En smakebit på søndag: Søt jente 13 av Liz Coley

Ukene går fort og det har blitt søndag igjen,  og ingen skikkelig søndag uten smakebiter fra bøker som ulike bokbloggere leser. Flinke Astrid Terese fra bloggen Betraktninger  trår til som vikar denne søndagen også for Mari er på ferie.

Denne uken har vært travel og i tillegg «sliter» jeg fremdeles med leselysten så derfor holder jeg fremdeles på med både Olivensteinen og krimboken Du skal lide som jeg begynte på for nesten en uke siden. Det er gode bøker dette og normalt hadde jeg lest dem ut på et par dager, men når jeg kun leser i noen minutter hver kveld på sengen så går det ikke akkurat veldig fort fremover.

Jeg tror rett og slett at jeg blir litt «småstresset» av alle de nye bøkene som kommer dumpende ned i postkassen nå som bokhøsten er i gang,jeg har jo selvfølgelig lyst til å kaste meg over dem alle sammen samtidig. Dette fører til at jeg begynner på flere bøker for jeg klarer ikke å velge hvilken jeg skal lese først men samtidig sliter jeg  med å lese dem ferdig, for det haster med å få begynt på neste bok som også virker fristende. Dette fører til at jeg til slutt ikke får lest noenting. Husker at jeg slet litt med dette i fjor også og jeg har tydeligvis ikke lært.
Noen som kjenner seg igjen eller er det bare meg som er litt «rar»?

Uansett så skal jeg prøve å sette meg ned å lese ferdig en av de bøkene i dag, og planen er å begynne på den psykologiske spenningsromanen Søt jente 13 som dere skal få en smakebit fra i dag.

Litt om boken:«Husker du hvor gammel du er?» «Selvfølgelig. Jeg er 13.» «Kjære deg… Du er 16 år. Du har vært savnet i 3 år.» Angie er en vanlig 7. klassing på 13 år. En morgen, på teltur med klassen, forsvinner hun sporløst. Tre år senere, som om ingenting har skjedd, dukker hun opp hjemme hos mamma og pappa. Hun husker ikke hvor hun har vært eller hva som har skjedd. Hun vet ikke engang at hun har vært borte. Hva har skjedd? Hva har hun gjennomgått som gjør at ikke engang hun selv er i stand til å huske det? Men det finnes folk som husker, og de befinner seg inne i hodet hennes. Angie innser at hun må begi seg ut på en tøff reise, for å plukke opp og samle sammen bitene av seg selv. Hun må få klarhet i hva som har skjedd de siste tre årene.

Dere får en smakebit fra prologen og de første linjene
Du hadde glemt hvor tidlig solen står opp på telttur om sommeren – og hvor høyt fuglene synger om morgenen. Du krøp ned i den varme soveposen for å stenge ute det grønne lyset som sivet gjennom nylonteltet, men du kom aldri i verden til å sovne igjen før du hadde tatt deg en tur ut. Du sukket mens du akte deg ut av soveposen.
«Angie, hva skjer?» hvisket Livvie fra den krøllete soveposen sin. 
Katie gled lenger ned i teppeposen og dro den over hodet.
«Jeg må bare bort til treet en tur, » svarte du, det var koden for å gå på do.
ØNSKER ALLE SAMMEN EN FIN SØNDAG !

32 kommentarer om “En smakebit på søndag: Søt jente 13 av Liz Coley

 1. Oj, det låter väldigt spännande det här. Du har verkligen väckt min nyfikenhet för den här boken. Tusen tack för smakebiten! En skön söndag önskar jag dig! 🙂

  Liker

 2. Høres ut som en spennende bok. Jeg har sjelden så mange uleste bøker om gangen, så har ikke helt det samme problemet. Men kan se utfordringen din når det dumper ned masse nye flotte bøker i postkassen. Du finner nok ut av det 🙂 Ha en fin søndag!

  Liker

 3. Den här skrev jag upp på önskelistan förra året när den kom på svenska. Jag har fortfarande varken skaffat mig den eller läst den. Tack för påminnelsen!

  Jag känner igen mig lite i dilemmat med så många böcker och så lite tid, men jag försöker att ha skygglappar på mig så jag inte kan se åt sidorna, bara rakt fram på den boken jag läser just för tillfället 🙂

  Liker

 4. Det høres ut som vi føler det ganske likt. Jeg blir også om ikke småstresset så hvert fall forvirret når postkassen fylles så til de grader den har gjort i det siste. Jeg har en hel haug med bøker jeg har kjempelyst til å lese, men vet ikke hvor jeg skal begynne og får lest mindre en jeg pleier. Det eneste jeg har funnet ut som hjelper meg er å lage en liten stabel og så være kjempestreng på å lese dem i den rekke følgen de ligger. (Men det hender også at jeg ber mannen min si et tall og så teller jeg meg frem til neste bok :-D) Ønsker deg en god søndag, Beathe!

  Liker

 5. Känner igen dilemmat. Dyker hela tiden upp massa nya böcker som jag vill läsa och så alla «gamla» som jag inte kommit till ännu. Samtidigt som jag inser att jag inte kan hinna läsa allt.

  Boken låter spännande. Tack för tips och smakbit! 🙂

  Liker

 6. Spennende!! Jeg hadde nok også latt meg friste hvis denne ramla ned i postkassa…
  Takk for smakebit og omtale ;o)
  Forresten; det er neppe noe som ødelegger så mye for leselyst og leseglede som lesestress… Selvdisiplin er etter mine erfaringer det eneste som hjelper.

  Liker

 7. Denne vil jeg også lese 🙂
  Jeg leser mange bøker samtidig. Innimellom dukker det opp en bok som leses i en setting, men ofte blir bøker lagt til side og tas fram igjen senere. Det er er nok flere pageturnere i den store bokhaugen din som du bare MÅ lese videre i! Jeg har tro på denne boka som en slik pageturner 🙂

  Liker

 8. Ja, jeg må lage meg et lite system som kan hjelpe meg ut av denne «knipen», har faktisk fått lest litt i dag så det er da noe. Håper dagen har vært fin så langt, Astrid Terese:-)

  Liker

 9. Ja, har bestemt meg for å lege et system som jeg skal bruke en stund fremover for å komme over dette og ikke gape over for mye med på en gang, jeg hadde det sånn i fjor også så jeg har jo tydeligvis ikke lært. Litt mer selvdisiplin hadde ikke skadet her

  Liker

 10. Du är inte ensam. Höstutgivningen är så himla bra i år och jag vill verkligen läsa ALLT. Det är svårt att veta var en ska börja.

  Den här boken kom ut på svenska förra året och jag är väldigt nyfiken på den. Tack för smakbiten 🙂

  Liker

 11. Nydelig smakebit! Og så må jeg bare si at jeg kjenner meg SÅ igjen i det du skriver om leselyst og stress. I år har jeg kjent på dette flere ganger, og i sommer sa det helt stopp. Helt til at jeg fant ut at jeg bare skulle lese det jeg hadde lyst til og ikke det jeg følte at jeg måtte. Sakte men sikkert kom både blogge- og leselyst tilbake, og nå har ting falt helt på plass. Det hjelper på at jeg nesten ikke mottar leseeksemplar lengre, men allikevel er det nok av bøker som ligger på vent. Håper det blir bedre for deg også, klem fra Anette 🙂

  Liker

 12. Jeg kjenner meg også igjen i det du skriver.. lesestress– Jeg vil ikke ha det, men det dukker opp jevn t og trutt, fordi jeg vil lese så mye, og ikke alltid greier å velge.. (ikke alle er leseracere som Tine og Rose-Marie) Selvdisiplin, som Berit nevner- ja, jeg ser frem til Agnes Ravatns siste : Operasjon sjøldisiplin. Den skal visstnok være hjelpsom.;) Jeg tenkte også at hvis jeg ikke ba om leseeks, så ville det løse seg selv.. men jeg greier ikke la være, fordi jeg ønsker å lese nye bøker. Alternativet er å kjøpe, men det blir likevel mye å lese- samt at det er kø på bib for de nye bøkene.. Tror vi bare må senke skuldrene.. vi rekker det vi rekker, og vi rekker uansett ikke alt samtidig.:) God natt Beathe.:)

  Liker

Kommentarer er stengt.