Januar – En oppsummering

Den aller første måneden i 2015 er snart over, men før vi ønsker februar velkommen så er det på tide å se litt på måneden som har gått, hva er lest og skrevet om, og har det kommet nye bøker i bokhyllene?
Januar var også den måneden hvor langlistene og ikke minst kortlistene til bokbloggerprisen 2014 ble offentliggjort og jeg må si at jeg ble veldig fornøyd med årets lister.
BØKER LEST

Ved opptelling så viser det seg at 18 bøker er lest denne måneden og det er jeg strålende fornøyd med! Jeg har lest mest norsk med tanke på bokbloggerprisen 2014 og 2015, men også noen utenlandske har sluppet til.

 1. Mine fem år som far av Bjarte Breiteig
 2. Om igjen av Monika Isakstuen
 3. Tauet av Mikkel Bugge
 4. Ingen savner Edvard Niema av Eivind Larssen
 5. Et eget rom av Lotta Elstad
 6. Gater i mørke av Patrick Modiano
 7. Ungdomstid av Patrick Modiano
 8. Det lir mot kveld / Kristinas reise – To sonettkranser av Margaret Skjelbred
 9. Sannheten og andre løgner av Sascha Arango
 10. Søndager i august av Patrick Modiano
 11. Sukkerplantasjen på Puerto Rica av Edsmeralda Santiago
 12. To sekunder før mirakelet av Agnès Ledig
 13. LAVFODMAP- God mat for sensitive mager av Cecilie Hauge Ågotnes
 14. LAVFODMAP En komplett håndbok for deg med sensitiv mage av Julianne Lyngstad
 15. Mingvasevann av Cecilie Cottis Østreng
 16. En herlig røre av Janet Evanovich
 17. Et sted skinner det av Vibeke Riiser- Larsen
 18. Alle utlendinger har lukka gardiner av Maria Navarro Skaranger
Jeg har lest de tre bøkene til nobelsprisvinneren og det er ingen tvil om at han har en fin stemme, og jeg ser frem til neste bok kommer ut i mars.
BOKBLOGGERPRISEN 2015

Av de 18 bøkene jeg har lest så er 5 av dem bøker som kan nomineres til bokbloggerprisen 2015, disse er de to LAVFODMAP bøkene, Mingvasevann som jeg ikke skjønte alt av men som jeg forstod handlet om livet til en dame som slett ikke har hatt det noe godt. Ellers så likte jeg både Et sted skinner det som er en mørk fortelling om ensomme Sigrid, og sist men slett ikke minst Alle utlendinger har lukka gardiner som var en spesiell bok som jeg likte godt.
BOOKERPRIS & 1001-BØKER

Har ikke kommet i gang med disse ennå men satser på å få gjort noe med det i februar.

BØKER PÅBEGYNT

Jeg begynte jo på Alias Grace i desember men den ligger der ennå, men jeg tenker at februar er en fin måned å ta den frem igjen på. Ellers så begynte jeg på Et blått sjal av bly i går men har ikke fått lest  den ferdig ennå så den følger også med over til februar.

 BØKER OMTALT

Av de 18 bøkene jeg har lest så har jeg skrevet omtale på 14 av dem, de resterende 4 holder jeg på med og blir publisert så snart de er ferdig skrevet. I tillegg har jeg omtalt noen jeg leste i desember, blant annet De som ikke finnes og Fra jorden roper blodet. Har en liten jobb og gjøre her for det er mange bøker for 2014 som ikke er skrevet om ennå men jeg satser på at resten av bøkene jeg leste i desember blir omtalt i februar.

BØKER KJØPT

Har ikke klart å holde meg helt unna så et par bøker ble kjøpt i januar,

 1. Alle vil hjem – trilogien av Helga Flatland
 2. Familieanliggender av Rohinton Mistry
 3. LAVFODMAP- En komplett håndbok for deg med sensitiv mage av Julianne Lyngstad
 4. Dyr,sortert etter alder av Frøydis Sollid Simonsen
 5. Livet i Catfish Alley av Lynne Bryant

FRA BOK TIL FILM
Ut fra bloggen min så kan man kanskje ikke gjette seg til at jeg liker å se filmer men det gjør jeg altså og har et sted mellom 4 og 500 filmer vil jeg tro, inkl en haug med tv-serier.  Denne måneden har jeg sett to filmer basert på bøker, den ene har jeg kun sett filmen og ikke lest boken men det fikk jeg lyst til. Dette gjelder The maze runner av James Dashner, som er en apokalyptisk fiksjon, science-fiction med andre ord. den andre var boken til Janet Evanovich, En herlig røre som det ble laget film av i 2012 under navnet One for the money som også er original tittelen på boken.
    
           

KORT OPPSUMMERING

Lest 18 bøker – Veldig fornøyd
Omtalt 14 av dem – Sånn passe fornøyd
5 av bøkene kan nomineres til BBP 2015 – Fornøyd

SER FREMOVER MOT FEBRUAR

Siden jeg ikke kom i gang med 1001 / manbooker prosjektet mitt i januar så er planen å komme i gang med  den kommende måneden, og nå må jeg ikke glemme at det er VM om 3 uker, da blir det 14 dager med lite lesing vil jeg tro. Ellers så har det allerede kommet i hus i form av leseeksemplarer en bunke med bøker som jeg har lyst til å kaste meg over alle som en med det samme så da blir det vanskelig å plukke opp bøker som har stått i hyllene fra før men jeg skal prøve å få laget meg et slags system slik at jeg får lest mye nytt men også noe av det som har stått i hyllene fra før av også.
I februar skal vi begynne med samlesing igjen og siden jeg har planer om å lese alle bøkene på nytt så betyr det at jeg skal lese Unnskyld på nytt igjen den kommende måneden, men det skal bli interessant å se om jeg «ser litt mer» enn første gangen jeg leste den og det blir litt artig å sammenligne notatene i etterkant, nesten som et lite prosjekt i seg selv det kommende halvåret.
Ellers så håper jeg at skrivelysten tar seg opp og kommer på linje med leselysten slik at jeg kommer inn i en rutine der jeg får skrevet om bøkene ganske snart etter at de er lest ferdig.
ØNSKER ALLE MINE FINE LESERE EN RIKTIG FIN LESEMÅNED I FEBRUAR!

15 kommentarer om “Januar – En oppsummering

 1. Utrolig så mye du har lest.. og også blogget om, Har lest fler av dine bøker. Spent på hva du synes om Et blått sjal.. Ha ne fin helg Beathe.:)
  Pst.. skal tro om kaffe står på versinglista på FODMAP ? Har mye magesyre, ubehag, litt vondt, luft, i dag og i går, sikkert drukket en kaffesort som ble for hard for magen..

  Liker

 2. Skal si du har hatt det travelt i år! 18 bøker i tillegg til all sporten, det er ikke verst 🙂 Jeg har lest fem av dine bøker, blant annet de to diktsamlingene. Jeg leverte Alias Grace tilbake til biblioteket, det ble for mange bøker for meg her. Nå har jeg 4 biblioteksbøker liggende, så i februar kommer jeg ikke til å lese så mange nye bøker. Bokbloggerprisen har jeg helt glemt, må sjekke om jeg har lest noen nye norske idet hele tatt 🙂 Ønsker deg en fin dobbel bursdagsfeiring i dag!

  Liker

 3. Jeg tenkte også jeg skulle begynne med oppsummeringer, men i dag har jeg allerede publisert to innlegg. Så mitt oppsummeringsinnlegg får komme i morgen. 🙂
  Du har jo lest en hel haug! Og virkelig fått skrevet om mange av dem 🙂 Et eksempel til etterfølgelse altså 🙂

  Liker

 4. Syntes jeg sliter litt med skrivingen om dagene men ved opptelling er det kanskje ikke så ille likevel. Men det er kjedelig å skrive om bøker lenge etter at de er lest ferdig. men det er jo bare meg selv jeg kan takke for det 😉 Kaffe inneholder ikke FODMAPS men derimot koffeinet som er i kaffen kan sette systemet i gang!

  Liker

 5. Takk for det Tine, snart klart for kaker her nå! Du har lest Mingvasevann og den er nå for i år. Jeg skal jo komme i gang med ulike prosjekter men det har kommet en del nye bøker som jeg vil lese og ikke minst så kommer det mye i mars, jeg har begynt på innlegget mitt over bøker som kommer i mars og jeg har kommet opp i 11 allerede, nesten godt jeg ikke skal kjøpe alle disse for det hadde gått hardt utover lommeboken. Men for å få lest litt begge deler så må jeg ha en liten plan tror jeg.

  Liker

 6. Ja, det der var nå egentlig litt rart for Cola pleier jo å hjelpe på magen det, må lese litt om dette tror jeg. Jeg har jo ikke blitt voksen enda og drikker ikke kaffe 😉

  Liker

 7. Joda, jeg er fornøyd selv om dette bare er «Tine-tempo» light-versjonen. Jeg holder på å skrive omtale på «Alle utlendinger har lukka gardiner» og tenkte jeg skulle få til å skrive deler ( et par linjer) på kebabnorsk, men det var ikke så lett, eller kanskje jeg rett og slett er for trøtt.

  Liker

 8. Huff jeg skjemmes for alle har jo lest flere bøker enn meg i januar. Jeg har bare lest åtte. Bruker som regel å lese mye mer enn det. Men, men … får ta meg sammen og lese 10+ bøker pr.måned sånn som jeg regel gjør. Istedet for å sose bort tiden:) Fin oppsummering.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..