Bokbloggsjerka: 12- 15 september

BOKBLOGGSJERKA er en spalte som bloggen Anikkens litteratur og kulturblogg  står bak og hver eneste uke har hun er nytt tema. Dette er første eller andre gangen jeg deltar(Jeg var sikker på at jeg hadde deltatt en gang før men det ble sikkert bare med tanken for jeg fant ikke innlegget igjen), men har ofte sett disse innleggene hos mine svenske bloggkollegaer. Temaet i dag var litt artig og jeg hadde lyst til å slenge meg med.

Helgens tema: Hur ser din recensionsprocess ut? Skriver du anteckningar (eller viker hundöron) under tiden du läser? Recenserar du en bok direkt efter du har läst ut den?

Kort sagt: dela med dig av dina bästa recenseringstips!

 Jeg må alltid ha en skrivebok ved siden av meg når jeg leser og jeg noterer i grunnen ganske mye underveis, men det varierer selvfølgelig litt.Noterer sidetallet, begynnelsen på setningen slik at jeg lettere finner det i igjen senere, jeg skriver også ned noe jeg reagerer på, eller tanker jeg får underveis mens jeg leser eller om det er noe jeg vil sitere i omtalen i etterkant så skriver jeg alltid «sitat» før jeg markerer hvilken setning jeg vil sitere. Jeg pleier som oftest å ha med noen sitater i omtalene mine. Det hender også at jeg blir så revet med i handlingen at jeg glemmer å notere og da er det straks litt verre å skulle gå tilbake for å lete opp noe jeg ville ha med.
 Det er derimot ikke alltid at jeg er like flink til å gå gjennom notatene mine før jeg skal skrive omtale så derfor er det ofte at omtalen er skrever fritt etter slik jeg husker det.

Jeg pleier å begynne på omtalen rett før jeg skal begynne på boken, da legger jeg ut bilde samt litt «tørre fakta» om boken. Det samme gjør jeg om forfatteren, og dermed er jeg litt i gang.
Jeg pleier som oftest å skrive omtalen noen timer etter boken er lest ferdig eller dagen etter, men av og til kaster jeg meg over skrivingen nærmest før boken er lukket og siste side er lest.

Men det hender også at det stopper opp litt med skrivingen og derfor har jeg noen bøker som ligger i «skrivebunken» men jeg har som mål å skrive dem før nyttår. Det som er litt dumt når det blir slik er at man har gjerne glemt endel selv om man husker noe av handlingen, og dermed må man skumlese for å få skrevet en «fornuftig» omtale. Men sånn er bokbloggerlivet.

Lager ikke eselører i bøkene og har aldri gjort det, her går det  bokmerker. Ellers skriver jeg aldri i selve boken heller, bruker alltid notatbok.

Det var litt om mine vaner, nå gleder jeg meg til å lese hvilke vaner du har!
Har du lyst til å lese andre sine innlegg eller besøke vertinnen for denne spalten så trykker du bare på bloggnavnet hennes lenger oppe.

19 kommentarer om “Bokbloggsjerka: 12- 15 september

 1. Jag har svårt för att anteckna medan jag läser, kanske ska skaffa ett fint block och försöka skriva ned små stödord. Även om minnet är gott så kan det kanske behöva hjälp på traven!

  Liker

 2. Så spennende å lese om hvordan du legger opp bokbloggingen. Tidligere skrev jeg ikke ned noen ting underveis i lesingen, men blogget om boken med en gang jeg var ferdig med å lese. Nå har jeg kjøpt meg en snedig «Reading Journal» der jeg skriver litt om hver bok jeg leser, for så å ta det med i blogginnleggene, og det fungerer kjempefint.
  Ønsker deg en herlig helg, klem fra Anette 🙂

  Liker

 3. Jag använder också anteckningsblock, tycker det är oslagbart som stöd för minnet. Ibland är jag så ordningsam att jag inte har några böcker i kö, men just nu har jag visst tre stycken 🙂

  Liker

 4. «Reading Journal» ble jeg nysgjerrig på, kanskje jeg skulle skaffet meg en slik også. Du skal ikke på bokbloggertreffet du heller i år? Kanskje vi må få det til til neste år, hadde vært moro og truffet deg 🙂 Ha en fin helg du også Anette 🙂

  Liker

 5. Ja, sånn har jeg det også og litt mer enn tre på vent i «skrivebunken» for øyeblikket, men stort sett så blir det skrevet like etter boken er ferdig 🙂

  Liker

 6. Det med å begynne på et blogginnlegg før eller samtidig med at man begynner å lese ei bok, synes jeg var helt genialt! Er det ikke et ordtak som sier noe sånn som at godt begynt er halvt fullført? Jeg tar tipset til etterretning ;o)

  Liker

 7. Jag gör möjligtvis hundöron och kanske en understrykning i boken, men inga anteckningar. När jag läser så läser jag, då vill jag inte stanna upp!

  Liker

Kommentarer er stengt.