En smakebit på søndag: Sukkerplantasjen på Puerto Rico av Esmeralda Santiago

Jeg har vært så opptatt med skirenn og lesing i dag at jeg nesten glemte å skrive innlegg.
Jeg holder fremdels på med novellesamlingen Tauet, men jeg leser den bare sånn innimellom andre ting.
I dag skal dere få en smakebit fra en bok jeg har holdt på med i noen dager men som jeg har planer om å få lest ferdig enten i løpet av dagen eller morgendagen.
Det heter at det er en karibisk Tatt av vinden uten at det sier meg så mye for jeg har ikke lest den ei heller sett filmen. Men jeg liker hovedpersonen Ana veldig godt og ligner Scarlet O`hara på henne så er jeg nesten sikker på at jeg kommer til å like henne også.
Litt om boken: Puerto Rico 1844. Atten år gamle Ana har oppfylt drømmen sin og fulgt i sine forfedres fotspor fra Spania til karibien. Hun har fått med seg ektemannen, Ramón og tvillingbroren hans, Inocente, til å flytte til en avsidesliggende sukkerplantasje brødrene har arvet.


Ana er kompromissløs og trosser ekstrem hete, sykdom og isolasjon for å drive plantasjen. Men da den amerikanske borgerkrigen bryter ut i 1861, trues både levebrødet og livet hennes av dem hun er avhengig av: slavene.


Ana er villig til å ofre nesten alt for det eneste stedet hun har følt seg hjemme. Men vil det vise seg å være mer enn hun kan tåle?
Smakebiten er hentet fra side  227
Hver gang Ramòn tenkte på den dagen, ble han skamfull.Han hadde sett Inocente slå kvinner på horehus. Broren hadde slått Marta og Nena også, men så vidt Ramòn visste, hadde han aldri slått Ana. Han tøylet de voldelige impulsene av respekt  når han var sammen med henne fordi hun var Ramòns kone, men Ramòn hadde fryktet den dagen da Inocente skulle  glemme seg bort.
Ana hadde aldri klaget på Inocentes temperament, og det gjorde saken enda verre for Ramòn. Dersom Inocente bare hadde slått henne en eneste gang, ville ikke  Ramòn ha sett det skrekkslagne blikket da han slepte henne bortover gulvet etter flettene. Da ville hun kanskje ha forsvart seg i stedet for å rulle seg sammen til den fryktelig irriterende, klynkende lille ballen som hjemsøkte ham.


Resten av søndagen er viet til lesing av denne boken samt at jeg skal få med meg skiskyting for gutta som begynner om litt over en time.
HA EN FIN SØNDAG ALLE SAMMEN!


12 kommentarer om “En smakebit på søndag: Sukkerplantasjen på Puerto Rico av Esmeralda Santiago

 1. Flott smakebit fra en bok jeg tenker er helt i din gate, så jeg tipper du koser deg. Jeg har gått og hentet bilen i dag etter en fuktig aften i går, og nå skal vi på kaffebesøk. Litt har jeg dog lest, og innspurten av Svømmeren er skikkelig spennende, nesten så jeg ikke vil gå ut igjen 🙂

  Liker

 2. Jeg har både lest og sett Tatt av vinden. Og jeg har denne boka liggende i haugen ved siden av meg. Det er sammenligningen med Tatt av vinden som gjør meg litt skeptisk. Liker du boka?
  Kos deg med lesing og skisyting i dag 🙂

  Liker

 3. Denne boken har jeg ikke hørt om. Jeg hater sport. Liker ikke, som jeg kommenterte på Facebook tidligere i dag. Heldigvis er det andre ting å glede seg over. Jeg følger med på serien om Astrid Lindgren som går på NRK1 på søndagskveldene. Ha en fortsatt trivelig søndagskveld, Beathe! 🙂

  Cecilie

  Liker

 4. Spennende tanke med en slags «Tatt av vinden»-inspirert historie satt til et annet sted! Jeg har lest boken og sett filmen, begge anbefales på det varmeste, så denne burde jeg definitivt sjekke ut!

  Liker

Kommentarer er stengt.