Boken på vent: Mitt beryktede liv som Madame X av Kate Manning

I tirsdagspalten Boken på vent  setter jeg fokus på bøker jeg skal lese, dette kan være bøker som har blitt stående i bokhyllen en god stund uten å ha blitt lest eller det kan være bøker jeg nettopp har oppdaget. Har du bøker du vil børste støv av eller har du nettopp oppdaget en bok du har lyst til å snakke om så må du gjerne være med du også.Ukens bok på vent har jeg hatt liggende en stund på nettbrettet og planen er at den skal leses i løpet av september for boken blir lansert i slutten av måneden. Den handler om kvinners kår og retten til å bestemme over sitt eget liv. Noe av handlingen er basert på faktiske hendelser.


Litt om boken

Axie Muldoon vokser opp uten far i en irsk immigrantfamilie i New York. De tre søsknene tilhører de fattige og overlever ved å tigge på gaten. Der blir de oppsøkt av den strengt religiøse Mr. Brace, som i tillegg til å by på nybakte boller, endrer livet deres for alltid.  Mot  deres vilje blir de sendt til landsbygda til hver sin nye familie. Etter måneder med brutal adskillelse fra sine småsøsken er Axie tilbake i storbyen. Her blir hun hjelpeløst vitne til morens smertefulle død i barselseng. Foreldreløs og alene blir 13-åringen ansatt som hushjelp, og senere også som assistent, hos jordmoren, fru Evans. Axie lærer etter hvert å hjelpe gravide kvinner som ikke ønsker å føde barnet de bærer på. En ulovlig og strengt forbudt praksis. Axie  får en klassereise fra rennesteinen til sosieteten på 5th Avenue, men det er mektige tjenestemenn i byen som er ute etter å sette henne bak lås og slå og stoppe «ondskapen». Handlingen er lagt til 1800-tallet.Forfatter Kate Manning snakker om boken!
Hvilken bok har du på vent denne uken?


Siden høsten har kommet så har jeg lyst til å ta for meg noen  av bøkene jeg skal lese i høst i neste ukes innlegg, jeg kommer til å finne frem fem bøker som skal leses i løpet av høsten. Har du lyst til å være med så finn gjerne frem  fem bøker du har planer om å lese i høst du også. Da blir det blogghopp med skikkelig kode denne gang!Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 • Deler du på twitter så bruk gjerne hashtag #bokenpåvent
 • Besøk de andre bloggene og se hvilken bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company


7 kommentarer om “Boken på vent: Mitt beryktede liv som Madame X av Kate Manning

 1. Høres kult ut med blogghopp neste gang.:) Skal nok finne fem bøker uten problem. Boka du har nå, virker da litt interessant. Kos deg.:) Ha en fin tirsdag Beathe.:)

  Liker

 2. Kate Manning sin bok høres ut som noe jeg kunne tenke meg å lese, takk for tipset! Håper du får en fin tirsdag! Jeg skal jobbe, stryke klær og pakke, og i kveld skal jeg på Litteraturhuset og høre Bernt Gran fortelle om boken sin Hundre år med hodebry 🙂

  Liker

 3. Jeg så et oppslag om det på litteraturhuset sist uke, men så har jeg glemt ut av det igjen. Nå har jeg ikke lest boken enda heller og det hadde kanskje vært en idè og gjort før gikk på et slikt arrangement. Pakke? Hvor går turen denne gang?Ha en fin dag du også racer-Tine!:-) Her blir det husvask og litt handling i dag før jeg kan sette meg ned med bøkene.

  Liker

 4. Lenge sia sist, Beathe! 🙂 Interessant bok du har funnet! Liker perioden som er skrevet om, denne måtte jeg notere meg. Virker som en interessant historie, spesielt når den har rot i virkeligheten. Litt trist, dramatisk og lærerik kanskje:)
  Skikkelig hufse vær her idag, så jeg har litt klesvask, skolearbeid og bok kos på menyen idag:) Kos deg!:) Klæm!

  Liker

 5. Hmm…eg lurer jammen på kva blogghopp er for noko… Men eg skal spekulere meg fram til 5 bøker og sjå om eg finn ut av det neste veke 😉 Boka du omtalar fekk meg til å tenkje på Les Miserables med tanke på oppnådd rikdom og at nokon jaktar på den ein eigentleg var før ein vart rik og mektig. God fornøyelse med boka og ha ei strålande haustveke 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.