Kort bokanmeldelse: Ballen av Mari Kanstad Johnsen

Forlag: Gyldendal
Tittel: Ballen
Forfatter: Mari Kanstad Johnsen
Format: Innbundet
Sideantall: 40 sider
Utgitt: 2014
Utfordring: 100+ bøker på 1 år
Kilde: Lese-eksemplar

Forfatter

Mari Kanstad Johnsen er født i 1981 og er en norsk billedkunstner og illustratør. Hun er utdannet ved kunsthøyskolen både i Oslo og i Stockholm. Hun barnebokdebuterte i 2011 med illustrasjoner til de kritikerroste bildebøkene Barbie-Nils og pistolproblemet og Vivaldi.
Hun debuterte som tekstforfatter med boken Livredd i syden som kom ut i fjor.


Rett før helgen fikk jeg overraskende tilsendt denne barneboken fra forlaget, med unntak av et par bøker så er det lenge siden jeg leste barnebøker fordi barna mine er så store og jeg har ikke kommet dit at jeg har fått barnebarn enda derfor blir det lite med lesing av barnebøker på meg. Men før jeg gir den videre så bestemte jeg meg for å titte litt i den.

Boken som er beregnet for de mellom 6-9 år står det på bokelskere.no, men jeg tenker at den passer for de godt under 6 år også, og kanskje den blir litt for barnslig for de på 9(?) Nå har jeg ikke fått lest boken sammen med barn og det var kanskje litt dumt.

Boken handler om elefanten Elling som har fått seg en ny basketball og tar ballen med seg på basketball-banen for å leke med vennene sine Coco og Kim.

Plutselig hører de mange rare lyder, lyder som oooohooo, aaaaaaaaaaaa og huuuuuuuu….. men problemet er at de ikke helt klarer å finne ut av hvor lyden kommer fra. De går rundt og spør men det er ingen som hører lyden. Hvor i all verden kommer den fra?  Til slutt går det opp for dem at lyden kommer INNENFRA ballen, men hvordan er det mulig? HVA KAN DET VÆRE?


Tja…. det spørs om det er noen av forslagene deres som befinner seg inni ballen… og svaret er ganske så overraskende må jeg si….. men i barnebok-land går det meste an…Med mange illustrajoner og lite tekst på hver side så gikk det veldig raskt å lese denne boken, og jeg kan tenke meg at den er spennende nok for de aller minste men tviler på at de litt større barna vil bli fascinert av denne. Jeg syntes dette var en helt grei barnebok med mange fargerike og fine illustrasjoner og med en ok handling som passer for de minste.

7 kommentarer om “Kort bokanmeldelse: Ballen av Mari Kanstad Johnsen

 1. Ut fra de illustrasjonene du viser og presentasjonen av boka, tviler jeg vel på om dette blir noen braksukses? Min erfaring med barn og bøker er heller ikke allverden, men disse tegningene vet jeg ikke helt om hadde gått hjem hos mine tantebarn! De er veldig kresne- og det syns jeg er kjempebra! Det betyr at de er godt vant med bøker allerede og vet hva de liker!!

  Liker

 2. Du er no sporty som setter deg ned og leser barnebøker når du er helt ute av målgruppen. Flott gjengivelse var det i alle fall. Litt enig med Berit, at disse tegningene ikke fenget helt. Har akkurat leste ferdig årets mari og Magnus bok av URD forfatteren Ruth Lillegraven. Skal teste boken ut på barna i morgen, så kommer innlegget mitt 🙂

  Liker

 3. Så allsidig du er som leser både barnebøker og dikt. På meg blir det nok mest ungdomsbøker når jeg beveger meg litt bort fra sjangrene jeg vanligvis leser. Kjempefine anmeldelser 🙂

  Liker

 4. Nja… jeg spurte yngste min men han er 14 og heller ikke i målgruppen og han syntes at den virket kjedelig så det skal bli spennende å se hvordan den slår an hos de den er ment for. Visst er det bra at de er bevisste og vet hva de liker!

  Liker

 5. Hehe….. det var mest på et innfall at jeg skulle bla i den før jeg gir den videre, jeg fikk enda en barnebok, beregnet på litt større barn vil jeg tro….det var i hvertfall mer tekst… men jeg står over den og bare gir den videre ulest. Det var en som skrev på twitter i går at denne var morsom og original…. og jeg kan ikke si at jeg er helt enig…Boken var grei nok og ikke noe mer.

  Liker

 6. Barnebøker blir vel et lite unntak men dikt skal jeg fortsette med. Ungdomsbøker går helt fint også….litt kjekt å lese litt annet innimellom også.

  Liker

 7. Jeg har heldigvis et barnebarn jeg kan teste ut billedbøkene på. Men jeg jobber også en dag i uken med barn fra 6-13 så der er det mange å lese for 🙂
  Det er fint å lese barnebøker innimellom, la seg selv være litt barnslig og le av dumme ting 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.