En smakebit på søndag: Manilahallen av Ruth Lillegraven

Søndag igjen og det betyr ny runde med smakebiter i spalten til Mari og flukten fra virkeligheten.

Som vanlig holder jeg på med flere bøker og nå om dagene leser jeg Shotgun Lovesongs av Nickolas Butler, Owitas hage av Carol Wall og diktsamlingen Manilahallen av Ruth Lillegraven og det er den dere får en liten smakebit fra i dag. Det er en biografi av en dame som heter Birgit, skrevet i diktform.

Forlaget skriver dette om boken:

Som 33-åring blir ho innlagd på Modum bad, med ei kroppsvekt på berre 38 kilo. Birgit, fødd i 1946, gledesbarnet, gutejenta, ho som elskar dyr og skog, bøker og musikk. Korleis blei livet hennar slik?

Kvart menneske ber på si historie. Og den historia inneheld kjærleik, smerte, glede, sorg. Det mørkaste mørke og det lysaste lyse. Det er berre å spørje. Snakkar ein saman lenge nok, kjem alt fram til slutt. Slik blei boka du held i handa til. For Birgit finst. Ho svara då Ruth Lillegraven spurde. Manilahallen er biografien om Birgit, skriven som dikt. Eit heilt vanleg – og difor heilt uvanleg – liv, i ei bok du ikkje har lese maken til.Smakebiten jeg deler med dere i dag er hentet fra side 67 og er en del av et lengre dikt. Vi følger Birgit helt fra hun var liten og allerede som liten opplever hun at moren truer med å reise om hun ikke er snill jente, og til stadighet får hun høre hvor vond fødselen hennes var. Faren virker veldig ustabil og veldig distansert fra sin egen datter. Det er  med andre ord sterke dikt vi får servert her. 


Det ble ikke så mye lesing som planlagt i går og derfor har jeg satt av hele dagen til lesing og bloggrunder for det glemte jeg faktisk forrige søndag. Sånn går det når en får sine kjære barn hjem etter 3 ukers sommerferie hos faren.


HA EN STRÅLENDE SØNDAG !


21 kommentarer om “En smakebit på søndag: Manilahallen av Ruth Lillegraven

 1. Et fint lesetips i dag, Beathe! Er på vei hjem, og skal reise med Kystekspressen fra Trondheim om en times tid. Håper på rolig vær, så jeg får lest litt i boka jeg holder på med. Ha en fin søndag.

  Liker

 2. Takk for smakebiten! Virker som en sterk og gripende bok. Diktformen gjør den kanskje mer direkte og levende? Ønsker deg en trivelig søndag! Kos deg med lesing og dine barn! 🙂

  Liker

 3. Klart man glemmer å blogge når barna kommer hjem! 🙂 Mitt har flyttet hjemmefra nå og det er ganske tomt i huset. Heldigvis bor han ikke så fryktelig langt unna!
  Det hørtes spennende ut med en biografi skrevet i diktform, samtidig som det hørtes tøft ut å lese en historie som kommer så tydelig frem, når den er vond. Men må skrive den ned og se på den 🙂 Ønsker deg en fin søndag, Beathe!

  Liker

 4. Kjenner jeg kvir meg til mine begynner å flytte ut men det er sånn som man bare må akseptere, men jeg er glad det er lenge til. Ja hun her har opplevd mye og enda er jeg ikke halvveis. Håper du har hatt en fin dag 🙂

  Liker

 5. Hei på deg. Denne gleder jeg meg til å lese. URD gjorde mye med mitt syn på diktlesing, og jeg håper hun skriver på samme måte i denne. Da jeg leste smakebiten, var den noen som snakket nordnorsk på tv`en, så jeg tok meg selv i å lese hele smakebiten på klingende nordnorsk – artig.
  Godt med litt liv i huset igjen, jeg har hatt det så travelt at jeg ikke har kommet igang med smakebitene ennå, men denne uken skal jeg planlegge en 🙂 Sees i morgen !

  Liker

 6. Jeg leser også flere bøker, og håper jeg kommer gjennom dem i løpet av måneden. Det er bare to, men likevel 🙂 Ruth Lillegraven er jeg blitt nysgjerrig på etter Urd så denne skal jeg notere meg, takk for smakebiten!

  Liker

Kommentarer er stengt.