Boken på vent: En sang om lengsel av Andrea Levy

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese,dette kan være en bok det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan godt være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som nettopp er kjøpt. Har du en bok som venter på å bli lest, må du gjerne være med.


Det er ingen hemmelighet at jeg liker bøker fra sørstatene og slavetiden, og det har vært en bok jeg har siklet etter veldig lenge og endelig har jeg fått bestilt den. Boken er på vei hjem til meg fra Bokklubben, og jeg tviler på at den får stå lenge i hyllen før den blir lest.
Litt om boken


Du kjenner meg ikke ennå, men jeg er fortelleren av dette verket. Sønnen min, Thomas, som utgir denne boken, forteller meg at det er vanlig å gi leseren en liten smakebit av romanen på baksiden. Som din historieforteller kan jeg avsløre at denne fortellingen utspiller seg på Jamaica i de siste turbulente årene av slavetiden og de førte årene av friheten som fulgte.
July er ei slavejente som bor på sukkerplantasjen Amity, og det er hennes liv som er sentrum for fortellingen. Hun var der da baptistkrigen raste i 1831, og hun var til stede da slaveriet ble erklært slutt. Sønnen min sier at jeg må avsløre historien til Julys mor, Kitty, også, og til negrene som jobbet på plantasjene, historien til Caroline Mortimer, den hvite kvinnen som eide plantasjen og historiene til mange av de andre menneskene også – de er for mange til å nevnes her. Men du skal nok få et innblikk i de historiene som er relevant for den store sammenhengen.
Sønnen min foreslår også at jeg må skrive at det er en spennende reise gjennom den tiden som disse menneskene reiste gjennom. Han vil at jeg skal skrive alt dette så leseren kan bestemme seg om de vil lese boken eller ikke. «For noe vissvass», sier jeg til sønnen min. La dem lese og bestemme selv.


Noen som har lest denne? Jeg ser det er litt ymse tilbakemeldinger på denne boken, det kan virke som forfatteren innimellom henvender seg direkte til leseren og det kan kanskje virke litt forvirrende. Vel den som leser finner vel ut av det.
Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!


 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 • Deler du på twitter så bruk gjerne hashtag #bokenpåvent
 • Besøk de andre bloggene og se hvilke bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company19 kommentarer om “Boken på vent: En sang om lengsel av Andrea Levy

 1. Ser ut som du har funnet deg en bok helt i din gate. Er sikker på den faller i smak. Jeg er ikke like glad som deg i slaver og den tiden, føler av og til at jeg har lest for mye om det. Spent på å høre om dette blir en av favorittene dine. Ha en super tirsdag Beathe!

  Liker

 2. Den ja! Den står fortsatt i hylla her, så jeg har vel ikke gitt den opp helt… Når jeg ser etter, ligger bokmerket på side 32, men jeg mener å huske at det gikk ganske trått. Hvis du leser den og kan fortelle meg at den tar seg opp og blir kjempebra, så skal jeg ta den fram igjen!!!
  Lykke til, kos deg med vår og gode bøker ;o)

  Liker

 3. Jeg har ikke lest denne, men har også fått med meg at det er delte meninger om denne boka. Er spent på hva du synes om den. Jeg har også en tiltrekning mot slavetiden. Tror det er fordi jeg liker så godt Tatt av vinden.
  Ønsker deg en glad tirsdag 🙂

  Liker

 4. Har aldri hørt om denne jeg.. Håper du liker den Beathe. Selv skal jeg lese Helbrederen (helbredelsen? ) far Sørstatene der du har blurbet på pocketutgaven med en sekser. når jeg skal på ferie en uke 8 mai. .Ha en fin dag.:)

  Liker

 5. Jeg har ikke blitt lei temaet enda og håper ikke at jeg blir det med det første for jeg har noen bøker til med dette som tema, men jeg trenger jo ikke lese alle på en gang. Nå er deet snart soling og lesing på programmet her. En fin ettermiddag til deg:-)

  Liker

 6. Nå ble jeg nesten litt ekstra spent her, jeg skal selvfølgelig gi deg tilbakemelding om hvordan den er og om den tar seg opp. Nå er jeg jo blitt advart og vet at den begynner litt trått.
  Kos deg du også, Berit!:-)

  Liker

 7. Helbredelsen like jeg veldig godt, men som med så mange andre bøker så er det delte meninger om denne også. Visste ikke at jeg var blurbet på den, jaja. Blir spennende å høre hva du syntes om den når du har fått lest den! Ha en fin ettermiddag,Anita 🙂

  Liker

 8. Det var en ukjent bok for meg, men kos deg med den når du skal lese den, og takk for hyggelige kommentarer på bloggen min i det siste. Det setter jeg pris på:)

  Liker

 9. Heisann, eg er berre innom som snarast – har ikkje høve til å vera med på Boken på vent denne gongen heller. Eg ønskjer berre å sei at det var fint at såpass mange deltek denne gongen – eg la merke til at det var så få forrige gong – men den tysdagen var jo «litt mandag» sidan det var fyrste kvardag etter påskeferien. Ha ein fortsatt fin kveld – eg kjem sterkt tilbake med spennande ventebøker seinare 🙂

  Liker

 10. Har ikkje høyrt om boka før. Forteljarstilen ser ut til å likne stilen i romanen «Ta vare på mamma». Eg veit at mange likte den boka, men eg klarte ikkje å lese den ferdig pga. forteljarstilen. Håpar boka innfrir forventningane dine Beathe 🙂

  Liker

 11. Tusen takk for hyggelig kommentar,Berit!:-) Forrige tirsdag kom nok sikkert brått på alle og en hver, men at få melder seg på innimellom er noe jeg må leve med og det er helt greit. Det er ikke alltid folk har tid eller det ikke passer av andre grunner og det må det være lov til. Blir spennende å se hvilke ventebøker du har på lur! Ha en fin dag 🙂

  Liker

 12. Nei, det blir spennende å se hvordan det faller i smak hos meg, jeg husker når jeg leste «Gule krokus om våren» så snakket forfatteren plutselig direkte til leseren, og det syntes jeg var litt rart siden det ikke var gjort hele veien.
  «Ta vare på mamma» likte jeg godt selv om det var en litt for meg uvant fortellerstil.

  Liker

Kommentarer er stengt.