November – en oppsummering

Før vi takker farvel til november for denne gang og ønsker velkommen til selveste desember er det på tide å se litt på hva som har skjedd den siste måneden  her på bloggen. Hva er lest og har det sneket seg inn noen nye bøker i bokhyllen?

BØKER LEST

Ved opptelling har jeg lest 15 bøker og det sier jeg meg fornøyd med,selv om jeg gjerne skulle ha rukket å lese noen flere. Fire av dem er ebøker lånt på eBokbib og det er jeg fornøyd med også. Her er bøkene jeg har lest i november.


Sånn ble det av Maren Uthaug
Finne Ly av Aina Basso
Emo-Elliken av Tiger Gartè
Morfar, Hitler og jeg av Ida Jackson
Mannen som ikke ville hjem av Roger Pihl
Det ingen fortalte deg av Bergljot K Nordal ( ebok)
Lepra av Yngve Nedrebø m. flere
En lillebror til jul av Lena Steimler
Unnskyld av Ida Hegazi Høyer
Kjære av Linnèa Myhre ( ebok)
Wilhelm F.K Christie av Runar Jordåen
Den største forbrytelsen av Marte Michelet
På terrassen i mørket av Hanne Ørstavik ( ebok)
Jeg har ventet på deg av Mirjam Kristensen ( ebok)
Djevelen kan ikke lese av Silvia Henriksdòttir

Jeg har nådd målet og pr dags dato har jeg lest 2 bøker mer enn det jeg skulle lese i hele 2014 og det er jeg kjempefornøyd med.
Det samme gjelder utfordringen med å lese 20 ebøker som jeg også har nådd og vel så det.


BOKBLOGGERPRISEN 2014

Tretten av de femten bøkene jeg har lest denne måneden kan nomineres til bokbloggerprisen, og det er et antall jeg er veldig fornøyd med selv om jeg hadde enda noen bøker på leselisten som jeg ikke kom meg gjennom i november likevel. Jeg får satse på å komme gjennom dem i desember.

BOOKERPRISEN & 1001-BØKER PROSJEKT

Her er pause-knappen fremdeles på.

Det samme gjelder novelleutfordringen som er lagt på hyllen til nyåret.

BØKER PÅBEGYNT

Jeg har fremdeles ikke klart å lese ferdig Intet nytt fra Vestfronten av Erich Maria Remarque, så nå spørs det om jeg rekker å lese den ferdig før jul, så jeg får levere den tilbake ulest og heller ta den opp igjen ved en senere anledning.

BØKER OMTALT

Her er jeg litt på etterskudd og bare 7 av 15 bøker har jeg skrevet ferdig omtale på, her kan det bare gå en vei og det er oppover. Dette er noe jeg må ta tak i til neste år slik at omtalen på bøkene kommer samme uke som de er lest ferdig.

BØKER KJØPT

Jeg klarte ikke å holde meg helt på matten denne måneden heller og 6 bøker har kommet ny til bokhyllen og 3 av dem til full pris og det er noe jeg sjelden gjør. Men må man så MÅ man. 

Ikkje- av Agnes Ravatn
Stillstand av Agnes Ravatn
Mansfield Park av Jane Austen
Lidelsens tolk av Jhumpa Lahiri
Jeg tror bestemor lå med frank Zappa av Tine J.Sir
Stormen og stillheten av Miriam Neegaard

KORT OPPSUMMERING

Lest 15 bøker, hvor 13 av dem kan nomineres til bokbloggerprisen – Veldig fornøyd
Omtalt 7 av 15 bøker – Dette kan jo bare bli bedre
Jeg har nådd målet mitt når det gjelder antall bøker som skulle leses i 2014 – Veldig fornøyd

SER FREMOVER MOT DESEMBER

I morgen skriver vi 1.desember og kalenderhusene til barna  har stått ferdig en stund allerede.  Det er en travel men akk så koselig stund vi går inn i, førjulstiden, er noe av det koseligste jeg vet om.  På bokfronten kommer jeg til å fortsette som jeg har gjort nå i november med mye lesing av norske bøker utgitt i år og planen er å få lest ca 20 bøker i desember,det gjenstår å se hvordan det går.
Jeg skal også introdusere noe nytt her på bloggen  i morgen og det kan du lese om rett under her.
JULEKALENDER PÅ BLOGGEN!

I morgen går vi inn i julemåneden og for aller første gang skal jeg ha julekalender her på bloggen! Her kommer jeg til å ha sitater fra to barnebøker som jeg skal lese i desember, og enkelte dager blir det andre sitater som har med julen  og ventetiden å gjøre.

FOR Å FEIRE EN FORSINKET BURSDAG, INNLEGG NR 1000 OSV

så har jeg bestemt meg for at det skal bli små premier enkelte dager hvor du kan vinne f.eks bokmerker, noe småtteri som ikke har noe med bøker å gjøre og selvsagt blir det loddet ut noen bøker underveis også. Det er bare å følge med!

 Den 23 desember kommer jeg til å trekke en vinner ut fra de som har kommentert på bloggen min i perioden 1- 23 desember, og jo mer du har kommentert jo større sjanse har du for å stikke av med premien som er en pakke bestående av bøker & noe annet.ØNSKER ALLE SAMMEN EN FIN LESEMÅNED I DESEMBER!

10 kommentarer om “November – en oppsummering

 1. Flott oppsummering! Jeg har kun lest Morfar, Hitler og jeg av dine novemberbøker, men flere står på leselisten min. Jeg er veldig glad i adventstiden og gleder meg til å følge julekalenderen din 🙂
  Ha en fin adventstid!

  Liker

 2. Jeg gjentar meg sjøl nå: Så mye du får lest! Jeg er imponert og blir inspirert 🙂 Så bra at norske forfattere får oppmerksomhet. Du er dyktig til det!
  Fine kalender til ungene dine (ble endelig ferdig med min til barn og kjæreste i dag – moro 🙂 – og gleder meg til å få med meg din bloggkalender også.

  Liker

 3. Bra lesefangst dette Beathe. Selv har jeg lest tre av dine (Jackson, Ørstavik og Høyer) Hva synes du om Ørstavik sin? Skal lese Basso. Så bra at du har skaffet deg Stormen og Stillheten, spent på om du like den .:) Det tror jeg.:) Selv har jeg lest 18 bøker denne måned, det er jo helt sykt, rekord. Men mange av bøkene er ca og under 200 sider, og jeg har hatt en ukes ferie, så da rekker man jo mer..:) Ha en fin søndag!

  Liker

 4. Tusen takk for fine ord, Marianne 🙂 Ja, det har blitt litt norsk den siste tiden og det kommer vel til å bli det litt fremover også. Så koselig at du har laget kalender til mannen også 🙂 Kunne godt ha tenkt meg en kalender men det ble ikke i år heller. Ha en fin desember Marianne:-)

  Liker

 5. Jo, den var jo litt spesiell vil jeg si, Hun skriver på en litt spesiell måte syntes jeg, men jeg likte boken altså. Har ikke fått Stormen inn dørene enda, men regner med at Bokklubben ikke bruker så lang tid på å sende den. 18 bøker er kjempebra det, Anita 🙂 Jeg har sett meg ut noen ca 200 siders bøker jeg skal lese i desember for å få opp antallet litt 😉 Ha en fin kveld:-)
  l

  Liker

 6. Har bøkene Morfar, Hitler og jeg, og Kaoshjerte på vente, men det skal leses etter hvert. Fin oppsummering. Jeg kommer ikke med månedens bokanbefaling med oppsummering før tirsdag. Bruker egentlig å legge det ut alltid den første hver måned, men i morgen kræsjer det med mandags-spalten min og jeg foretrekker å ha bare ett innlegg pr.dag på bloggen så langt det går. Liker ikke å ha flere innlegg av gangen. Innleggene skal jo leses også:)

  Liker

 7. Utrolig hvor mye du har lest. Jeg syns sjøl jeg har fått med meg en del, men….. Artig med julekalender! Skal prøve å titte innom og delta!

  Liker

 8. Ja, jeg prøver selv å holde meg til et innlegg om dagen, men en sjelden gang blir det flere.Du kan glede deg til kaoshjerte om du ikke allerede har lest den nå.

  Liker

Kommentarer er stengt.