Kommende bøker – Oktober

Det er mindre enn en uke igjen av september og jeg tenkte at det kunne være på sin plass og se litt nærmere på bøkene som kommer ut i oktober. Som vanlig har jeg kun tatt med de jeg kunne tenke meg å lese slik at dette ikke er en full oversikt over alle bøkene som kommer.

GYLDENDAL
Jeg har ikke hørt om forfatteren før men både tittel og cover appellerte veldig til meg og når jeg leste hva den handlet om så måtte den noteres ned.
Litt om boken:Erik Ødegård er norsk ingeniør på oppdrag i Sør-Sudan. På en biltur til Kenya med familien opplever han det moderne marerittet: De blir tatt som gisler av væpnede menn. Familien filmes gråtende på kne med geværmunninger mot hodet, videoen legges ut på nettet og norske myndigheter kjemper en desperat kamp mot klokka for å lokalisere gislene og identifisere gisseltakerne. Imens går den bortførte familien langsomt i oppløsning – Erik Ødegård bærer på en hemmelighet, og det viser seg at det ikke var tilfeldig at nettopp de ble tatt. De tror redningen er kommet da en lastebil med soldater skrenser inn på plassen foran huset der de sitter fanget. I stedet virvles den norske familien videre inn i malstrømmen, som kasteball mellom mennesker som har altfor lite å tape.

Jeg har lest en den av Alice Munros novellesamlinger og akkurat denne blir et «must» for meg.

Litt om boken:En kvinne hjemsøkes av drømmer om sin døde mor. Et utro par trår over grensen der den første spenningen tar slutt og smerten begynner. En enke besøker en skotsk landsby på jakt etter sin manns fortid – og avdekker overrumplende sannheter om en helt fremmed. De ti historiene i En ungdomsvenninne er ikke bare forbløffende og frydefulle, de avkler også de usagte mysteriene i hjertet av alle menneskelige erfaringer.

Litt om boken: Bøndene i Paradiset distrikt har levd et strevsomt liv i generasjoner. Myndighetene har oppfordret dem til å dyrke hvitløk, men overproduksjon gjør avlingene umulig å selge. Lagre fylles opp, skatter skyter i været, og representanter fra myndighetene mishandler selv de som forsøker å selge avlingene sine.
Misnøyen eksploderer i et voldsomt opprør og i den hensynsløse bølgen av massearrestasjoner som følger, ødelegges familier, venner og elskende. Fangene soner under fryktelige forhold, og reddes bare fra galskap av karakterstyrke og tanken på sine kjære. I mellomtiden egger en blind trubadur massene til å ta loven i egne hender, og opptøyer av apokalyptiske dimensjoner følger, med brutale og uforglemmelige konsekvenser.

Litt om boken:På metroen i Paris oppdager en fotograf et vakkert islandsk par, og trykker på utløseren. Bildet skal komme til å avgjøre skjebner – ikke der og da, men et annet sted og senere.
Hos hotelleieren Gylfi på Island er alt tilsynelatende stille. Men plantene som kona Nanna steller, vokser ukontrollert, og Nanna har mistet oversikten. Gylfis onkel Finnur har en liknende følelse når det gjelder hotellets regnskaper; det er noe som ikke stemmer.
Da Gylfi lar den stillfarne utenlandske fotografen flytte inn i kjellerleiligheten hjemme hos ham og Nanna, oppstår det en knute på en ellers ulastelig tråd. En katastrofe er i anmarsj.
CAPPELEN DAMM

Litt om boken: Når Samuel våkner første nyttårsdag, er han intetanende om at tilværelsen som ensom ungkar snart skal endre seg. Utenfor døren står det en ubuden gjest: katten Mishima. Den blir inngangen til flere nye vennskap, og på mirakuløst vist dukker også hans barndoms forelskelse opp, etter tretti år. Samuel erfarer at det er de minste tingene i livet som kan utløse de største forandringene.Litt om boken: Ingenting gjør en mann mer edru enn et likfunn om morgenen. Den navnløse hovedpersonen er kriminalforfatter og lever et halvt utsvevende og halvt forutsigbart liv i hovedstaden. Når han en dag finner et lik i oppgangen til en venninne i Oslo sentrum forandrer livet hans seg, og grensene mellom fiksjon og virkelighet blir uklar. 


KOLONLitt om boken:Midt på vinteren reiser Sara med kjæresten Eli til Finnmark. Mens Eli jobber som fisker, tar Sara bilder av det øde landskapet. Sara strever med å få kontroll over tankene sine og seg selv. Det eneste hun er sikker på, er at hun må være der Eli er. Men er det kjærlighet som knytter dem sammen? Det blir aldri lyst her er en intens fortelling om avhengighet, makt, ambivalens og hemmeligheter – og om å prøve å se klart i mørket.
SCHIBSTED


Neste uke kommer en ny bok av forfatteren Victoria Hislop, det er sikkert mange som venter på den.

Litt om boken: Sommeren 1972. Famagusta på Kypros er en av Middelhavets mest ettertraktede feriebyer – byen gløder av suksess og fremgang. Et ambisiøst par er i ferd med å åpne øyas mest spektakulære hotell, hvor tyrkisk- og gresk-kyprioter jobber side om side. De to nabofamiliene Georgiou og Özkan har flyttet til Famagusta for å komme unna all den politiske uroen og volden andre steder på øya. Men under Famagustas glamorøse glasur, er spenningen økende. Et gresk militærkupp setter øya på hodet, og Kypros står overfor en katastrofal konflikt. Tyrkia invaderer øya for å beskytte den tyrkisk-kypriotiske befolkningen, og Famagusta blir beleiret. 40 000 mennesker rasker med sine mest dyrebare eiendeler og flykter i panikk fra de fremrykkende militærstyrkene. Kun to familier blir igjen i den forlatte byen. Dette er deres historie.

BASTION

Litt om boken: Da Knut går fra sin kone, tar han med seg datteren Risten og flyter fra Nordnorge til Sønderjylland. Ned til Grethe, som nettopp har innlosjert fem vietnamesiske båtflyktninger i kjelleren. Risten knytter et bånd til en av dem, gutten som har fått navnet Niels. Et uløselig bånd som oppstår fra deres felles ensomhet. Først som voksen oppsøker Risten sin mor igjen – et møte som på ingen måte blir slik som hun hadde forventet.

Litt om boken: Dette er historien om den 17 år gamle Alex Woods – født av en klarsynt mor og et spøkelse av en far, offer for en usannsynlig barndomsulykke – som blir stoppet i Dover i besittelse av 113 gram marijuana og asken til sin beste venn, Vietnamveteranen Isaac Peterson. Det som følger er en høyst original og interessant sammendrag av Alex liv og den merkelige rekken av hendelser som førte ham hit.

TIDEN
Det var interessant å lese om hvordan livet hennes med spiseforstyrrelser var og det skal bli spennende å lese hvordan det går med henne nå.
Litt om boken: Det er lite som kjennes bedre enn å få bekreftelse på at man ser bra ut, at man er likt. Men hva når de andres granskende blikk tar overhånd? Med infam humor og sårt alvor beskriver Linnéa Myhre et ungt liv, anno 2014, i blikkenes tid, hvor det er viktigere å bli sett enn å bli hørt. I et tjuetalls brev, henvendt til venner og familie, redaktører og bedrifter, setter hun ord på opplevelsen av kontinuerlig å bli påminnet om å spise riktig, holde seg slank, trene, være sunn. «Jeg gruer meg til å få barn», skriver hun. Men gjennom brevene oppstår også en annen fortelling. For Linnéa har levd med spiseforstyrrelser siden hun var femten, og i 2012 var kroppen hennes nær kollaps. Det har gått to år. Hvordan plukker man opp livet sitt igjen etter å ha vært nær ved å miste alt? Kjære er en roman om kontroll og tapet av det, det er en roman om å spise på restaurant, om å skrive sitt eget selvmordsbrev, om å tilberede taco, om å få seg kjæreste, om å slippe inn og slippe til, og, til slutt, om å kunne betrakte seg selv med sitt eget blikk.
BAZAR
Litt om boken: Livet og kjærligheten er ikke ment å vare evig. På den annen side: Hvorfor ikke, hvis det er mulig?

Sam jobber i et firma som driver med nettdating, men kommer seg aldri på date selv. Derfor lager han en algoritme som kan finne folks sjelevenner. Slik møter han sitt livs kjærlighet, Meredith. Hun har alt han ser etter i en kvinne, og han er perfekt for henne – det er dømt til å lykkes.

Da Merediths bestemor dør, bruker Sam alle sine datakunnskaper til å lage et program som gjør at man kan kommunisere med de døde. Det er ikke noe hokus pokus. Det er ren, skjær programmering, basert på mailer, chatter og andre elektroniske spor avdøde har etterlatt seg på nettet. Men det som starter som en fiks idé, blir snart en viktigere del av Sams liv enn han noensinne kunne forestilt seg. Før han vet ordet av det, må han ta noen hjerteskjærende valg.

JURITZEN
Denne boken handler om adopsjon, kulturforskjeller, og kjærlighet mellom mor og barn. Jeg leste den forrige boken til forfatteren «Solfuglen» og den likte jeg veldig godt,alltid interessant å lese om andre kulturer.
Litt om boken: 7 år gamle Elijah har bodd hos mange fremmede familier. Han vet han vil måtte flytte igjen, for han er besatt av en trollmann som får han til å gjøre onde ting.

Barnløse Nikki og Obi ønsker seg brennende et barn, men har de nok kjærlighet og tålmodighet til å gi Elijah det trygge hjemmet han trenger?
Når Elijah endelig begynner å falle til ro, skjer det sjokkerende som setter alle på en enda større prøve.


Dette var en knippe av bøkene som kommer nå i oktober, det kan godt være at noen av bøkene allerede har kommet også.

– Beathe-
3 kommentarer om “Kommende bøker – Oktober

  1. Mange flotte lesetips for oktoberen her, ja! Jeg kunne godt tenke meg å lese «Kantate» og «Soloppgang». Ønsker deg en flott torsdag, klem fra Anette ❤

    Liker

  2. Linnea Myhres nye bok kan jeg tenke meg å lese. Og så regner jeg med å å få med meg Hislops nye etterhvert….. Den islandske er også verdt et titt, men jeg har enda Karitas liggende ulest, så jeg bør vel starte der..;) Ha en fin kveld 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.