Boken på vent: Familieanliggender av Rohinton Mistry

I denne tirsdagspalten  setter jeg fokus på bøker jeg skal lese, dette kan være bøker som har blitt stående i bokhyllen en god stund uten å ha blitt lest eller det kan være bøker jeg nettopp har oppdaget. Har du bøker du vil børste støv av eller har du nettopp oppdaget en bok du har lyst til å snakke om så må du gjerne være med du også.


Da er boken på vent tilbake etter juleferien og foreløpig i samme utgave som tidligere. Jeg har lyst til å endre litt på spalten men hvordan har jeg ikke helt funnet ut av enda og derfor fortsetter det som før.

 I morgen kveld går fristen ut for nominering til BBP 2014 og ikke i kveld som jeg kom til å skrive i sted, men siden jeg hadde planlagt å sende inn nominasjonene i kveld så gjør jeg det. Skal bruke noen timer i dag på å bestemme meg for hvilke bøker jeg skal nominere og i år kommer jeg til å holde kortene tettere til brystet enn det jeg gjorde i fjor.

Det har blitt mye norsk den siste tiden og siden jeg skal ta opp igjen,eller snarere begynne på både Bookerpris bøker og 1001 bøker så kan det jo passe bra å ta en bok som står på begge listene og som jeg har planer om å lese i løpet av januar eller februar. Boken er nettopp bestilt på bokhandelen og er på vei hjem til meg as we speak.

Litt om boken: Forfatteren tar oss med til 1990-årenes Bombay. Nariman Vakeel er parsi, 79 år gammel og enkemann. Han lider av Parkinsons sykdom og bor i en nedslitt leilighet sammen med sine to middelaldrende stebarn Coomy og Jal. Da Nariman en dag spaserer en tur ut i byens gater og brekker ankelen, blir omsorgsbyrden for tung for dem, og de overlater ansvaret for stefaren til sin mye yngre halvsøster, Roxana. Dette blir et dramatisk vendepunkt for familien og hele familielivet settes på harde prøver.


Er det noen som har lest denne, eller eventuelt «Balansekunst» som er en annen bok av denne forfatteren?
Kjenner at det skal bli kjekt å komme i gang med andre bøker enn norske nå, ikke det, det har vært mye bra norsk i 2014 og jeg har fremdeles mange bøker igjen som jeg har lyst til å lese, men nå er jeg veldig klar for litt andre  bøker. Først ut er en bok av Patrick Modiano som jeg skal begynne på i kveld,

Hvilke bok har du på vent denne tirsdagen?Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 • Deler du på twitter så bruk gjerne hashtag #bokenpåvent
 • Besøk de andre bloggene og se hvilken bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

26 kommentarer om “Boken på vent: Familieanliggender av Rohinton Mistry

 1. Hei Beathe! Jeg trykket på innlegget ditt og så kom det ikke opp, før nå etter at jeg var inne på ditt forrige noen minutter… en liten treghet i systemt kanskje. Nuvel, denne boka har jeg ikke lest , heller ikke Balansekunst.. Ja, det blir gøy å lese noe mer blandet nå enn 2014-norkse som har vært fokus i det siste. Skjønt jeg leser det til siste slutt..er ikke det den 7,januar da?

  Liker

 2. Jeg har lest Balansekunst, som var utrolig bra. Jeg skal legge inn en liten snutt om Boken på vent når det blir morgen. Nå sitter jeg oppe , klokka er snart halv seks, og jeg får ikke sove pga noen uforklarlige smerter. Skal bare vandre litt rundt før jeg finner senga igjen.

  Liker

 3. Hei Beathe! Jeg har lest Balansekunst og likte den godt, denne her har jeg ikke lest. Tirsdagen har blitt en travel dag, siden jeg ikke har fri om mandagen lenger, men onsdag. Trening skal jeg på og denne dagen, og kollegene mine lar meg ikke slippe unna (heldigvis) Håper du får en fin dag, lykke til med nomineringen!

  Liker

 4. Så flott bok du har på vent! Og så er jeg kjempeglad for at du har bestemt deg for å fortsette med spalten 🙂 Ønsker deg en super tirsdag, klem fra Anette 🙂

  Liker

 5. Jeg er veldig klar for noe annet enn norsk, jeg og! derfor blir det en engelsk bok på meg denne gangen. Jeg er imponert over de bøkene du har tenkt å lese. Jeg har også lyst til å lese 1001 bøker, men det har ikke blitt så mye med meg 🙂
  Ønsker deg en fin dag, Beathe!

  Liker

 6. Argh! For ofte glemmer jeg å legge ut noe i Boken på vent. Men vit at jeg liker spalten – og følger med (etter at jeg har lagt ut et innlegg om noe helt annet)!
  Spent på dine nomineringer! Ha en fin lesekveld!

  Liker

 7. Joda, visst er det det, der der du, hodet mitt var ikke helt på plass i dag. Jeg har endret det, bra det er noen som passer på 🙂 Jeg gir meg i dag siden jeg var innstilt på det og siden det er både langrenn og skiskyting på tv i morgen så rekker jeg ikke å lese så veldig mye likevel. Men det blir ikke lett å nominere i år heller for det jeg har lest mange bra bøker føler jeg.

  Liker

 8. Ja, det blir travelt når hverdagen kommer igjen og for deg som har endret fridag så blir det vel litt ekstra nå i en periode før du kommer inn i rytmen. Trene ja, det skulle jeg også ha gjort. Nomineringen blir ikke enkel men jeg satser på at jeg finner ut av det til slutt.

  Liker

 9. Ja, jeg håper den faller i smak. Den fortsetter ja, men jeg kunne tenke meg å endret litt, kanskje hatt et slags «tema» innimellom, jeg vet ikke helt. Håper du får en fin dag også, klem:-)

  Liker

 10. Åja, men den listen jeg la ut i går er ikke en liste over bøkene jeg skal lese altså,noen av de naturligvis men ikke alle. Jeg har ikke lest så mange av 1001 bøker jeg heller men jeg skal jobbe litt med det i år så får jeg se, binder meg ikke til noe antall for jeg har lyst til å lese akkurat det jeg har lyst til. Ha en fin dag du også, Astrid Terese:-)

  Liker

 11. Marianne da! Hehe…neida, det går fint det vet du. Ja, det blir ikke enkelt dette for det er mange bra bøker og jeg likte Ingen savner Edward Niema veldig godt, omtale kommer en eller annen gang. Nå koser jeg meg med Et eget rom, har du lest den?

  Liker

 12. Om du tenker på den av Virginia Wolf så har jeg lest den. En av de bøkene som har fulgt meg gjennom livet, den har betydd ulike ting i ulike aldre, men den har nok preget meg like mye hver gang. En litt kjedelig med fine tanker rundt det å være kvinne. (om det ikke var denne Et eget rom du tenkte på – blir du kanskje frista til å lese den etterhvert)
  Kult at du likte boka om Edward Niema!

  Liker

 13. Ikke lest noe av forfatteren. Vis dette er en 1001 bok skal jeg ta en nærmere titt på den. Er på utkikk etter flere bra bøker fra den liste 🙂

  Liker

 14. Neida, ikke tabbe, bøkene heter jo det samme og Virginia Wolf sin roman blir jo nevnt her i boken. jeg kunne tenke meg å lese den også jeg, har faktisk ikke lest noe av henne så jeg har mange forfattere å ta fatt på fremover.

  Liker

 15. Nei, lett å nominere blir det ikke. Jeg har et problem med at jeg har åtte bøker jeg absolutt vil ha med i romanklassen, så en må ut.. Og da har jeg sirklet ned fra femten meget gode bøker, sikkert.. hm, sover på det, og blir ikke helt enig med meg selv om den beste kvalitetsmessige skal få bli, selv om den har fått en del mediaomtale, eller den som er nyere, mer ukjent og kanskje ikke like god, skal ut- men som jeg liker og synes fortjener en stemme.. Du skjønner problemstillingen??

  Liker

 16. Ja, hehe….det gjør jeg. Jeg har vel flere enn 7 i den ene kategorien jeg også, så jeg tror jeg må sove på det til i morgen siden jeg ikke MÅ nominere i dag. I den andre kategorien tror jeg det skal gå fint tror jeg. Men det er gøy og ikke minst veldig spennende å se hvilke bøker som kommer på longlisten neste uke.

  Liker

 17. Dette er litt morsomt! Solgunn tipset meg om Balansekunst igår og sa den var utrooolig bra! Så den kjøpte jeg faktisk som ebok idag 🙂 Ser fram til omtalen din av denne. Jeg må nok vente med min til jeg har fått lest 1001-lesesirkelboka Persuasion av Austen først. Skal prøve å være tro mot mine forsetter og lesemål for 2015, men Balansekunst måtte jeg bare ha etter Solgunns henrykte anbefaling.

  Liker

 18. Da må jeg inn å lese omtalen! Jeg har flere ganger vært på nippen til å kjøpe den men det har aldri blitt, så faller denne i smak så er det ikke umulig at den andre blir kjøpt også. Jeg har lyst til å lese Austen sin om jeg får tak i den på norsk, ja, det er best å følge planene sine, vi kan ikke «svikte» allerede første måneden 😉

  Liker

Kommentarer er stengt.