Boken på vent: Elsi Lund- trilogien av Bjørg Vik

I tirsdagspalten Boken på vent  setter jeg fokus på bøker jeg skal lese, dette kan være bøker som har blitt stående i bokhyllen en god stund uten å ha blitt lest eller det kan være bøker jeg nettopp har oppdaget. Har du bøker du vil børste støv av eller har du nettopp oppdaget en bok du har lyst til å snakke om så må du gjerne være med du også.For et par uker siden skrev Silje dette postkortet som takk til forfatter Bjørg Vik for opplevelsene hun har hver gang hun leser trilogien hennes om Elsi Lund. Jeg har ikke lest noe av Bjørg Vik før men når jeg leste litt nærmere om disse bøkene så fant jeg ut at disse måtte leses. Jeg var heldig og fikk tak i alle tre bøkene i en bok. Og selv om jeg skal ha en del fokus på norske bøker utgitt i år med tanke på å være best mulig forberedt til det skal nomineres bøker til bokbloggerprisen  så satser jeg på at jeg i hvert fall får begynt på denne i løpet av høsten.
Litt om boken:Små nøkler store rom: Fortellingen om Elsi Lund, fra Oslo, som var 4 år da krigen kom til Norge. Forfatteren gjenskaper miljøet i sin barndoms gate, og gir samtidig et bilde av en hel epoke. Poplene på St.Hanshaugen: Mens Elsi gruer til konfirmasjonen fordi hun ikke har bryster, gruer broren fordi han ikke tror på Gud. I denne boken følger vi Elsi Lund til hun er atten år og «Snorres pike». En skildring av veien fra jentunge til kvinne. Elsi Lund: I denne boken følger vi Elsi fra høsten 1953, da hun går siste år i gymnasiet, frem til sommeren 1956, da hun ansettes som journalist i Porsgrunn. Hun forlover seg med Snorre, men bryter etter en tid med ham og prøver å frigjøre seg fra de sosiale konvensjonene.


Har du lest disse eller eventuelt andre bøker av Bjørg Vik?

Hvilken bok har du på vent?


Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 • Deler du på twitter så bruk gjerne hashtag #bokenpåvent
 • Besøk de andre bloggene og se hvilken bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company12 kommentarer om “Boken på vent: Elsi Lund- trilogien av Bjørg Vik

 1. Jeg så også de fine kortene Silje skrev og skjønner at du ble inspirert. Håper hun sender kortene til Bjørg Vik. Elsi Lund bøkene leste jeg for ca hundre år siden, men de sitter fortsatt i hjerte mitt som en god leseopplevelse. Håper du får en fin lesestund med bøkene, Beathe:)

  Liker

 2. Ja, det hadde vært utrolig kjekt om hun faktisk gjorde det! Høres veldig bra ut at også du har trykket disse bøkene til ditt bryst, nå gleder jeg meg enda mer til å ta fatt på de. Ønsker deg en super tirsdag, Marianne!

  Liker

 3. Takk for det, Tine!Kanskje vi skulle hatt et «Bjørg Vik» prosjekt også en gang? Dette måtte gjerne blitt på nyåret siden det skal prioriteres en del 2014 bøker her også fremover Ønsker deg en strålende dag og kos deg med forberedelsene til Italia-turen.

  Liker

 4. Bjørg Vik har eg ikkje lese noko av endå. Det står eit par bøker i hylla og førre veke fekk eg med meg «Det grådige hjerte» og «En gjenglemt petunia» frå posesalet på gjenbruksbutikken (begge er novellesamlingar). Skal prøve meg på ei av dei etterkvart. Ønskjer deg ein fin kveld 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.