for rettferdighet, kjempet hun også sin egen personlige kamp mot utstøtelsen, tvilen og sin egen sorg.
Litt om boken
Lotus, Georgia, på førtitallet: To barn fra det afroamerikanske fattigstrøket blir vitne til at liket av en svart mann dumpes og begraves av hvite menn. De er lamslåtte av skrekk, men minnet fortrenges. På femtitallet vender krigsveteranen Frank Money tilbake til hjembyen i Georgia. Han bærer med seg fryktelige minner fra Koreakrigen. Hverdagen er preget av rasisme, mareritt og for mye alkohol. Når han får vite at søsteren Cee er dødssyk, drar han for å hjelpe henne. Under reisen oppdager han at han er i besittelse av en styrke han aldri hadde trodd han ville finne tilbake til
Litt om boken
Boka er ført i pennen av et av Pessoas berømmelige heteronymer, Bernardo Soares, som forfatteren har kalt «en svakt forkrøplet utgave av min egen personlighet.» Denne pregløse regnskapsassistenten frister en begivenhetsløs og anonym tilværelse i Lisboa. Etter endt arbeidstid sitter han i sitt leide værelse og skriver ned sine tanker om drømmen og livsleden, livet og døden, altet og intetheten i en verden der ingenting henger sammen. «Jeg er en nomadisk vandringsmann i min egen bevissthet,» skrev Pessoa en gang. Uroens bok kan betraktes som notater fra disse vandringene.
Litt om boken
Miles Halter er ferdig med det trygge livet hjemme. Hele tilværelsen hans har vært et eneste stort fravær av begivenheter, og hans besettelse med berømte siste ord har bare fått ham til å lengte enda sterkere etter «Det Store Kanskje» (Francois Rabelais, dikter). Han reiser til den noen ganger gale og alt annet enn kjedelige verdenen på Culver Creek Pensjonatskole, og livet hans blir det motsatte av trygt. Noen rom bortenfor ham bor nemlig Alaska Young. Den lekre, smarte, morsomme, sexy, selvdestruktive, ute-å-kjøre Alaska Young. Hun er en begivenhet i seg selv. Hun trekker.Miles inn i sin verden, kaster ham ut i Det Store Kanskje, og stjeler hjertet hans. Og så … Etter. Ingenting blir noen gang som før.
Har du bladd i årets kataloger og sett deg ut noen bøker du kunne tenke deg?
Ellers så er formen heldigvis litt bedre slik at jeg endelig kan få lest ferdig boken jeg holder på med. 
Jeg holder også på å klekke ut en ny idè til hvordan jeg kan endre litt på innholdet i spalten «Boken på vent» uten at jeg nødvendigvis trenger å endre navnet på spalten. Det gjenstår å se om jeg klarer.
Det er godt mulig at jeg kommer til å spørre dere lesere om å være med å stemme frem et nytt navn, men dette kommer jeg eventuelt tilbake til.
ØNSKER DERE EN RIKTIG GOD HELG!

9 kommentarer om “Mammutsalg 2015 – Har du mammut mania?

 1. Godt å høre at du og dine holder på å kråne til. Jeg har for første gang på det jeg kan huske ringt på jobb og sagt at jeg er for syk til å komme. Så sjelden er jeg syk, og takk for det. Mammutkatalogen kom i hus, jeg bladde forsiktig gjennom den, for å se om noe sprang i synet på meg, men jeg pustet egentlig lettet ut, da jeg greide å legge den i papirbosset. Tenker litt som deg, at det ikke er så fryktelig billig lenger, og bøker har jeg jo egentlig mer enn nok av. Ha en fin fredag Beathe!

  Liker

 2. Mine tips publiseres om to dager mener jeg å huske. Deriblant Hvem er du Alaska 🙂 Jeg har nok, voksen alder til tross (Voksen? Jeg? Hææææ?!), falt pladask for Greens romaner. Ikke dermed sagt at jeg kommer til å kjøpe den. De jeg definitivt har tenkt å kjøpe er Atlas over fjerne øyer og Langt fra stammen. De bøkene har jeg hatt lyst på kjempelenge.

  Ellers er jeg glad du lister opp Himmelstormeren. Fascinerende historie om Ellisiv Wessel! Hvis du vil lese min omtale: http://ellikkensbokhylle.blogspot.no/2012/04/himmelstormeren-av-cecilie-enger.html

  Liker

 3. Den har gått i bosset her også nå, men mulig jeg plukker med meg en bok eller to av disse, vet ikke helt ennå. Jeg har jo nok bøker da og så veldig billig er det vitterlig ikke. Ha en fin fredag du også, Tine

  Liker

 4. Kunne selvfølgelig tipset om bøker jeg har lest som jeg ville anbefale videre men så langt kom jeg ikke denne gangen. Himmelstormeren har jeg ønsket meg i mange år så kanskje den skal få komme hjem denne gangen, men så er jeg også nysgjerrig på Toni Morrison sin bok.

  Nei, helt voksen blir jeg nok sikkert aldri og jeg begynner å nærme meg stygt de 50… huff.. Skal sjekke ut omtalen din av Himmelstormeren.

  Liker

 5. Jeg har sperren på i år. Har nok uleste bøker.. Men det er en bok jeg kan tenke meg, bare en jeg kanskje skal ha.. Moren av MArit Christensen.. Go bedring Beathe:)

  Liker

 6. Jeg har litt Mamutt-mania, og skal kjøpe noen bøker, men det er noen i serier jeg har noen bøker i fra før, som krim boken til Øysten Wiik og Mons Kallentoft. Utover det så må jeg se i butikken, det pleier å bli flere enn jeg hadde tenkt dessverre… 🙂 Fine bøker du minner oss på!

  Liker

 7. Jeg skal ikke kjøpe en eneste Mamutbok! Det er allerede for mange bøker i leiligheten min 🙂
  Av bøkene du nevner har jeg kun lest Uroens bok. Den liker jeg godt. Pessoa er fantastisk!
  Håper du er frisk igjen nå og har fått lest masse i helga

  Liker

Kommentarer er stengt.