LUKE 1: Julekalendere – En oversikt

I den aller første luken har jeg med et lite sitat fra boken «En lillebror til jul» av Lena Steimler som er en meget koselig adventsbok, og er en av to julebøker for barn jeg skal lese nå i desember og som dere får smakebiter fra utover i adventstiden.

«Julenissen står på gyngestolen, og den gynger litt, men ikke mer enn at han klarer å stå på den. Akkurat idet får han et godt grep om ønskelistene på den øverste hyllen, går døren til Ønskerommet opp.»

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


For et par år siden lagde jeg en oversikt over hvem som hadde julekalender, og jeg tenkte at jeg ville prøve å få det til i år også. Her er det blogger, forlag og andre som har julekalender av ulik art nå i desember.
FORLAG SOM HAR JULEKALENDER
Schibsted – påmelding her.
Font- påmelding her.
Aschehoug – Kalenderen finner du her.
Lydbokforlaget – meld deg på her.
NorskeSerier- påmelding her.
Gyldendal- kalenderen finner du her.

NETTBOKHANDLERE SOM HAR JULEKALENDER


Bestselgerklubben – påmelding her.
Norli- påmelding her.
Bokklubbens julekalender finner du her.

BLOGGER/BOKBLOGGER SOM HAR JULEKALENDER

Elin Brend Bjørhei (Bokelskerinnen) har laget julekalender hos Bok365.no som jeg er veldig spent på, for de skal Gjennom hele adventstiden  sette søkelys på de forfatterne som ikke ligger i bunker i bokhandlene, men som har forfatterskap det er verdt å følge med på. 

Det syntes jeg var et kjempeflott tiltak og kalenderen finner du informasjon om her.

 Maddes bokblogg (Sverige) 
Ellikkens bokhylle

ANDRE

Cdon.com – påmelding her.
Platekompaniet- påmelding her.
Enklereliv.no – påmelding her.
Dr.Lykke (interiør) – påmelding her.
Europris- påmelding her.
Hadeland Glassverk -påmelding her.
Kitch`n- påmelding her.
Mestergrønn- meld deg på her.
SF Film Norge – påmelding her.
TilBords – påmelding her.

Har du julekalender på bloggen din eller vet om en julekalender som jeg ikke har fått med her, så gi meg gjerne beskjed så kan jeg sette de på listen. Innlegget vil bli oppdatert i løpet av dagen så titt gjerne innom igjen om du har anledning.

Siden det er aller første gangen jeg skal ha julekalender så blir det kanskje litt prøving og feiling, og kanskje jeg endrer litt underveis i forhold til slik det var tenkt i utgangspunktet.

Dette er en av mine favoritt julesanger!
Josh Groban – O holy night

Som jeg skrev i innlegget mitt i går så vanker det en pakke med bøker og noe annet til en heldig vinner som blir kåret kvelden før kvelden, og det foregår på den måten at det blir loddtrekning og jo flere kommentarer du har lagt igjen i desember jo større sjanse er det for å vinne. Dette er ikke noe jeg kommer til å mase om i hele desember bare så det er sagt, for selv om det er koselig med kommentarer så er det ingen tvang.

14 kommentarer om “LUKE 1: Julekalendere – En oversikt

 1. Du har virkelig lagt din sjel i dette! For en oversikt! Jeg kan ikke melde meg på noen av disse, da jeg ikke har tid til å sitte ved pc-en i tida framover. Skal være barnevakt for barnebarn, slik at mødrene får kommet seg på arbeid. Ikke lett å være innflyttere og ikke ha nettverk rundt seg. Men det skal bli en fin tid med julekos også.

  Liker

 2. Gleder meg til å følge julekalenderen din i desember. Fin smakebit fra den koselige juleboken. Tror ikke jeg skal følge noen kommersielle julekalendere, bare din og Ellikken sin, og kanskje sporadisk noen andre som dukker opp. God mandag fra Finnsnes!

  Liker

 3. Nei, da blir det litt vanskelig å få det med seg hver dag, men så er det sikkert mer koselig å være barnevakt også, du er nå snill som passer barnebarna dine så mye. Men så er det sikkert veldig koselig også kan jeg tenke meg og greit å hjelpe til litt.

  Liker

 4. Nei, jeg har ikke meldt meg på alle disse altså, det hadde blitt for mye å passe på hver eneste dag, og mer koselig med andre type kalendere. Men jeg vil gjerne anbefale deg Elin sin kalender også, hun skal ha fokus på bøker og forfattere som kanskje ikke kommer på bestselgerlistene. Ønsker deg en fin dag, og NYT resten av dagen og turen:-)

  Liker

 5. Koselig at du bruker En lillebror til jul som kalenderutgangspunkt. Fikk med meg at du likte den boka 🙂 Det er så koselig å lage julekalendere (som du gjør for leserne dine, som jeg gjør for familien) – men mange av kalenderne på nett er for upersonlige og er kun ment som reklame og ikke for å glede.
  Jula skal være glede. Synes nå jeg da 🙂 Ser fram til å følge kalenderen din framover, Beathe!

  Liker

 6. Det kan jeg være helt enig med deg i, Marianne. Jeg var med på en del av dem i fjor og det var gøy i noen dager men så ble jeg lei, det ble rett og slett for mye! Veldig koselig å høre at du vil følge kalenderen min og jeg ser frem til å følge Elin og Eli sine fremover. Ønsker deg en strålende dag 🙂

  Liker

 7. Så koselig, Beathe! Skal prøve å følge med på kalenderen din:) Så fin oversikt over andre kalendere der ute, har allerede deltatt på noen av de 🙂 Var på litt julegaveshopping idag og da måtte jeg titte litt i «En lillebror til jul», koselig bok:) Kos deg videre!

  Liker

 8. Så flott at du har laget en oversikt over julekalendere. Elsker å melde meg på slike 🙂 Fint med en liten smakebit på en julebok også. Jeg rotet litt i bokhylla i går for å finne noen julebøker jeg kan lese i desember. fint med flere tips

  Liker

 9. Så kos at du har ordnet kalender, og gjør det lett for oss andre å finne kalendrene på nett, selv om jeg vet av erfaring at jeg aldri rekker å følge med hver dag på slike.. Ha en fin kveld.:)

  Liker

 10. Hmm.. Her skjedde det noe? Eller ikke? Kommentaren så ut til å poff! Forsvinne..?
  Vel,vel; jeg ville bare si at du legger ned mye jobb i å gjøre det enkelt og hyggelig for leserne dine! Og jeg sier som jeg har gjort før: jeg skjønner ikke hvordan du rekkr alt?!

  Liker

 11. Jeg har meldt meg på noen selv men i dag måtte jeg avregistrere meg for det blir for slitsomt å gå inn på alle sammen. Ha en fin desember.

  Liker

Kommentarer er stengt.