Bøker som står både på "1001 bøker du må lese før du dør" & The Man Booker Prize- listen

Som  flere av dere vet så har jeg to ulike leseprosjekter på gang og det er ta for meg både «1001-bøker»-listen og The Man Booker Prize- listen, derfor tenkte jeg det kunne være greit å få notert ned de bøkene som står på begge listene, og det kan være greit om man vil slå to fluer i en smekk.

Listen er også lagt inn under fanen som heter » The Man Booker / 1001-bøker», og jeg gjør oppmerksom på at listen ikke er helt ferdig enda.

Jeg kommer til å utheve de bøkene jeg har lest etter hvert.

 • The Nice and the Good – Iris Murdoch – (irsk – 1968)
 • Eva Trout – Elizabeth Bowen – (irsk – 1968)
 • The Driver’s Seat – Muriel Spark – (skotsk – 1970)
 • I en fri stat – V. S. Naipaul – (In a Free State) – (trinidad – 1971)
 • G: roman – John Berger – (engelsk – 1972)
 • Beleiringen av Krishnapur – J. G. Farrell – (The Siege of Krishnapur) – (engelsk – 1973)
 • Et øyeblikk i vinden – André Brink – (afrikaans – 1975)
 • Tjenerinnens beretning – Margaret Atwood – (The Handmaid’s Tale) – (kanadisk – 1985)
 • Katteøyet – Margaret Atwood – (Cat’s Eye) – (kanadisk – 1988)
 • The Book of Evidence – John Banville – (irsk – 1989)
 • Misnøye – James Kelman – (A Disaffection) – (skotsk – 1989)
 • Besettelse – A. S. Byatt – (Possession) – (engelsk – 1990)
 • Time’s Arrow: or The Nature of the Offence – Martin Amis – (engelsk – 1991)
 • Svarte hunder – Ian McEwan – (Black Dogs) – (engelsk – 1992)
 • The Folding Star – Alan Hollinghurst  – (engelsk – 1994)
 • Maurerens siste sukk – Salman Rushdie – (The Moor’s Last Sigh) – (engelsk – 1995)
 • Alias Grace – Margaret Atwood – (kanadisk – 1996)
 • Guden for små ting – Arundhati Roy – (The God of Small Things) – (indisk – 1967)
 • Amsterdam – Ian McEwan – (engelsk – 1998)
 • Den blinde morderen – Margaret Atwood – (The Blind Assassin) – (kanadisk – 2000)
 • Familieanliggender – Rohinton Mistry – (Family Matters) – (kanadisk – 2002)
 • Hvis ikke – Carol Shields – (Unless) – (amerikansk – 2002)
 • The Story of Lucy Gault – William Trevor – (irsk – 2002)
 • Renkesmed – Sarah Waters – (Fingersmith) – (engelsk – 2002)
 • Elizabeth Costello: åtte leksjoner – J. M. Coetzee – (Elizabeth Costello) – (afrikaans – 2003)
 • Den merkelige hendelsen med hunden den natten – Mark Haddon 
  (The Curious Incident of the Dog in the Night-Time) – (engelsk – 2003)
 • Havet – John Banville – (The Sea) – (irsk – 2005)
 • Gå aldri fra meg – Kazuo Ishiguro – (Never Let Me Go) – (engelsk – 2005)
 • Om skjønnhet – Zadie Smith – (On Beauty) – (engelsk – 2005)
 • Levende bilder– Ali Smith – (The Accidental) – (engelsk – 2005)
 • Langsom mann – J. M. Coetzee – (Slow Man) – (afrikaans – 2005)
 • Tapets barn – Kiran Desai – (The Inheritance of Loss) – (indisk – 2006)
 • Mother’s Milk – Edward ST. Aubyn – (engelsk – 2006)
 • Dyrets folk – Indra Sinha – (Animal’s People) – (engelsk – 2007)
 • Fornemmelsen for slutten – Julian Barnes – (The Sense of an Ending) – (engelsk – 2011)
Som sagt så er listen ikke helt ferdig enda og er noe jeg kommer til å jobbe med de nærmeste dagene.14 kommentarer om “Bøker som står både på "1001 bøker du må lese før du dør" & The Man Booker Prize- listen

 1. Så flott liste! Jeg har visst falt litt av 1001-listene som jeg startet så friskt på i fjor. Lurer egentlig litt på om det var en av grunnene til at jeg ble litt utbrent på blogg- og lesefronten; at jeg rett og slett hadde litt for mange baller i luften på en gang. Blir nok helt sikkert å ta frem 1001-listen fordi den er så utrolig interessant, men foreløpig får det vente litt. Lykke til med prosjektene og ha en strålende mandag 🙂

  Liker

 2. Ja, det kan være lett for at man blir litt stresset av det, og derfor satte jeg ikke noe antall på hvor mange bøker i denne kategorien jeg skulle lese i år, det tar jeg som det kommer og lesemålene er kun ment som en pekepinn og noe å gå etter, ingenting er skrevet i stein. Ha en fin mandag du også, Anette 🙂

  Liker

 3. Interessant liste med mange fine titler! Det er fint med lesemål som kan endres underveis 🙂 Samtidig er det en egen tilfredsstillelse i å vite at en skal lese mange spennende bra bøker framover! Også er det å krysse av på lister er noe av det beste jeg vet 🙂 Kos deg med lesingen i 2015!
  Jeg har lest Atwood, Byatt, Waters og Ishiguro – og likte bøkene!

  Liker

 4. Lister! Her er en av grunnen til at jeg ikke legger store og faste mål for lesing i 2015. Jeg klarer ikke å forholde meg til ferdiglagede lister – de må jeg lage sjøl! Orker ikke stress, særlig når livet ellers har bydd på mye stress det siste året. Men vel og bra for dere som vil! Du Beathe har overskudd til mye, ser jeg! Lykke til videre med lesinga!

  Liker

 5. Nå er det ikke slik at jeg har noen planer om å lese alle disse bøkene her bare så det er sagt.
  Jeg skal ha noe fokus på bookerpris bøker og 1001-bøker i år og derfor syntes jeg det var fint å lage en liste over bøker som er på begge listene, ikke noe jeg stresser med og listen begynte jeg på i fjor høst. Stress orker ikke jeg heller for jeg har ikke for mye overskudd dessverre.

  Liker

 6. Listen er ikke helt ferdig enda,jeg mangler de tre siste årene så jeg må sjekke om det er noen der, og så må jeg gå gjennom hele booklisten for å se om jeg har fått med meg alle, satser på at hele listen blir ferdig i løpet av uken. Ja, det er kjekt å kunne krysse av på begge listene 🙂

  Liker

 7. Elsker når ein kan krysse av på fleire lister samtidig!

  Ut frå denne lista har eg lest «Fornemmelsen for slutten», «Guden for små ting» og «Tjenerinnens beretning». Igrunn bra bøker alle tre. Dei som er planlagt å lese er «Besettelse», «Alias Grace» og Coetzee-bøkene.

  Liker

 8. Besettelse var jeg på nippen til å kjøpe her om dagen, men det ble en annen i stedet, og Alias Grace skal jeg ta fatt på igjen i neste uke regner jeg med. To av de andre du nevner har jeg liggende. Coetzee- bøkene skal jeg ta en titt på også.

  Liker

 9. Så spennende… Kjekt å lage seg veiledende lister som kan inspirere. Håper vi ses i Lines lesesirkel også.:) (pst..hvorfor kom ikke bokepåvent-innlegget ditt opp her nå da jeg klikket på det? Hm:.)

  Liker

Kommentarer er stengt.