Juli – En oppsummering

Vi er i ferd med å legge atter en sommermåned bak oss, og for en herlig måned dette har vært! Et nydelig vær stort sett hele måneden, aldeles nydelig! Nå står  hvert øyeblikk august for tur men først skal jeg oppsummere litt av måneden som har gått. Hva er lest og har det sneket seg inn noe nytt i bokhyllene siden sist?

BØKER LEST

Hadde planer om å lese en del mer bøker enn det faktisk ble, men pyttsan sånn er det når en blir hektet på netflix (og Reba) i stedet. Ved opptelling har jeg lest 12 bøker denne måneden og det er slett ikke ille det altså.

Her er bøkene som ble lest i juli.

» Pappa er et postkort»
«Når sypressene hvisker»
«Så lenge det er stjerner på himmelen»
«Sommerboken»
«Miniatyrmakeren»
«Fornuft og følelse»
«Philida»
«Jenta under oliventreet»*
«Fremmed jord»*
«Høyt henger de og søte er de»
«Battle»*
«Eleanor & Park»*

3 av 12 bøker var Ebøker.

BOKBLOGGERPRISEN 2014


I juli har jeg lest to bøker som kan nomineres til Bokbloggerprisen men siden ingen av dem har kommet ut endaer jeg nødt til å vente med å legge ut omtalene på disse.Bøkene jeg snakker om er Pappa er et postkort av Ida Løkås og Battle av Maja Lunde. Begge bøkene er ungdomsbøker.1001-BØKER Prosjekt «Jane Austen»

Juli var også måneden hvor jeg satte i gang med Jane-Austen – prosjektet mitt som er en del av 1001-bøker leseprosjektet mitt og jeg fikk lest den aller første boken av forfatteren, Fornuft og følelse, i tillegg har jeg lest Sommerboken av Tove Jansson.
 To kryss på 1001-listen med andre ord og jeg er fornøyd.


Bookerprisen

Har enda et lite prosjekt på gang, for jeg har nemlig  lyst å ta for meg listen over alle som har vært nominert (inkl vinnerne) til The Man Booker prize, men selve prosjektet har jeg ikke kommet skikkelig i gang med enda så det kommer jeg tilbake til. Men jeg har i hvert fall lest en bok fra den listen denne måneden, Philida av Andrè Brink.
BØKER OMTALT
Av 12 leste bøker så har jeg omtalt 7 av dem, 2 av dem kommer ikke ut før i august og dermed må jeg som sagt vente til utgivelsedato før jeg kan publisere dem. De 3 andre kommer så snart de er skrevet ferdig. I tillegg har jeg skrevet og publisert omtale på 3 andre bøker som jeg var ferdig med før juli. I alt har jeg omtalt 10 bøker denne måneden.

BØKER PÅBEGYNT
Jeg klarer visst aldri å «time» det inn slik at jeg blir ferdig med alle bøkene som er påbegynt før vi begynner på en ny lesemåned, men heldigvis så er det bare en denne gangen.
Det har ikke kommet noen norsk tittel på den enda som jeg har fått med meg men den heter
 When you walked back into my life på engelsk og er skrevet av Hilary Boyd.

BØKER KJØPT
Denne måneden har jeg snopt meg 5 nye bøker, hvorav to av dem har jeg kjøpt brukt på Finn.no, trodde aldri at jeg skulle komme dithen at jeg skulle kjøpe brukte bøker, ikke at det er noe galt med det. Det er bare at jeg ikke liker så godt å lese i bøker andre har lest i før meg, og det er vel også en av grunnene til at jeg ikke er så flink til å låne på biblioteket heller. Jeg er sikkert veldig merkelig på det område, men sånn er det altså.

Her er en oversikt over bøkene som ble kjøpt.

Havet av John Banville
Kamerat Napoleon av Gerorge Orwell
Poirot løser gåten av Agatha Christie
Tjenerinnens beretning av Margaret Atwood- Kjøpt brukt
Emma av Jane Austen – Kjøpt brukt

I tillegg har jeg fått noen lese-eksemplarer fra Silke & Gyldendal.
KORT OPPSUMMERT
-Lest 12 bøker tilsammen, av disse 2 ebøker,
– Lest 2 bøker fra 1001-listen, og 1 fra Bookerprisen
-2 av bøkene kan nominieres til Bokbloggerprisen 2014
– Skrevet omtale på omtrent alle bøkene jeg har lest


SER FREMOVER MOT AUGUST

Med august starter også bokhøsten og fristelsene står i kø, det skal ikke mangle på lesestoff fremover om noen var redd for det. Bare i august blir det gitt ut en hel bråte med bøker som jeg svært gjerne kunne tenke meg å lese, men jeg må nok «ta til takke» med en del av dem som allerede står i hyllene mine. Siden det ikke ble lest like mye som planen var nå i juli så har jeg jo en god del bøker som jeg skal ta fatt på den kommende måneden, blant annet skal jeg lese Sommerpaviljongen, Skygger over Somerset, Somrenes bok, Stolthet og fordom, skal stifte bekjentskap med forfatteren Nadine  Gordimer for novellesamlingen for august er skrevet av henne, forfatteren gikk bort nå i juli i en alder av 90.
Jeg krysser fingrene for at jeg ikke skal la meg distrahere så lett den kommende måneden, mindre netflix og andre «uromomenter» og mer lesing. Ser virkelig frem til en ny måned med en ny varmebølge og mange fine dager ute i solen.

Hvordan så din lesemåned ut?

HA EN FIN LESEMÅNED I AUGUST!

Solnedgang i midten av juli 2014

8 kommentarer om “Juli – En oppsummering

 1. Så kjekt å lese oppsummeringen din. Jeg måtte kike ned i høyre hjørne for å sjekke datoen, er virkelig juli slutt? Får se om jeg får oppsummert litt etterhvert jeg også. Jeg har bare lest to av bøkene du har lest i juli, så vi har hatt ganske så forskjellig fokus 🙂 Lykke til med lesingen i august!

  Liker

 2. OOOPS!! Vips! Da er det allerede august, gitt!
  Jeg for min del satser på at august blir en mer aktiv lese- og skrivemåned enn det juli har vært… Rart med det; jeg har prioritert andre ting enn bøker, men jeg føler liksom at de skriker etter meg, så jeg føler rett og slett at jeg trenger noen maratonlesedager snart! Lese bøker fra tidlig morgen til sent på kveld- eller hvis det er spennende nok, til langt på natt ;o) AUGUST: Min måned for maratonlesing :o)
  Ønsker deg en fortryllende måned med fine leseopplevelser, Beathe!

  Liker

 3. Jeg er så imponert over alt du rekker å lese og anmelde på en måned. Jeg har hatt en rolig juli-måned, men ikke lest halvparten så mye så deg!! 🙂

  Ha en riktig fin lesemåned i august Beathe, gleder meg til å lese flere fine omtaler fra deg 🙂

  Liker

 4. Fin oppsummering! Av disse har jeg vel bare lest så lenge det er stjerne på himmelen og den likte jeg godt. Når sypressene visker skal jeg snart begynne på

  Liker

 5. Hadde visst glemt å svare her,ja, juli gikk veldig fort og det ser ikke ut som august går noe saktere avgårde. Ha en fin lesemåned i august du også.

  Liker

 6. Ja, men det er nå kjekt å gjøre andre ting enn å lese også, man kan ikke lese absolutt hele tiden heller. Uansett så ønsker jeg deg en fin måned, enten det blir mye lesing eller ikke. Takk for hyggelig tilbakemelding.

  Liker

 7. Jeg er jo hjemme om dagene så det blir jo nesten «jobben» min på en måte. Egentlig kunne jeg fått til å lese enda mer uten at det hadde blitt stress av det, kanskje det blir bedre til høsten når skolen begynner igjen. Ha en fin lesemåned du også,Gro!

  Liker

Kommentarer er stengt.