En smakebit på søndag: Et blått sjal av bly av Kjell Erling Bardal

Da skriver vi februar allerede, jeg sier allerede fordi jeg syntes januar har gått så fort.
Siden det er søndag så er det klart for nye smakebiter i spalten til Mari og flukten fra virkeligheten.
Jeg holder på med en bok som jeg begynte på i forgårs men som jeg ikke har hatt tid til å lese så veldig mye i pga to bursdagsfeiringer i huset denne helgen.
Boken jeg snakker om er Et blått sjal av bly og er skrevet av Kjell Erling Bardal, og den har fått veldig gode tilbakemeldinger fra de som har lest den. Foreløpig er jeg fornøyd jeg også.
Litt om boken:
Erling vender tilbake til det idylliske barndomshjemmet i Nordland. Det som skulle være et hyggelig sommerbesøk, blir imidlertid ikke som forventet. For i det lille lokalsamfunnet er det hensynsløse krefter i sving, og Erling tvinges motvillig til å ta kampen opp mot dem. I Helgelandskysten storslåtte kulisser blir han deltaker i et drama fylt med ondskap og vold, men også med lengsel og kjærlighet. Og mens livet hans snus på hodet, er det én motstander han ikke oppdager. En som helst vil se ham død.Jeg har kommet til side 85 og det er der dere får en smakebit fra i dag


Bebyggelsen i Sandnessjøen brer seg fra sjøen oppover en åsside.
Jensen bor øverst i åsen, i en blindgate som ender som tursti ut i terrenget.
Mens vi beundrer utsikten over fjorden og byen, skjenker han opp i tre glass Remy Martin XO Excellense. Deretter tar han andektig fram en kasse cubanske sigarer. Han og Kasper tenner hver sin før de lener seg tilbake i stolene og ser røyken flyte forbi meg som en grå elv ut i sommerkvelden.
– Jeg forstår ikke hvorfor dere orker å smatte på de bladene.
De ser oppriktig forbauset på meg.
– De er rullet mellom kvinners lår,Erling, kommenterer Kasper. Deretter blir det stille en stund mens de nyter det gode liv, som to fluer i en sukkerskål.
Men det tar ikke lang tid før Kasper blir utålmodig og bryter stillheten.I dag skal det leses i tillegg til å se siste dag av NM på ski på Røros, og så skal jeg lage vårruller til middag for andre gang (lavfodmap-oppskrift) Vi lagde sist helg og de ble skikkelig gode.

ØNSKER DEG EN SUPER SØNDAG!
17 kommentarer om “En smakebit på søndag: Et blått sjal av bly av Kjell Erling Bardal

 1. Jeg har akkurat lagt denne opp på nattbordet og skal lese den etter at jeg er ferdig med ett par andre krimbøker. Krim er nattbordsbøker for meg fordi jeg synes det er veldig avslappende å lese krim 🙂 (Utenom i går kveld da jeg leste slutten av Brennemerket av Eystein Hanssen, da var jeg ikke avslappet – uten å spolere slutten for noen andre :-)) Ønsker deg en fin søndag, Beathe!

  Liker

 2. Att njuta det goda livet som två flugor i en sockerskål… 🙂
  Tack för smakbit, den här finns nog inte översatt till svenska tror jag.
  Önskar dig en fin söndag!

  Liker

 3. Det er flere jeg kjenner som sverger til den lavfodmapboken, så nå begynner jeg å bli skikkelig nysgjerrig på den. Kos deg med boken og de fine beskrivelsene av Sandnessjøen. Heldige meg har vært der og kunne virkelig leve meg inn i omgivelsene 🙂 Ha en super søndag Beathe!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..