Boken på vent:The Beauty Chorus by Kate Lord Brown

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese,dette kan være en bok det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan godt være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som nettopp er kjøpt. Har du en bok som venter på å bli lest, må du gjerne være med.


Ukens bok på vent har jeg nettopp fått lastet inn på nettbrettet mitt og skal leses med det samme «Jenta under oliventreet» er lest ferdig. Boken kom ut på engelsk i 2011 og er forfatterens første bok,hun har også skrevet «Parfymehagen» som leste jeg i fjor og det var en historie jeg likte godt derfor er jeg nysgjerrig på hvordan denne boken faller i smak. Den kommer ut på norsk til høsten, og jeg har vært så heldig og fått anledning til å lese den på norsk allerede nå.

Handlingen er lagt til 2.verdenskrig og over 150 britiske kvinner meldte seg frivillig som piloter gjennom den britiske organisasjonen ATA ( Air Transport Auxilliary) og flere av dem ble drept under oppdrag. 
Jeg kom over en interessant artikkel som stod i Aftenposten for ikke så lenge siden om akkurat dette med luftens heltinner og det kan du lese om du trykker her. Det har også vært en dokumentar på NRK som har lagt ute på nettet med den var dessverre tatt vekk nå uten at jeg fikk anledning til å se den.


Litt om boken

New Year’s Eve, 1940: Evie Chase, the beautiful debutante daughter of a rich and adoring RAF commander, listens wistfully to the swing music drifting out from the ballroom, unable to join in the fun. With bombs falling nightly in London, she is determined that the coming year will bring a lot more than dances, picnics and tennis matches. She is determined to make a difference to the war effort. 

5th January, 1941: Evie curses her fashionable heels as they skid on the frozen ground of her local airfield. She is here to join the ATA, the civilian pilots who ferry Tiger Moths and Spitfires to bases across war-torn Britain. Two other women wait nervously to join up: Stella Grainger, a forlorn young mother who has returned from Singapore without her baby boy and Megan Jones, an idealistic teenager who has never left her Welsh village. Billeted together in a tiny cottage in a sleepy country village, Evie, Stella and Megan must learn to live and work together. Brave, beautiful and fiercely independent, these women soon move beyond their different backgrounds as they find romance, confront loss, and forge friendships that will last a lifetime.
Her snakker forfatteren litt om boken
En dokumentar om ATA Spitfire women

Det finnes flere på videoer på  youtube for spesielt interesserte.

Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 • Deler du på twitter så bruk gjerne hashtag #bokenpåvent
 • Besøk de andre bloggene og se hvilke bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company


12 kommentarer om “Boken på vent:The Beauty Chorus by Kate Lord Brown

 1. Virker som en spennende bok dette Beathe. Og så leser du engelsk.. da får man enda støre utvalg.:) Og mer på vent kanskje? Ha en fin tirsdag.:)

  Liker

 2. Jeg som trodde kvinnene «bare» var lotter… Spennende bok, og du minnet meg på min engelske utfordring, jeg har ennå ikke lest en engelsk bok i år. Håper du får en fin dag, Gårsdagen gikk med til kakebaking og fotballkamp og i ettermiddag blir det besøk, så det bli ingen på vent fra meg i dag 🙂

  Liker

 3. Høres ut som en bra bok, men så var det meg å engelskspråklige bøker da….Fremdeles dårlig til å prioritere det. Ha en fin tirsdag 🙂

  Liker

 4. Ja, det kan du si, men kjekt å se at de var ute i feltet på denne måten også. Gratulerer med dagen Tine 🙂 Jeg prøvde på facebook men den er veeeeeeldig treg i dag så jeg får prøve igjen om litt. Skulle absolutt lest mer engelsk jeg også, men denne gangen blir det på norsk. Ha en fin dag i dag,Tine 🙂

  Liker

 5. Det er jeg også og derfor blir det på norsk for meg denne gangen også, måtte bare ta det på engelsk siden boken ikke har kommet ut på norsk enda. Ha en fin dag 🙂

  Liker

 6. Spennende bok! Jeg har lest litt om disse damene før, og det er utrolig sterke historier! Så flink du er som leser litt englesk! Jeg har et håp om at jeg også en gang …
  Ha en glad dag 🙂

  Liker

 7. Ja, den ene jeg så i går som jeg la ut her hadde intervjuer med flere av disse nå eldre damene. Veldig interessant:-) Jeg er ikke flink for jeg skal lese den på norsk, måtte bare legge ut teksten på engelsk siden den norske utgaven ikke har kommet ut enda. Men engelsk burde jeg så absolutt få lest mer av, mer = noe i det hele tatt! En fin dag til deg også:-)

  Liker

 8. Det hørtes virkelig spennende ut. Det må være kvinner med noe mer toleranse for spenning og utrygghet enn det jeg klarer å hente frem 🙂 Jeg liker også å lese om mennesker som har gjort ekstraordinære ting, men ofte i romanform. Jeg er overhodet ikke flink med biografier. Selv om jeg holder på med en bok nå som er delvis en biografi. Nemlig Stephen Kings Om å skrive. Den første delen handler bare om han, og jeg fant det mer spennende og underholdende enn jeg hadde trodd 🙂 Ønsker deg en fin uke, Beathe!

  Liker

 9. Det hadde ikke vært meg som ville flydd slike maskiner men jeg syntes de er tøff de som gjorde det. Jeg er heller ikke flink å lese biografier men det burde jeg kanskje prøvd meg litt på. Kan være jeg uttalte meg litt dumt eller uklart, dette er en roman. Stpehen King boken kunne jeg tenkt meg og lest en gang. Ha en fin ettermidag/ kveld, Astrid Terese:-)

  Liker

 10. Eg blir imponert over folk sitt mot mange gongar. Ein kan lure på kva mot ein kunne klare å mobilisere sjølv, i ein krisesituasjon… Boka ser spennande ut – enjoy 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.